Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsatta donanıma ait ibare yoksa, donanımı söktürürsem problem olur mu?

wissory

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar.

Sağ kolda brekial pleksus lezyonu mevcut olup %40 engelli raporum var. 2 sene önce aldığım raporla ehliyet almıştım. Ehliyetim de "Otomatik vitesli özürlü aracı kullanabilir" ibaresi mevcut olup, 3 ay önce araba almak için yeni bir rapor aldım. Raporumda "Sağ kola ait fonksiyonlar sol kola göre aktarılmış otomatik vitesli araç kullanabilir" ibaresi mevcut. Bu raporla aracımı aldım ve ruhsatta herhangi bir donanım ibaresi mevcut değil. Sadece "Sakat aracı" yazmaktadır. Yapılan donanım ise vitesten dandik bir demirle sol tarafa vitesi uzatmışlar. Yani sadece görünüş olsun diye. Ancak sol taraftaki vites çok rahatsız etmekte tam sol bacağımın altına geliyor. Bu da ister istemez rahat araba kullanmamı engelliyor. Sizden sormak istediğim şu;
- Ehliyette" Otomatik vitesli özürlü aracı kullanır" yazıyor.
- Ruhsatta "Sakat aracı" ibaresi mevcut olup donanım hakkında herhangi bir şey yazmamaktadır.
Bu tertibatı sökersem sorun yaşar mıyım?

NOT: Mantıken beni polis çevirse ehliyet ruhsat isteyecek. Ehliyette de ruhsatta da donanım ile ilgili herhangi bir şey yazmadığı için sorun olacağını düşünmüyorum. Yinede sizlerin fikirlerini merak ediyorum.

Mantıken haklısınız, ama kaza vb. bir durumda "nerede bunun donanımı" diye sorabilirler (gerçi, ruhsatta yazmıyorsa, nasıl fark edip soracaklar, onu da bilmiyorum! :))

Aslında ruhsat, ehliyet ve rapordaki tutarsızlık iyi olmamış. Dilerim ilerde can sıkıcı bir saçmalığa yol açmaz bu durum.

sök kardeş ya korkma. zaten polisler durdurdugunda bunun donannımı nerde diye sormuyor ruhsata ve ehliyete bakıp veriyorlar.

bence kuralların dışına çıkma ,
polislerde biliyor sadece sol ayak ve bacaktan engeli olanların sadece otomatik vites araba kullanacağını biliyor.
bilen birisi çıkar karşına çok sıkıntı yaşarsın.
özel tertibatın amacı engellinin daha rahat ve daha güvenli bir şekilde araba kullanması içindir

kazazede;

Doğru rahat ve güvenli bir şekilde araba kullanmak için donanım yapılır. Ancak benim için yapılan donanım o kadar saçma ki tam sol bacağın altında rahat sürmeyi bırak oturamıyorsun bile

rahat edeyim derken rahatsız olma

Syn vissory öncelikle sorunuzda ayrıntılar eksik soruları ben sorup senin için yine ben yanıtlayım ona göre davran
Araca tertibat taktırdıktan sonra muayeden geçirdinizmi?
Eğer geçirmediyseniz özel tertibat ruhsata işlenmemiştir rahatlıkla sökebilirsiniz sıkıntı yok lakin muayeneden geçmişse ve emniyet müdürlüğüde bunu ruhsatına yazmayı unutmuş olur ve asıl bilgilerinizde araç özel tertibatlıdır olası bir kazada başın çok ağırır haklı iken haksız duruma düşersin.
Olay bu kadar basit

relaxx;

Arkadaşım
Dediklerin doğru olabilir. Ancak tertibat yapıldıktan sonra muayenesi yapıldı hatta ve hatta (18.09.2012 tarihinde aldım ve ilk muayene tarihi bu) LPG montajı yapıldıkdan sonra ikinci kez muayeneye götürdüm(19.12.2012 tarihi) ama ikisinde de araç ruhsatında hiç bir şey yazılmadı. Sence ikisinde de unutmuşlar mıdır?

Veli bey, bence bo konuyu sıkıntı yapma, o aparat mademki işine yaramıyor? sök bağajda dursun, bence sana onu hiç kimse sormayacak, fakat hadi diyelimki fenni muayenede aparat sıkıntısı yaptılar, zararın sadece aparatı takıp yeniden muayene tekrarı yaptırman, değermi? bence değer! malum fenni muayene 2yıl,da bir, ben olsam hiç tereddüt etmem söker keyfime bakardım, yinede karar sizin...

ruhsata işlemeyi unutmuşlardır. dediğim gibi allah göstermesin ölümlü bir kaza veya yaralı olur sıkıntı yaşarsın haklıyken haksız olursun yoksa tak sök sen bilirsin

valla arkadaşlar aparatın taban montaj yeri duruyor ancak vitese sabitlenme yeri ile sol tarafa çıkarılan vites kolunu takmalı yaptırdım.
İkisinide takmıyorum bagajda duruyor. Allah vermesin bir problem olacak olursa hemen takacağım

Üst Alt