Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sızofrenım 10 yıldır hastayım.3 yıl once kokteyl dıye bır ıgne vurdular.o zamandan berı halusunasyon gormuyorum.paranoyam da yok denecek kadar az.tum sızo arkadaslara acıl sıfalar dılerım.
arkadaşlar benim ki de paranpid bozukluk hem ruhsal hem bedensel selamlar ben kendimi hasta olarak görmüyorum hasta olanlar bzi anlamamakta ısrar edenler saygılarımla
arkadaşlar çok büyük geçmiş olsun..nasıl şeyler görüosunuz hayal ediosunuz?yanlız kalmaktan çok korkarsınız demi...bende karanlıkta sanki biri varmış gbi hissediorum,sanki biri arkamdan tutcak gbi oluo..bende mi şizofrenim,yoksa sadece karanlık fobim mi?
merhaba. ben 18 yaşımdan beri sosyal fobi hastasıyım.bu hastalığın yan etkileri olarak ta depresyon ve anksiyete yaşıyorum.yıllarca ilaç tedavisi gördüm ancak bi işe yaramadı.bi kaç senedir kendi başıma çözüm üretmeye çalışıyorum.ancak geçenlerde üniversite hastanelerinde terapiler yapıldığını öğrendim.önümüzdeki günlerde bu tür tedaviye başlamak istiyorum.çünkü artık benim hastalığımın safi ilaçla düzelicek bi hastalık olmadığını öğrenmiş oldum tecrübelerimle.ve bunu doktorlarda destekliyor her zaman. :wink:
Benımde hızlı bı hayatım vardı .envayi cesıt uyusturucuya beynım 2 yıl dayandı daha sonra sızofrenı teshısı konuldu ılaclarımı duzenlı kullandıgım ıcınve suan hastalık tekrarlamıyo.dr ılacları azalttı tek sorunum liaclarla beraber alkol kullanmam onun dısında sızofrenıye aıt bısey kalmadı.Tek derdım bı motosıklet alıp motosıkletlı arkadaslarımla uzun yol yapmak.Insallah 2010 yazında yanı 1 sene sonra motorumada kavuscam.Sızofrenı olan yada baska hastalıgı olan herkese gecmıs olsun
kardeşim 13 yıldır şizofren hastalık hakkında ve yasal konular hakkında az çok bilgi sahibiyim sorularınızda elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalışırım...hepinize geçmiş olsun
Bende engelli olduktan sonra kendimi çizer rahatlardım. bir nevi acı hissi yok olmuştu ağır depresyon konmuştu ama şizofren değil ilaç almayı red ettim şükür şuan cok iyiyim
Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Bu tür rahatsızlıkların üzerinizdeki oluşturduğu sıkıntıları bende sizinle paylaşanlardanım. ORTA DERECELİ FELÇ+BEYİN TÜMÖRÜ+METABOLİK SENDROM+8 ADET SABİT AĞIR HASTALIK yanısıra eski bir ŞİZOFRENİ hastasıyım. Raporlarımdada (Kronik Psikoz nedenli şizofreni) olarak yer alır. İnanın hayatı ve insanları sevmeyi başarabiliyorsanız, ayrıca marjinal yaşantının dünyanıza girmesine izin verniyorsanız, birde tedavinizi iyi takip edebiliyorsaniz bu rahatsızlığın önüne geçebiliyorsunuz demektir. Ben artık kokteyl vb kullanmasamda bu müsubeti kontrol altına alabiliyorum. Halüsinasyon meydana gelse bile neyin real ve neyin hayal ürünü olduğunu ayırt edebiliyorum. Bunu doktorlarım yaptıkları testleriyle doğrulamıştır. Tabiki zor bir hastalık olduğu sebebiyle bende halen içine kapanıklılık, alınganlık ve hafif A-Sosyalleşme yetersizliği gibi haller bıraktı. Bu ufak kaybın kazandığımının yanında hiç bir önemli faktörü yoktur.Bu normaldir. Diyeceğim güç sarfedildiğinde iyileşeceğim diye inat edildiğinde gerçekten başarabiliyorsunuz. Sağlıcakla kalın.
merhabalar bende aranıza yeni katıldım benim rahatsızlığım nasıl desem anksiyete var anlam veremeyeceğim şekilde bir sıkıntı.OKB var en ufak şeyleri kafamda istemeden büyütüyorum çok detaylara giriyorum.Zihnimi sürekli saçma sapan akla mantığa uymayan şeyler meşgul ediyor ve bunlara mani olamıyorum.İstemesemde beni rahatsız ediyor bazı takıntılarım var sayı sayma, plaka okuma ,temizlik gibi saçm takıntılarım var bazen de şöyle durumlar oluyor dini olan şeylere sanki ben küfür ediyormuşum gibi ama ben etmiyorum aslında sanki ben etmişim dedirten bi ses var içimde bazen gerçekte varolmayan sesler duyuyorum konuşma sesleri şarkı sesleri gibi sosyal fobide var çok çekingenim ortamlarda genelde suskuumdur soru sorduklarında konuşurum sadece bunun dışında hiç sohbetim olmaz madde baağımlılığım oldu hepsini de olmasa çoğunu kullandım 10 sene hergün hergün olmasada haftada 2 -3 kesin aynı zamanda kendime zarar da veriyorum çok sıkıldığım zaman kollarımı jiletle kesiyom ama sonrasında da rahatlama oluyor bunu neden yaptığımı da bilmiyorum nasıl desem sanki içimde birisi var beni yönlendirmeye çalıştırıyor bu yıllardır tedavi görmmediğim yer kalmadı içmediğim ilaç kalmadı bu şikayetler 13 -14 senedir var ve devam ediyor
arkadaşlar kızmayın ama 4-5 ay öncesine kadar bende kendimi böyle hissediyordum.Araştırmaya yaptım paranoya ve şizofreni ile ilgili ve aldığım sonuç şu şizofrenlik tamamen kalıcı değildir sonuca ulaştım tabi bu benim kendi kanaatim ama
Merhaba arkadasım ,size bir sey sormak istiyorum...
doktorlar bu tanıyı koyarken ,neyi tam olarak baz alıyorlar ,kendinizle ilgili bahsetmiş olduğunuz özellikle takıntı olmuş konular beni de kimi zaman rahatsız ediyor ...
Yalnız ,ben ne yazıkki ,bu durumlar yüzünden hiç bir doktora müracat etmedim ,bu sebeble açıkcası merak ediyorum .Paylasımlarınızı bekliyorum ...
çok kötüyüm ben ŞİZOFRENİ HASTASIYIM. bazen birden bire bağırıyorum. etrafımda olmayan görüntüler ve sesler duyuyorum.
geçen leptobumu duvara vurdum. kardeşimin burnunu kırdım. arabada direksiyonu çevirdim şarampole girdi. gece yarısı su içmeye gittiğimde. olmayan birini gördüm. çok bağırdım bütün ev ayağa kalktı. eşyaları kırıyorum. kendime gelene kdar bir odaya kapatıyorlar beni.
25 yaşında yakalandım. 26 yaşına kdar çok zekiydim. giresun şenliklerinde raly 1. oldum. istanbul satranç turnuvası 2. oldum. ösym de derece yaptım. sayısalcıydım. İNGİLİZCE çok iyi biliyordum. ama herşeyi unuttum herşey çok farklı ama çok da eğlenceli yaşasınnnnnnnn yoppiiiiiiiiii huhuuuuuuuuuuuuuuuhuuuuuu geliyorlarrrrrrrrrrrrrrrrrr yaşasınnnnnnnnnnn
bipolar(ikiuçlu duygu durum bozukluğu) benmki 13 yaşından beri yaşıyorum şimdi 37 yaşındayım hala devam ediyor lakin ne ile savaştığımı öğrendikten sonra mücadele dahha iyi gidyor türkiyede bi dernek var bipolar yaşlam derneği ama şimdilik hava civa parsal yardım bekliyorlar eee bizde bekliyoruz...kim kime yardım etcek