Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal duygusal engel grubunda olanlar öğretmen olabilir mi?

hiker

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
11
Doktor kesin olmamakla birlikte öğretmen olamaz dedi. Rahatsızlığım Organik olmayan psikoz %45 oranım var. Öğretmenlik önbaşvurusu yapacağım sonrası puan yanarsa ne olacak atanamazsam?

nasıl olamaz? e-kpss var biliyorsunuzdur. engelli bireylerde toplumda görev yapabilir.

Bende psikoz hastasıyım. Doktor öğretmen olur raporu olumlu olacak diyor. Durumu ağır olanlar var bizde risk alamayız dedi. Senin durumun ağır değil dedi. Bu tarz şeyleri doktorunuz ile yüzyüze konuşun. Burada biz olur desekte doktor görüşü daha önemli. Heyete yazı yazacak, heyet değerlendirecek. O nedenle biz ne desek boş. Takip eden doktora sormanız daha doğru olur.

@hiker, Bu tür durumlarda kişiye göre karar veriliyor.
Aynı teşhis ve engel oranına sahip kişinin birine mesleği yapabilir diğerine yapamaz denilebiliyor.
Tamamen doktorun sizin hakkınızda ki kanaatine bağlı.
Doktorunuzla konuşun doktorunuz olumsuz kanaat belirtirse atansanız bile göreve başlayamazsınız.

@testertr Benim doktorumda olumsuz yaklaştı %45 olmama ve hap olmamasına rağmen. ben olumlu örnek arıyorum sizinkisi gibi.
@obsessedwithyou Konu başlığını Ekpss seçtim hocam biliyorum tabi sınavı, toplumda yer görev almak için önceden uyarabilirler emniyet ve tsk gibi giremeyeceksek. Heyetten heyete fark olursa mahkemeye verilebilir, emsal olması açısındanda dava açılabilir bence tabi

@hiker,

Hocam size şöyle anlatayım tsk ve emniyette görev alamama olayı da saçmalık zaten. Norotipik insanlarda düşünce farklılığı yok. Tskda görev alanlar da norotipik değildir. Sadece ayrımcılıktan başka bir şey değil. Şu an önceden atanan kaç kişinin psikoz, şizofreni, okb tanısı aldığına baksalar keşke. Ve şizofreni gibi genetik olanlarda daha önemli.

@hiker hocam benim başka seçeneğim yok. Ben teknik eğitim mezunuyum. Türkçe soru çözme ile aram iyi değil. Bu nedenle ancak öğretmenlik tercihi verebilirim. Geçen sene aile bakanlığı öğretmen kadrosuna atanamayan bir psikoz arkadaş vardı. Ama psikoz olmasına rağmen iki arkadaşta atandı.

Eğer doktor böyle sığ bir düşünceye sahipse değiştirin. Banada bir doktor öyle dedi. Ben değiştirdim. İki senedir bununla uğraşıyorum. Önce gittiğim doktoru değiştirdim. Sonra o bana trsmyi tavsiye etti. Bende tedaviye harfiyen uyuyorum. Şuan olumlu olur diyorlar. Ama devlet işi bu kesin olur diyemem. Bu nedenle kendimi illa olacak diye sartlamıyorum.

Ama bu rahatsızlıklar zihinsel engel olmadığı için resmi olarak atanmanıza bir engel olmaz. kesin olan bu. Gerisi doktorlara bağlı. Doktoru değiştirmezseniz muhtemelen heyet doktordan görüş istediğinde olumsuz rapor yazabilir. Bunu göz ardı etmeyin. Bu şekilde olan atamlarda takip eden doktor çok önemli. Ona göre pozisyon alırsanız sonunda üzülmezsiniz.

Gerçi atamayada pek birşey kalmadı. Şimdi doktoru değiştirmek tamamıyla bir çözüm olur mu, olmaz mı birşey diyemiyorum. Bir doktorun sizi tanıması en az 6 ay sürüyor. Hastanede o doktordan görüş almak için kayıtlarınızın olması gerekiyor. Geç konu açtığınız için elimizden gelen bilgilendirme bu kadar oluyor. Keşke sınav sürecinde yazsaydınız.

2003 senesinde "normal" KPSS (eğitim bilimleri) sınavı ile öğretmen olarak atandım.

7 sene görev yaptıktan sonra Şizofreni sebebiyle geri hizmete alındım. Bu meslekte kişinin psikolojisi çok göz önünde oluyor.

@obsessedwithyou, Teşekkürler. Zaten geçti , gitti . Son 14 senedir okuldan farklı bir kurumda memurum.

Son düzenleme:
Üst Alt