Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rexapin 2.5 MG kullanan var mı?

isimsiz343434

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
uzun zamandır antidepransan kullanıyordum doktor REXAPİN 2.5 MG yazdı şürekli biri beni takip ediyor hissdiyorum devamlı arkama bakıyorum biri var mı diye geceleri fısıdama sesleri duyuyorum

@isimsiz343434, Rexapin Olanzapin etken maddeli etkili bir antipisikotik ama 2.5 mg çok düşük bir doz.

Bahsettiğiniz belirtiler pisikoz türü rahatsızlıklarda görülür ve ciddi belirtilerdir inşaallah fayda görürsünüz ilk başlarda yan etki yapabilir ilaç içmeyi ve doktor kontrollerini kesinlikle ihmal etmeyin çık geçmiş olsun.

Ben 10mg kullanıyorum, 13 yıldır ama yine yetersiz geliyor. kontrol muayenesinde yine 10mg dan 20mg a çıkılmasını isteyeceğim.

@isimsiz343434, gaipten sesler duymak normal değil çünkü. Sanırım tedaviniz yeni başlıyor. Teşhis almak kolay olmuyor zaman alabiliyor. Hastalığınıza bağlı askerde muaf olma durumunu belirtmiş doktor. Ama %100 almazlar diyemem. Asker kontrol muayenezde erteleme alabilirsiniz belki

@isimsiz343434, Çünkü

"şürekli biri beni takip ediyor hissdiyorum devamlı arkama bakıyorum biri var mı diye geceleri fısıdama sesleri duyuyorum"

Bunlar çok ciddi belirtiler ve pisikoz türü rahatsızlıklarda (Şizofren, Atipik pisikoz vb) görülür bu rahatsızlığa sahip kişiler askerlik yapamaz inşaAllah bu rahatsızlık yoktur sizde tedavinizi sakın aksatmayın.

@isimsiz343434, Kullandığın ilacın dozu çok düşük doktora anlat gerek görürse yükseltsin ilacın dozunu.

Pisikoz türü rahatsızlıklarda hastalık kronikleşmiş, ciddiyse ve en az 1-2 yıldır devam ediyorsa erteleme olmadan direk ilk seferde muaf verilebiliyor.

@kara duman,
2019 yaşında başladı kalp çarpıtınsı el titremesi 2024de daha kötü oldum mecbur gitmek zorunda kaldım çok zor hastalık allah kimsenin başına vermesin

@isimsiz343434, Allah tez zamanda herkese acil şifalar versin Amin.

Hastalığının farkında olman ve kendi isteğinle tedaviyi istemen bu çok önemli bir şey bu rahatsızlıkta hastalığı kabul etmeme ve tedaviyi red yaygın ve çok önemli bir sorun ilaç dozu yükseldikçe yan etkiler artabilir bunlara bakarak tedavini aksatma ne yazık ki şu an ilaç kullanımı mecbur bu tür rahatsızlıklarda.

@İçgörüsümaxolan, 2 ilacıda maksimum dozda kullanıyorsunuz hadi ledason fazla yan etkisi yokta klozapin çok yan etkisi olan bir ilaç
(aşırı uyku, kan değerlerinde bozulma , salya akması, kalp çarpıntısı, kabızlık vb)
Bu yan etkilerden hangileri oluyor ve nasıl baş ediyorsunuz ve en önemlisi bu dozlarla inşaAllah iyi bir yanıt almışsınızdır.

Üst Alt