Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Renault twizy engelliler için uygun bir araç değil mi? Devlet teşvik etmeli

NETBUS

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar, renault'un nisanda piyasaya çıkaracağı twizy adında elektrikli aracını gördüm tv de. internettede araştırdım. elektrikli olduğu için kullanması çok kolay. akülü sandalyelerden daha kullanışlı bence. sizin düşünceniz nedir ? devlet bunu engellilerin kullanması için teşvik verir mi? vergi indirimi vs? sanırım 15-20 bin tl civarında olacak. google linki burada: https://www.google.co.uk/search?q=t...a=X&ei=PQroUvqcCMKThge0vYDoBg&ved=0CAkQ_AUoAQ

renault izmir bayisinde canlısını gördüm çok hoştu.arkasında çocuk koltuğuda mevcut

ben bu aracı konsept ürün sanıyordum gerçekten piyasaya çıkacak mı ?
ülkemizdeki hödük popülasyonunu göz önüne alırsak biraz tehlikeli bununla trafiğe çıkmak ama çok güzel bir ara. 20 çok ama 10-15bintl bandında çıkarsa almayı düşünürüm.

arkadaşım bune ya :D buna o parayı verene kadar ne arabalar var bildiğin engelli akülü arabasının üstü kapalı versiyonu..

bence hiç tutmaz.. fiyat çok yüksek. basit bir scooter modunda bir araç..

engelli akülü araçlarının sorunları var. aküsü çabuk bitiyor ve motorları güçsüz. trafiğe çıkması tehlikeli ve extra yük taşıyamıyor. ama bu twizy aracı elektrikli araç ve hızı 85 km ye kadar çıkabiliyor. 150km yol gidiyor 3,5 saat şarjla. yük taşıyor. park sorunu yok. arabaların giremediği yerlere girebiliyor. her yönden müthiş. benim aklıma yattı ciddi ciddi almayı, düşünmeye başladım.devlet engellilere teşvik verirse çok fazla satılır bence.

NETBUS;

devlet teşvik verecek de nereye kadar verecek. 7-8bin euro aralığında olan bir araç türkiyede en iyimser koşullarla 25bin olur.

internette bende bakmıştım avrupa satış fiyatı 2013 için 7000 euro idi. türkiyede ötv+kdv eklenecek ve euroda uçmuş gidiyor. bence bu küçük arabaya o kadar verene kadar adam akıllı bir araç alır binersin.

10000 daha ver normal oto al bununla her yere gidilmez 5000 dicekler yine almam

araç için ayrıca aylık 50 Euro akü kirası var. akünün ömrü bittiğinde ücretsiz değişim yapıyorlar ancak her ay 50 euro bir hayli fazla. ben tasarımına ve elektriikli olmasına hayran kaldım ancak çok çok fazla bu bedeller bu araç için. üstelik penceresi yazın neyse de kışın boynu tutulur insanın.

2012 İstanbul Tüyap Auto Show'da incelemiştim bu aracı, güçlü bir araç ancak trafikte nasıl olur bilemem.

50 euro yaklasik 150 tl eder. Ben 150 tl lik dizel ile 600 km yapiyorum.sehir ici disi karisik. Tamamen fantastik bir arac,baska bir sey diyemeyecegim.

Tamam markalı ve pratik bir üstü kapalı elektrikli motosiklet, park sorunu olmaması çok iyi ancak bu araca10 Bin üzerinde para ödemek aracı mantıklı olmaktan çıkarıyor... 15 Bin TL civarlarında 2008-2009 temiz bir dizel Palio Van almak çok daha mantıklı bir hareket olacaktır...

Ben bu aracı Hollanda'da 2012 sonunda incelemiştim, çok hoşuma gitmişti ama bu fiyatlara zor tutulur buralarda.

40000lıra cok yaw.
geyık messıyle akrabalık varmı;)

kardeşim teknoloji ilerliyor bu araca yaklaşık 21.000 tl çok verilmez dicektim 40.000tl imiş indirimle 30 bin olur;) az daha sabır ne ehliyet derdi kalcak nede araç seçimi sürücüsüz araçlar geliyor en geç 2-3 yıl içinde testler bitmek üzereymiş böyle dandik araçlara bakmayın bile sistem gelişsin hele EHLİYETİN OLMADAN İSTEDİĞİN ARACI AL ARAÇ KENDİ EHLİYETLİ OLCAK :eek: Volvo'dan kendi kendini kullanan araba - YouTube
isviçrede 100 araç deneniyormuş yakında çıkar sistem tutarsa her modele uygularlar
Sürücüsüz araçlar bu sene yola çıkıyor - ZAMAN

Benimde gözüm bu araçta vardı ama söz konusu olan fiyatlarda satışa sunulmadı. Elektrikli araçların ötv'si de çok düşük zaten. Ötv'den pek indirim söz konusu olmaz :)

araç çok güzel ama bu haliyle ancak zengin oyuncağı olur.

araç pahalı,pil kirası pahalı kısacası alınmaz.
birde ülkemizdeki trafik magandaları düşünülürse böyle bir araçla trafiğe çıkmak cesaret ister.
bu araç için en uygun yer, üstü kapalı motosiklet niyetine, tatil beldeleri falan.
büyükşehirlerde gitmez...

Üst Alt