Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Remisyonda olan hastalıklar sebebiyle malülen emekli olmak mümkün mü?

yavuz244

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,şu an 1703 gün sigorta primim var ssk başlangıcım 2010,hemotoloji'den %40,(lenfoma,remisyonda) ve psikiyatri(bipolar bozukluk) %40 engelli raporlarım var. Askerlik borçlanmasıyla eksik 97 günü ödeyip malulen emeklilik başvurusu yaparsam elimdeki mevcut raporlar emeklilik için yeterli olur mu,engel oran cetveline göre mevcut 2 raporun %60 oranın altında kalma ihtimali var mıdır?

Raporda kronik hastalık ibaresi var yine de malüllük için yeterli değil mi

Merhabalar,şu an 1703 gün ssk primim (2010 ssk başlangıç)psikiyatriden %40 (bipolar bozukluk) hematolojiden %40 lenfoma(NON-HODGKİN LENFOMANIN, DİĞER TANIMLANMIŞ TİPLER, C85.1 - BHÜCRELİ LENFOMA, TANIMLANMAMIŞ) raporlarım var,lenfoma tevavisiz takipte(remisyonda)
Bu raporlarla malulen emekli olabilir miyim?.

Forumda bir kullanıcı remisyonda olan hastalıkla malulen emekli olamazsın dedi doğru mudur?Malüllük başvurusu yapmadan askerlik borçlanması yapıp eksik 97 günümü ödemeyi düşünüyordum,şayet remisyondaki hastalığın engelli raporu malüllük şartlarını karşılamıyorsa boşuna ödeme yapmayayım.Bilgi verirseniz sevinirim.

Malulen emekli olman icin hastalığının remisyonda olmaaması gerekir.tedavi olurken yani kür alırken müracaat edersen şartların uyarsa 1 yıllığına emekli ederler.1 yıl sonra kontrol derler hastalık remisyana girmişse iptal ederler.Remisyonun anlamı hastalık uykuda demek.Kronik olmasının bir anlamı yok.Kronik olduğu icin zaten heyetde %40 oran veriyorlar hastalığa.Sanq tavsiyem emeklilik hayeli kurmak yetine engelli raporu al.Engtlli kadrosundan memurluk sınavına gir yada özel sektörde engelli statüsünde bir işe gir calış Yeni yasa ile zaten emeklilik şartlarınıda zorlaştırdılar.Ne mutlu hastalığın remisyonda pozitif düşünerek yaşamana bak elle tutulur şeylerin peşinde koş

Cevabınız için teşekkürler,ösym sitesinden araştırdım 2026 da ekpss var girmeyi düşünüyorum,işkur engelli ilanlarındaki işlerinde %90'ı temizlik işi,yanlış anlaşılmasın beğenmediğimden değil,hastalığımdan önce temizlik işi yapmış biriyim,fakat tedavimde aldığım kortizole bağlı olarak kalça ve omuz eklemlerimde sıkıntı var,geçtiğimiz mart ayında sağ kalça protezi ameliyatı oldum,omuzlarımda hareket kısıtlılığı var,iki omuzumdanda protez ameliyatı olmam gerekiyor ama doktorum 50 yaşından sonra olmamı tavsiye etti .Şu an temizlik gibi beden gücü gerektiren işleri yapacak yeterlilikte değilim.

Son düzenleme:
Malül oranı ile engel oranı aynı değil yüzde 80 engelli sindir malül yüzde 40 gelebilir. Ağır engelli olman lazım malül için başkasının bakımına muhtaç olman lazım.

Üst Alt