Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Referans (Alınma) Sanrısı: TV'deki haber spikeri beni görüyor algısı!?

Descartes

Aktif Üye
Konular
122
Reaksiyonlar
1,064
Uzun yıllardır yaşadığım bir hissiyat. Bunun terimsel karşılığı nedir ? Aynısını yaşayan var mı ?

Sadece görüyor mu yoksa senden de bahsediyor mu ?

@sokr@t, sadece gördüğünü düşünüyorum Çünkü mesela, İran'daki iç savaşı anlattığı için benden bahsetmediğinin farkında oluyorum Sırf göz temasına dayalı tuhaf bir algılama şekli Ama bunu bana özel bir durum gibi algılamıyorum. Hezeyan mıdır ? artık her neyse başka insanlarda da olabilir .. diye düşünüyorum

@seda73838, Kendimi bildim bileli var Eskiden "bunlar saçma fikirler" diye bastırırdım ve bu çelişkiler yüzünden stres yaşardım ama artık serbest bıraktım Bazen bilinçaltına nefes aldırmak lazım.

bende konuşuyorlar algısı aslında farkındayım spiker benle neden konuşsun

@Descartes,
Görüyor algısına kapılıyorsun ama görmediğinin de farkındasın daha önce yaşadığın ataklardan kalan bir kırıntı gibi bir şey sanki seninkisi.

@[NirvaNa],

Bende de sosyal medyada veya gazetede yazılan yazılar benim icin yazılıyor diye düşünüyorum

@Operadaki Hayalet,

ben şöyle düşünüyorum bütün bunlarda bir miktar gerçeklik payı var bipolar hastasın mesela birde sanatçı olduğunu okumuştum bunlar senin bazı kişisel özelliklerini farklı kılabiliyor tabi sadece hastalıktan da olmayabilir dünyayı algılama şeklin diğer sanatlara ulaşınca sana bir tür uyarı gibi geliyor olabilir

Bu tarz dikkat çekme üzerine eğitim alıyorlar.Belli bir amaçla tekrarlayan hareketlerdir.Allah bilir istemsiz yapıyorlardır.Ben göz teması az kurduğum için istediğim bir şey bu.Ünlü oyuncular yapabiliyorlar... 'şimdi kollara dikkat kaydı' diyip cümleyi tekrarlayan oluyor.

@sokr@t, üstad, aynen yazdığın gibi Doktoruma sorduğumda """bunlar hastalığının kalıntıları""" diyor

Hastalıkla da alakalı insan egosuyla da alakalı kendimizi önemli hissetmek istiyoruzdur belki kim bilir beyinde bize bunu sağlıyordur.😃

@sokr@t, :) Elbette herkes kendini önemli hissetmek ister Hayatını anlamlı kılacak bir şeyler arar.

Ama özel insanım. Spiker bu yüzden beni görüyor gibi çıkarım yapmıyorum

Herkesin yazdıklarından ve atak dönemi yaşadıklarımdan bu sonuca vardım işte sosyal medya da benden bahsedilmesi falan demiş biri ya da işte tv . deki beni görüyor benden bahsediyor gibi şeyler bende yaşadığım için biliyorum insan egosunun hoşuna giden şeylerdir .

Linç yiyeceğim ama bu kadar hastaliginizin uzerinde dusunmeyin, hastalik hayatiniz olmasin. Siz hasta olarak etiketlemeyin kendinizi bu kadar. 7/24 neredeyse hastalik konusmayin. Hobileriniz olsun, cikin dolasin, eşiniz dostunuz olsun. Arkanizda birakin hastaligi.

Bu nedir arkadas? Yeni hasta olanlari anlarim, tecrubesizdirler, bilgi arayisindadirlar ama digerleri de bu kadar "hasta" olmasin. Siz bi' tek hasta misiniz? Muzisyen, asci, ressam, stilist falan olun, biraz da o konular uzerinde konusun.

Sizin iyiliginiz icin soyluyorum bunlari. Kimseyi kirmak, uzmek degil niyetim.

@Mara,
Can sıkıntısından yazıyoruz sıkıntı yok yani başka bir platformda da siyaset konuşuyorum kahvede de futbol maksat muhabbet olsun.😎

Youtube canlı yayını televizyona göre bir kaç saniye geç geliyor.Canlı yayın spikeri napacağım şimdi ona diyip youtubedan bizi izliyor demişti.Ülkenin insanı dükkan açar mal satmaz Televizyon programcısı program yapar izlenmesini istemez.

ben şuanki programcılarda bir yetenek göremiyorum

Hiç şu an ki programlarda temelim yok.Tutunamayanlar yunus emre gibi trt yapımlarını izlemiştim.Komedi veya farklı komedi senaryoları yok.Çocukluktan da böylelikle devam eden bir alışkanlığım yok.

Aklıma gelmişken bazen canlı yayını belirten simgeyle oynuyorlar.Simge arada gidip geliyor.Bu ara dakikalar olabiliyor bide mimiklerle dikkati oraya çekiyorlar.Karar vermeleri lazım yayına büyü yapmayı mı düşünmemiz lazım yoksa büyü yapılamayacağını mı?

Üst Alt