Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumu aldım. Herhangi bir sürücü kursuna gidip ehliyete yazılmam yeterli mi?

KUTANAY

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim doğuştan kalça çıkığı var sol bacağım 9 cm kısa il sağlıktan raporum geçti birinci grup sürücü olur otomatik vitesli araç kullanır ibarali raporu aldım şimdi herhangi bir otomatik vitesli araç ehliyeti veren bir sürücü kursuna gidip ehliyete yazılmam yeterlimi ehliyeti aldıktan sonra emniyette ehliyede başka bişeyler yazdırmam gerekiryormu bilgisi olan lütfen paylaşsın şimdiden teşekür ederim...

Kardeşim hayırlı olsun ehliyet kursuna gidip kazanıyorsun sonra kurstan verecekleri dosya ve bu raporla emniyete gidip ehliyet alıyorsun il sağlıktan yazdıkları kodları ehliyetinin üzerine yazacaklar
bende sol kalça çıkığı +9 cm kısalık+kemik iltihabı var (ostemiyelit) senin özürlü oranın kaç

Teşekür ederim kardeş sağolasın benim özür oranı % 40 senin ki ne kaç verdiler ?

2005 de ankara numune den aldım sonra da sincan dan aldım %40 seni durumun ne bi açıklama yaparsan sevinirim

arkadaslar bende aynı durum dayım rapor almak istiyorum ama rapor oranı yüzde 24 gecmiyo..onerceniz bişey varmı

selo_selo07 Kardeş benim çif taraflı kalça çıkı var sol 9 cm kısa sağ da kısıtlı 2005 de numuneden %40 aldım sonra 2007 den önceki raporları kabul etmiyoruz dedi maliye vergi indirimi için müracat etmiştim 2013 de sincan dan %40 aldım.Benim fikrim il sağlıga git rapora itiraz et atatürk hasatanesine sevk ettir bide orda şansını dene derim takdir yinede senin vesselam...

Son düzenleme:
selo_selo07

Demekki engel oranın o kadarmış
Şükür et haline.
Maddi çıkar için Allah tan Engelli olmayı isteme.
Unutma kim neyi fazla ve ısrarlı isterse allah da ona onu verir. :)

KUTANAY

Evet, B-engelli statüsünde sürücü belgesi alacaksın. Bu olduğunda otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabilir olacaksın.

ÖTV-MTV istisnalı araç da alma hakkın var. Ama bunun için sol alt ekstremitede kısıtlılığın olduğuna dair tanıya sahip, ayrıca ötv indirimi için değerlendirme bulunan bir engelli sağlık kurulu raporu alman lazım. Böylesi bir rapor ve "otomatik vites" şartlı ehliyetle istediğin zaman vergi avantajlı bir araç da alabilirsin.

Üst Alt