Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporuma "H sınıfı ehliyet alır" ibaresi ekletebilir miyim?

gsli

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhabalar %80 oranında raporum var. Ama raporda ehliyetle ilgili bir ibare yok.
Şimdi yeniden mi heyet raporu çıkartmam lazım yoksa rapora H sınıfı ehliyet alır ibaresi ekletebilir miyim?:confused:
Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

gsli

Maalesef, böyle bir değerlendirme eklemezler. Yeniden rapor alınması lazım. Raporda H sınıfı ehliyete ve işte donanım vs.'ye dair ibareler olmalı.

OturanBoğa aynı durum bende de söz konusu. İl sağlık müdürlüğü gerekli maddelerin veya ibarelerin eklenmesi için bizi hakem hastaneye sevk etse olur mu ? veya biz H sınıfı ehliyet ve araç için bir rapor alsak ve daha sonra bunu bir şekilde tek rapor olacak şekilde il sağlık müdürlüğünden düzeltme veya ne bileyim iki raporun birleştirilmesi ile ilgili bir işlem yaptırabiliyormuyuz ?

Deniz şahbaz

il sağlık müdürlüğü ile sevk olduğunda tüm değerlendirmeleri içeren rapor talebinde bulunmak daha doğru değil mi? Yani, eskiyi yok sayıpü tüm hakların değerlendirildiği yeni bir rapor almak...

OturanBoğa mutlaka dediğin daha doğru daha iyi olan yolu ama, o kadar tuhaf işlerle karşılaştım ki şuana kadar ve hala raporuma h sınıfı ehliyet ve araç ile ilgili bilgileri ekletemedim. denizlide devlet hastanesi resmen aşağıladı gönderdi, aydın devlet hastanesi yardımcı olmaya çalıştı sağlık müdürlüğü başından savdı sevkimi yapmadı vs. vs. senin dediğin gibi yapmak istiyorum yapacak adam bulamıyorum, hadi buldum diyelim bu sefer rapor oranımın düşmesi endişesi var, birde yanlış mı duydum bilmiyorum ama artık aile ve sosyal politikalar bakanlığı mı veriyor rapor oranı nı ? yani hastane ve heyet tanıyı koyup onlarda oranı mı belirliyor ? belki yanlışda duymuş olabilirim ama öyle ise onun endişesi bi ayrı zaten. yani anlayacağınız benimde kafam karma karışık. denizlide bir hakem hastane daha var birde oranın ortapedi doktoru ile görüşeceğim şayet h ehliyet için olumlu görüş verirlerse sağlık müdürlüğüne müracat edeceğim ve hangi yolu izlemem gerektiğini soracağım onlara.

Deniz şahbaz Allah kolaylık versin kardeşim halen nihai bir sonuca ulaşamadığına çok üzüldüm. Benim senin için nacizane tavsiyem yeni ehliyet mevzuatının devreye girmesine 2 ay kaldı . Herhangi bir ehliyet kursuna zamanı denk getirerek yazıldığını varsaydığımızda ve takılmadan 2 sınavı geçsen bile ehliyeti alma süren 2.5 ayı buluyor , Kısacası karşına yeni mevzuat çıkacak ve emniyet bu sefer elindeki hastane raporunu kabul etmeyecek .

Artık kendini daha fazla yorma ve 2016 yılından sonra tekrardan rapor ve ehliyet alma işine başla , tabiki bu 2 ay süreyi boş geçirme alo 183 'e şikayetini bildir , bimer'e yaz , seninle dalga geçen hastane ve personeli hakkında şikayeti için sağlık bakanlığına başvur .

3T3N1TY cenk sağol tavsiyen için ve evet hala alamadım ama umudumuzu yitirmek yok. aslında denizli il HALK SALIĞI müdürü mahalleden komşumuz v tanıdığım bir abimiz çıktı belki yardımcı olabilir lakin öncelkle sonuna kadar torpilsiz gitmek lazım diye düşünüyorum.

Bu yeni ehliyet mevzuatı sanırım beni vurmayacak, en azından ben öyle düşünüyorum. sebebi ise 2001 yılından bu yana B ehlyetim var, raporu alırsam sanırım birtek direksiyon sınavına gireceğim. Bu 2016 da nasıl olacak çok merak ediyorum, ben ve benim gibiler şuanda bile ehliyet konusunda zorlanıyorken yeni mevzuat kolaylık mı olacak yoksa daha da bi içinden çıkılmaz bir hale mi getirecek ?? Ama inşallah herkes için kolaylık sağlayan bir düzenleme olsun, varsın ben zorluk çekeyim sorun değil ama düzelsin ve en azından bizden sonrakiler rahat rahat işlerini halletsin.

ytaa benim aklım almıyor şimdi ben psikoz hastasıyım devlet bana çalışırken sen engellisin diyor ama iş ehliyet almaya geldi mi vermiyor ee b sınıfı ehliytim var diorum onu nerenize sokacaksınız sen onu nasıl aldın diye dalga geçiyorlar utanmadan arkadaşlar bu konu hakkında hukuki süreç başlatmak istiyorum Tuttuğunu kpartan bir avukata ihtiyacım var maliyeti önemli değil bana ne önerirsiniz?

DJ_BORAN

B sınıfı ehliyetiniz varken ne gerek var H almaya? H ne işinize yarayacak ki?

Ben mi yanlış anladım soruyu?

OturanBoğa arkadaşım. Şimdi b sınıfı ehliyet varken ne gerek var h sınıfı almaya diyorsun şimdi şöyle izah edeyim ben %45 oranında engelliyim ve h sınıfı ehliyet engelli bireylere verilen bir ehliyet türüdür. H SINIF EHLİYET ile herhangi bir bayii den 0km araç almaya kalktığnızda atıyorum 100,000 tl lik aracı 37000 TL indirimli alma şansınız var bu da 0km bir aracı 2 el fiyatına elde etmek anlamına geliyor kdv indirimini de dahil ettiğinie ortaya hatırı sayılır bir rakam çıkmakta dolaysıyla bu durm anayasamızdaki KANUN ÖNÜNDE EŞİTLİK ve ENGELLİLERE YÖNELİK POZİTİF AYRIMCILIK uygulamasına aykırılık teşkil ediyor. Eğer bir hakkı Engelli lere vereceksen bu noktada engelli insanlar arasında ayrımcılık yapamazsın devlet olarak BU HUKUK DEVLET ilkesine aykırıdır. Benim buradaki isteğim kişisel olmaktan çok sosyal ve toplumsal haksızlığa isyan etmektir. VE BU DURUM Bİ ŞEKİLDE DÜZELTİLMELİDİR...

Üst Alt