Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum çıkmak üzere, emeklilik için izlemem gereken yol nedir?

cavitünder

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selamlar bir aksilik olmaz ise 15 nisanda heyet raporumu alacağım %40 ın üzerinde bir oran aldığımı var sayarsak bundan sonraki takip edeceğim adımlar nelerdir forumu araştırdım ama net bilgi alamadım tanıdığım bir kaç kişiye sordum kimi önce ssk ya gideceksin diyor kimi vergi dairesine kimide direk Ankara'ya dilekçe yazacaksın diyor bu işin aslı nedir işlem sırasını yazabilirmisiniz

öncelikle calısıyormusunuz calısıyorsanız hasteneye sevklemi gıttınız yoksa bıreysel olarakmı basvurdunuz

çalışıyorum ancak ben sadece vergi indirim kartı için başvurdum bu otobüs tren vs indirimleren yararlanmak için o yüzden işten yazı ile başvurmadım ancak emeklilik gibi haklarında olduğunu öğrendim bir aksilik olmaz ise oranımda %50 civarında çıkacak gibi duruyor o yüzden sordum bu durumda işlem sıram ne olacak diye

cavitünder

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Eğer bireysel olarak başvuru yaptıysan engelli raporun %40 ve üzeri çıkarsa hastane sana aslından hariç 4 adet aslı gibidir verecek ve bunların fotokopisini çektir yanında bulunsun. Yanında resimde bulundur sonra bulunduğun ilin belediye otobüs kart dağıtım yerine gidip serbest dolaşım kartını çıkartabilirsiniz. Daha sonra yine bağlı olduğun ilin Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına gidip engelli kimlik kartı başvurusunda bulun oda 1hafta içinde çıkıyor. Tabi eğer sadece bunlardan faydalanacaksan. Ama vergi indiriminden yararlanmak için farklı bir yol izlemen gerekecek.

cevabınız için teşekkür ederim.peki vergi indiriminden emekli olmak için neler yapmalıyım

ilginiz için öncelikle teşekkür ederim doğum 1973 1990 sigorta başlangıcım 7880 prim günüm heyete
%35 Uyku apnesi sürekli
%8 bel fıtığı sürekli
%6 işitme sürekli
%10 hiper tansiyon sürekli olmak üzere raporumu sundum sonucu bekliyorum

aykutoğuz eğer kast etiğiniz ben isem teşekkür ederim eğer Ankara maliyede de bi aksilik olmaz ise öyle gibi gözüküyor

Üst Alt