Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ilk başvuru 01/08/2019 432 gün eksik ekrandan 17/01/2020 266 gün bugün 208 kez aradım telefonu açan yok düşmez kalkmaz bir allah dır bu insanlara çektirdiğinizi allah şahit sonuçu gelen ARKADAŞLARA hayırlı olsun geçmiş olsun

Endereren meşgül calsa iyi normal çalan telefona bakmıyor muhteremler atacak yalan kalmadı galipa

Beklemeye devam yapacak bişey yok gerçekten raporlar gelene kadar deliririz herhalde 28 şubat Bi gelişme yok

Arkadaşlar Ankara yi cep telefonuyla düşüren oldumu yoksa illa sabit hattan mi aramak lazım

Ferdigirgin
bir de oyle bir ayrıntı mı var. bugun 30 kere aradım ama cepten. sabit nuramadan aramadım hiç. vay çakallarrrr ne alaka

Ferdigirgin

Ben cepten aradım 17 cide actilar saat 10 la 10/30arası oglen 14le 14/30arasi daha cok aradım gunde ortalama 30 kez aradigim oldu

Birde telofonu iyi düşürdünüz diyor acmiyorlar normalde

Günaydın arkadaşlar.
Engel raporu yeni alacak olan arkadaşlar için kısa bir bilgi. Rapor için hastalık belirtirken sabit ve kronik hastalıklarınız bazalt hesaplaması ile 40 ı geçiyorsa tedavisi olabilecek olan hastalıklarınızı hiç karıştırmayın. Mesela ben rapor alırken hiper tansiyon ve uyku apnesi ile aldım. Hastanede dahiliye doktoru uyardı hesaplat eğer yetiyorsa obezite ve boyun fıtığını hiç karıştırmayalım raporun süreli çıkar ya da burdan süresiz de cıksa ankaradan süreli olarak onay alır dedi.

Doğru bir tespit

Bir yakınımın 10/12/2019 da ankaraya giden raporu %56 ile 2 yıl süreli onaylandı.

Hastalıklar

Ağır OSAS %35
TİP 2 DİYABET %20
M51.9 - İNTERVERTEBRAL DİSK BOZUKLUKLARI, %10
C44.3 - YÜZ DERİSİ MALİGN NEOPLAZMI,%5

Oysa sadece osas ve tip 2 diyabet olan birçok kişinin süresiz olarak onaylandığını gördük bu platformda .

Uyku apnesi yeni teşhis konmuşlara hastane 2 yıl süreli veriyor olabilir Hastane kurulunda bana sormuşlardı ne zamandır cpap cihazını kullanıyorsun dediler ben 1 ay olduğunu söyleyince hemen buraya mı geldin diye laf çaktı oradaki kurul başkanı mı nedir bilemiyorum
sonra da öğrendim ki 2 yıl süreli engelli raporu vermişler sanırım bir ihtimal var uyku apnesi iyileşme ihtimali

49serkan abi sevkle gıtsende aynı normal gıtsende aynı bısey degışmıyor sen bunları dusunme abı sımdı heyetten bı cıkda sonrası Allah kerım...

Onbaşı76

Bir şey sorabilir miyim doktorunuza danıştınız mı sebebi nedir olurumu mu bu kadar acaba
Bende maske kaçak yapıyordu kayışlarını gerdirdim biraz daha iyi geldi bana ama yine de sabahları bizar zorlanıyorum sanki

49serkan

Bu kötü haber inşallah süpriz yaşatmazlar bana

Keşke sağlıklı olsam da gece gündüz çalışsam bu durumlara düşmesem

49serkan

Arkadaşlar birinci sebebi bogaz deliginin küçük olması ikinci dil kökünün geride olmasi üçüncü kilo bence kiloyla alakasi yok ben teşhis konuldugunda 78 kiloydum şimdi 92 kiloyum burnumun kemigi yoktu göğsümden parca aldilar burnuma koydular 10 saat sürdü ameliyatim 2015 de uyku apnesi %38 di 2019 kasimayinda üniverside %44 cikti yukselmiş

Makina günü kurtarıyor ameliyatla var oda kesin çözüm degil dil kökünü ileri alip bogaz deligini buyultuyorlar ben olmam

Beni ameliyat eden kbb profesörü soylemişti

Uyku apnesinin kademeleri var kesin o arkadaş ağır uyku apnesi değildir o yüzden puanı yetmemiştir bence Ankara kendisine ne geliyorsa onu onaylıyor Ankaranın tek sorunu var ağır çalışıyorlar yetersiz eleman çalıştırıyorlar

Uyku apnesinin de çeşitleri var arkadaşlar. Bende uyku apnesi hastasıyım ahi değerim 90 ve karışık ağır apne var. Santral apne sayım da yüksek beyin solunum komutunu vermeyi bırakıyor ve nefesim 79 Saniye duruyor ve nabız 49 oluyor kan oksijen seviyesi 80lere düşüyor. Bu hastalık sadece kilo ile alakalı değil maalesef ve çok ciddi bir rahatsızlık. Normal bir insan dakikada 12 nefes alırken benim nefes alış sayım 5 Şubat ayından beri bpap/st cihaz kullanıyorum ve inanılmaz rahatladım. Makina olmadan yaşamak neredeyse şans gibi bişey. Bu hastalıkta mücadele eden tüm arkadaşlara sağlık diliyorum.

fatihdalma

Dostum benimde ahım 96 cihazla uyuyorum kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Yüksek tansiyon bel ve boyun fıtığı %49 süresiz rapor aldım vergi indirimi için gönderdim beklemedeyiz ben hayırlısıyla bir sorun çıkacağını sanmıyorum yine de nasip hakkımızda hayırlısı olsun

ozi35

Bende de yüksek tansiyon tip 2 diyabet ve boyun fıtığı ilave %56 süresuz rapor aldım bakalım hayırlısı ile sonuç gelsin inşallah. Süreli gelirse de yapacka bişey yok tekrar gider alırız raporumuzu iyileşecek bir hastalık olsaydı keşke hiç bu işlere girmeseydik. Ben yıllarca uyku uyumamisim ve Allah'ın sevgili kuluymusum ki uyurken son nefesimi vermemişim. Doktor bu yasa kadar yaşaman mucize dedi

49serkan

Eyt yalan arkadaşım erken seçim olmazsa 2023 e kadar yalan. Ama yine de güvenemiyorum. Paraları yok çıkartabilirler mi sanmıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Vay arkadaş 250 gündür bir çocuğun oyuncağını beklediği gibi bekliyoruz. Görevini layıkıyla yapmayanlara lanet olsun lanet olsun lanet olsun.

Uyku apnesinin kademeleri var kesin o arkadaş ağır uyku apnesi değildir o yüzden puanı yetmemiştir bence Ankara kendisine ne geliyorsa onu onaylıyor Ankaranın tek sorunu var ağır çalışıyorlar yetersiz eleman çalıştırıyorlar
benimde osas (yku apnesi) % 35 ASTIM, ALLERJİK RİNİT ANAMNEZİ TARİFLİYOR.OTUZ YILDIR VENTOLİN İNHALER
KULLANIM ÖYKÜSÜ MEVCUT.SOLUNUM MUAYENESİNDE EK SES DUYULMADI.HASTA
UYKU APNE HASTALIĞI NEDENİ İLE CPAP CİHAZI OLDUĞUNU FAKAT
KULLANAMDIĞINI SÖYLÜYOR.11.01.2020 TARİHİNDE POLİSOMNOGRAFİ YAPILMIŞ
RAPORU GÖRÜLDÜ.AHI:51.2 (SAAT) AĞIR DERECEDE OBSTRUKTİF UYKU APNE
SENDROMU OLARAK BELİRTİLMİŞ. FVC:2.64 %63 FEV1:2.10 %62 FEV1/FVC:0.79
AKCİĞER GRAFİ:BRONKOVASKÜLER İZLERDE HAFİF ARTIŞ İZLENMEKTEDİR. ASTIM, ORTA DERECEDE OBSTRUKTİF SOLUNUM FONKSİYON KAYBI İZLENDİ. ENGELİLİK PUANI %40 DIR. AĞIR OSAS ENGELLİLİK PUANI %35 DİR.

tuncay4236

alerjik rinit için oran var mı ki. anlayamadım? benimde var çünkü ağır oranda. IGE testim normal bir insanda 150 olması gereken değer, bende 2240

Üst Alt