Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

hurkan
Hayırlısı olsun benim 14 mayıs hala yok tarih dogrumu

Arkadaşlar simdi emine hanımla görüştüm 9 mayısa bakıyorlar bilginiz olsun

Dun istanbul vergi dagiresine gittim 13 mayis ta ankaraya giden evrak henuz gelmemis oradakik bayan mayis ayinin yeni yeni geldigini soyledi haftaya gelebilir dedi

30 Eylül'de emeklilik başvurusunu SGK'ya yaptım. 2 Ekimde telefonuma "Aylığınız bağlanmıştır, birikmiş aylık tutarınız olan 1630,96 TL ödenmek üzere Vakıfbank'a gönderilmiştir" mesajı geldi. Bankaya gittim para yatmadığını söylediler. SGK'yı aradım paranın yattığını söylediler. Maaş gününü falan mı beklemek gerekiyor.

evet eviss ten gördüm.tarih doğru hata yok.salı günü kardeşim gitmişti ankaraya .onun etkisidir diye düşünüyorum

willerdem

Bence o yanlış olmuş bu kadar hızlı sanmıyorum yoksa bankada görür maaş tcne atılıyor hesabına sen geçittiriyorsun...

hurkan

Hayırlısı olsun demek ki torpil işleride dönüyor Türkiye burası amcam dayin varsa
Oluyor fakirler beklesin hayırlısı olsun senin adına sevindim

willerdem

Garantide hesabım var orayamı gidiyor dedim ben garantiyi istedim orada hesabım var sgk daki işlemi yaptırdığım bayan hayır parayı tcne atıyoruz siz hesabınıza aktartıyorsunuz dedi...

Dys evrak takip

@hakansezer
Ankarayı aradınızmı ben de aynı durumdayım

Dys evrak takip hala çalışmıyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
selam ankarayla görustum 8 ve 10 mayıs bakılıyor dedi benim ankara varıs 13 mayıs haftaya çıkarmı dedim insallah dedi belli olmaz dedi ama baska biri haftaya kesin çıkar dedi ne iş anlamadım haftaya insallah çıkar umudunu tasıyorum hayırlısı bakalım 13 mayıs beklemedeyim

melih1978
eger 8 10 mayis bakiliyorsa saten 11 12 mayis tatil gunuymus haftaya 13 mayisla baslamasi lazim eger 8 10 mayis bugun biterse benimkide 14 mayis varis tarihi umudumuz haftaya kaldi insallah hepimize hayirli cvp gelir

Süreç 5-6 ay geriden geliyor bence çok ciddi bir sıkıntı. Gerçekten emekliliği hak eden engelliler ay kaybediyor maaş kaybediyor çok ciddi mağduriyetleri oluyor. Devletin Buna bir çare bulması lazım ya da engellilerin organize olup seslerini duyurması lazım yoksa bu sürecin düzeleceği yok. Bu kadar iş yoğunluğunun altında ezilen Ankara'daki Memurlara da bir şey söyleyemiyorsun. Onların sorunlarının çözülmesi lazım ya da ekibin arttırılması lazım

Bir de benim Anlayamadım konulardan biri 2008 ve sonrası işe girenlerde engelli sağlık kurulu raporu emekli olmak için yeterli olurken 2008 öncesi işe girenlerde Merkez sağlık kurulu onayı ve vergi indirimi belgesi istenmesi ne Anlamak mümkün değil. Bu engeller arasında resmen ayrım demektir. Anladığım kadarıyla bu konuyu hiç kimsenin mahkemeye ne de Anayasa Mahkemesi'ne götürmemiş gibi gözüküyor Eğer Gitmiş olsaydı kesin bir şekilde dönerdi ve durum düzelirdi.

Ayrıca dijital çağda posta yolu ile evrak gönderilmesi Posta yoluyla cevabın gelmesi anlaşılır şey değil bence sistemin yeniden tasarlanması lazım. Örneğin hekimler oranları verdiğinde direk hastanenin sağlık kurulu ekranına düşmesi lazım. hastane sağlık kurulu onayladığı anda da Merkez Sağlık Kurulu'nun ekranına düşmesi lazım. Böylece evrağı müdahale edilmesi ortadan kalkacak en ufak bir müdahalede çok rahat bilgisayar ekranından takip edilebilecektir. Yani bu durumda sahte sağlık kurulu raporlarının önüne de geçilmiş olacak ve Merkez Sağlık Kurulu'nun işi yükünü azalacaktır

Sinanper

Zaten o sahteciliğin önüne geçemedikleri için gerçek hak sahiplerine bu sıkıntıyı yaşatıyorlar,öyle bir organize olmuşki şebeke usulüne uygun düzenliyorlar ve her bölümde adamları var iyi iş çıjarıyorlar alanlar olduğu için duyduklarımdan bu yorum yapma ihtiyacı duydum 25000.30000 tlye işi bitiriyorlarmış adamlara kan ,idrar,film,mr vs hasta insanleın kanı idrarı diğer sonuçlarıyla adamlara maaş bağlatıyorlarmış bu yüzdendirki bende 13 kasım 2017 den 19 eylül 2019 a kadar süründüm sanırım anlatabilmişimdir ama mutlu sona kavuştum bugün dilekçemi verdim darısı hak eden diğer arkadşlarıma...

@L.kartal

Cuma günü saat 16:00 da aradım sonuçlanmış dediler. Tezim doğru çıktı maaşı durdurulanlar için öncelik veriliyormuş

@gokseldbuga
Senin rapor kaçtı ve sürelimi

maliye

@hakansezer
kardeşim harika haber hayırlı olsun.
Benim raporum 57% ve malesef süreli, 2 yıllık. 2014 ten beri 2 yılda bir rapor alıyorum, bu 3. raporum
Seninki kaçında Ankaraya ulaşmıştı?

Son düzenleme:
gokseldbuga

Dostum benimde 2 yıl süreliydi maaş durdu 3. Ay oldu. 2 ağustos da oraya gitmiş rapor. Bayanın söylediğine görede cuma onaylandı dedi. 65 le gitti 70 onaylanmış dedi.

Senin hastalık neydi?

hakansezer
Benim Temmuzda kesildi maaş. DYS evrak takipte 07 ağustos giden evrak kayıtllı diyor.
İşlemlere yaklaşık 4 ay önce yani martta başladım, 3 ay hastane heyet sırası bekledim.
Seninki olduğuna göre beninmkinin de eli kulağındadır (bir aksilik çıkmazsa)

Fiziksel tıp&rehabilitasyon %14
KBB %16
Psikiyatri %40
Toplamda %57

Arkadaşlar iyi güzelde bu aralar sgk sürekli keyfi kontrol muayenesi istiyor milletten vergi indirimi sürekli emekli ligi sürekli olsun fark etmiyor

Memurlarlarin engelli erken emekliliği için vergi indirim belgesi almasına gerek var mı? Ben bunca zaman gerek var diye biliyordum. Ancak okuduğum bir yazı kafamı karıştırdı. Buraya ek yapabilsem daha iyi olacak ama ek yapamadım.

Dys evis hatası

Zonguldak tıp fakültesinden 2017 7.ci ayda aldığım raporum 2019 7.ci ayda bittiği için maaşım kesildi.aynı tıp fakültesinden % 46 sürekli ikinci rapor aldım.hastane eylülün 5.de ssk ya göndermiş.2017 de 3 ayda maaş bağlanmışdı ama şu an 6-7 ay sürüyormuş.eyt ye takılanlar rapor peşine takıldığı için süre uzuyormuş.tekrar raporunu yenileyenlere bir öncelik varmı bilen söyleyebilirmi.evis den yazıyorum hiçbirşey cıkmıyor.DYS ye yazıyorum java hatası veriyor.bu konu hakkında bilgisi olan varmı başka nereden bilgi sahibi olabilirim.

Son düzenleme:
selam bugun yarın raporum çıkması lazım ankarayı arayan olursa yazsın lutfen 13 mayıs insallah bugun çıkar size haber vericem çıkarsa hayırlısı herkez için

Üst Alt