Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum %90 olursa araç alım hakkım olur mu?

Ramazan özsoy

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Şu anda engelli olarak çalışıyorum ayrıca emekliyim zaten %51raporum var beyin ameliyatı oldum. Çok şükür sağlıklıyım elim kolum sağlam. ama çiftgörme yaşadığım için gözden de ameliyat olacağım rapor oranım artacak. %90 veüstü rapor alırsam neler yapmalıyım ayrıca normal ehliyetim ve normal aracım var zaten sormak istediğim neler yapabilirdim ve neler yapabilirim. Bana anlatabilir isiniz. Veya başka imkanlarımız olurmu mesela ücretsiz ulaşım hakkı. Digitürk su vb.

Ben ehliyetimi yeniletmiştim zaten 90ve üstü alırsam yeni sıfır araçta alabilirim.problem yok yani teşekkür ederim sağolun

Benyüzde51sürekli engelliyim. Beyin sapı tümörü ameliyatı oldum 2007de engelli belgesi aldım. Aldığım raporla emekli oldum. Ve engelli kartı çıkarttırarak devletin engellilere sunduğu imkanlardan faydalandım. Bu aldığım puanı geri vermezlerse emeklilik için sıkıntı olurmu.
Benim tam yetkili bir hastaneye başvuru yapıp raporumun puanını yükseltmem gerekiyor. Bu böyle dir. Değil mi. İlk raporu aldım uzun zaman oldu hatırlamıyorum. Şimdi göz Ameliyatı oldum tahminen kaç puan verirler
%51 (düşer mi) ve gözden aldığım puan üzerine mi eklenir. Biliyorum net konuşamayız. Tahminen bu rapor işi böyle mi oluyor

Bülent bey verdiğiniz bilgiler ve değerli vaktinizi aldığım için özür dilerim
Ama verilen beyin tümörü raporum%51 vesürekliibaresi var. Bence düşürülememesi lazım gelir. 51 den önceki puanı da 46 ydı. Yani yükseldi. Şimdi bu oranın düşmemesi lazım bunun üstüne birde göz Ameliyatı.oldum oranımız artmasını beklerken siz düşme ihtimali olabilir. Diyorsunuz bende biraz ürktüm açıkçası ben 90ve üstü puan alıp engelli den bir araç almayı hayal ederken bu yazdıklarınız düşündürücü.
Ama ben yazmak istediğinizi anladım. Buda olabilir diyorsunuz
Bide sgk nın kontrol muayenesi puanını siz biliyorsunuz...

Biliyor musunuz. İyi günler.

Sizce şansımı denemeli miyim. Bırakıyım hiç uğraşmayım mı. Ben üzerine eklenir diye düşündüm. Zaten dediğiniz gibiyise gözden de şaşılık ameliyatı oldum. 90 vermezler galibaa..

Üst Alt