Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporlu ilaçların bitimine ne kadar süre kala yazdırabilirim?

serdaraydinn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba paxera 40 ve rexapin 5 mg kullanıyorum bunlar raporlu ve ilaç bitimine 15 gün kala aile hekiminden yazdırıp eczacıdan alabilir miyiz acaba verirler mi?

@serdaraydinn, @OturanBoğa, Biz yazdırıyoruz sürekli (pisikiyatriste ama) ilaç raporluysa ilaç bitimine en az 15 gün varsa yazdırıp alabiliyorsun daha fazla gün varsa olmaz ama bunun tek istisnası yeşil reçeteli ilaçlar onun için sistemde ilaçların bitmiş olarak gözükmesi lazım.

Raporlu ilacı reçete yazdırmadan direk eczaneden 1 kutu alabilir miyiz?
en son geçen sene almıştık , raporun süresi bitmemiş daha

Raporlu ilacı aile hekimine yazdırma olmasa keşke günü geldiğinde direk eczaneden alabilsek raporlu zaten neden yazdırıyoruz ki ?:unsure:

@sokr@t, Bencede gereksiz bürokrasi boşu boşuna aile hekimi direk yazıyor ki zaten bir şey sormadan hayır süistimalde olmaz ki raporu verirken yeterince hassas davranıyorlar zaten.

bugün raporlu ilacı yazdırmak için aile hekimine gittim 45 dakika sıra bekledim öyle yazdırdım. Resmen iş yükü. boşu boşuna insanları orada bekletiyorlar.

Şöyle sistem olsa; e-nabız üzerinden almak istediğin raporlu ilaçları seçip aile hekimine sistem üzerinden onaya göndersen, aile hekimin de ilaçları onaylasa, gidip eczaneden alsan ne güzel olur.

3 ayda bir eczaneye gidip bu çileyi çekiyoruz. sadece 1 ilaç olsa iyi ama birden fazla ilacı olan hastaların ilaçları farklı tarihlerde bitiyor. sürekli aile hekimine gitmek zorunda kalıyoruz. eziyetten başka bir şey değil.

Üst Alt