Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda Çalışır-Çalışamaz ibaresi olmazsa EKPSS'de sorun olur mu?

MHSM4747

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 22.10.2014 yılında rapor aldım sürekli raporum ama çalışabilir yada çlişamaz diye bi ibare yok çalıştırılmayacağıiş alanlarıda boş şayet 2016 ekpss de atanırsam sıkıntıyasarmıyım

Sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum zaten aile ve sosyal ilişkiler bakanlığına ekpss için başvurduğunuzda en yüksek maluliyet oranınız neyse onu işaretliyor örneğin görme dumya yada psikolojik gibi

ENGELLİ ADAYLARI YENİ RAPOR ALMAYACAK
18.04.2014

EKPSS YÖNETMELİĞİNDE GEÇEN “ÇALIŞABİLİR” İBARESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Bilindiği üzere “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde “engelli” ibaresi “doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler” şeklinde tanımlanmıştır.
Bu tanımda geçen “çalışabilir” ibaresinin kamuoyunda engelli adayların yeniden sağlık kurulu raporu almalarının gerekip gerekmediği yönünde tartışmalara sebep olduğu görülmüştür.
Bu çerçevede aşağıdaki hususların açıklanmasında fayda görülmüştür;
1- Engelli adayların yeni bir sağlık kurulu raporu almalarına gerek bulunmamaktadır.
2- Bahse konu ibare, kamu kurum ve kuruluşlarından geçtiğimiz atama döneminde Devlet Personel Başkanlığı’na iletilen ve “kamu kurumlarına merkezi yerleştirme ile yerleştirildiği halde çalışamayacak veya kendi ihtiyaçlarını göremeyecek durumda olan adaylar hakkında nasıl bir işlem tesis edileceği” şeklindeki başvurulara bir karşılık olmak ve uygulama birliğini sağlamak üzere konulmuştur.
3- Bahse konu düzenleme yeni bir durum olmayıp, bir kadroda istihdam edilecek adaylar için aranacak asgari şart niteliğindedir.
4- İstihdam amaçlı sosyal politika uygulamalarında asgari düzeyde de olsa adayın “çalışabilir” durumda olması temel şarttır. Aday için düzenlenen veya yerleştirme işlemi sonrası kurumca ihtiyaç duyulması halinde düzenlenecek olan sağlık kurulu raporunda kişinin “çalışamaz” durumda olduğunun belirtilmesinin “atanmaya engel olduğu”nun bilinmesi gerekmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.BUNUDA ŞİMDİ DPB SİTESİNDE BULDUM İHTİYACLARINI GİDEREMEYECEKDURUMDA OLANLARDAN ISTENILECEK

Sınav için şart olmasa bile yerleştirildiğiniz kurum tarafından "çalışabilir" durumda olduğunuzu belgeleyen rapor istenebilir.

Kurumdan kuruma göre değişiyor. Eğer alırsanız sizin için daha faydalı olur. Örneğin son atamalarda MEB atananlardan yeni rapor istemediler fakat çalışamayacağı alanlar kısmında bir şey yazmayanlardan bazılarına oldukça zor yapamayacağı işler verildi. Ama yazanlara ise o işi veremediler daha basit işler verildi. Bende son atama da emniyet genel müdürlüğüne atandım ve benden çalışamayacağı iş alanları boş olduğundan yeniden rapor istediler.Vede emniyetin gönderdiği kağıtta bilmem hangi maddeye göre çalıştırılamayacağı iş alanlarında bir şey yazmayanlardan yeniden rapor talip edilebilir diye bir madde varmış emniyet onu kullandı ve yeniden rapor aldım.

Konudan biraz uzak olsada merak ettiğim bir konu var mümkünse cevaplarsanız sevinirim.Atandıktan sonra hastalığım kötüye gidipte çalışamayacak duruma gelirsem ne olur?

Ben kendimden örnek vereyim TKHK çalışamayacagı işler bölümünü istiyor atandıktan sonra , benden raporumu tekrar yenilememi istediler ve atamam diğer arkadaslara göre 15 - 20 gün sonra oldu sende raporunu guncelle istiyorsan

Üst Alt