Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora Özel Donanım ibaresi yazmadıkları için ÖTV'siz araç alamıyoruz..?

MURAT9999

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Devlet hastanesinden heyetten aldığımız rapora ÖTV İndirimi ibaresini yazmışlar, özel tertibatlı araç kullana bilir yazmadıkları için araba alamıyoruz.
Ayrıca h sınıfı olan ehliyetimi değiştirdim ,geçici belge verdi trafik , maliye bunu da kabul etmiyor illa yeni ehliyeti isterim diyor.
şaştık kaldık

1-Raporunda engeliliğin ve hangi aracı tertibatlı veya terdibatsız otomatik vides ibaresi açıklamalı şekilde yazılması.

2-Sürücü geçici belgesi araç kullanırken kontrollerde gösteriğeceyin belgedir.Diyer işlemlerde yeni sürücü belgeni bekliyeceksin.

daha önce araç aldıysan yani 5 veya 6 yıl önce araç almak için aldığın raporu bu yıl ve bu araç içinde kullanabilirsin.

ehliyet içinse diyecek bir şey yok. engellilere bu ehliyeti zorunlu tutmuşlar oysaki diğer sürücülerin yeni ehliyet sistemine geçmeleri için yeterince süre konmuştur. engelliler hariç.

yeni ehliyetindeki kodları bizimle paylaşırmısın? bide engelini yazarsan sevinirim bizimde bilgimiz olur.

http://www.engelliler.biz/forum/oze.../169225-yeni-ehliyetler-de-kod-bilmecesi.html

Ehliyeti yeniledim ,bana geçici sürücü belgesi verdiler kısıtlamalar bölümünde 78 102 103.02 (b-47 32.01) yazıyor.

DEVLET MEMURLARININ yaptığı ZULÜM Resmen....h sınıfı ehliyetim zaten var, kanun çıkıyor değiştircen diyor; emniyete evrakları teslim edip geçici sürücü belgesi veriliyor buna rağmen EHLİYETİN YENİSİ nin beklenmek zorunda olması saçmalık.

Diğer bir konu da ; Devlet Hastanesi heyet raporunda OTOMATİK VİTRESLİ ARAÇ Kullanır ve ÖZEL TERTİBATLI Araç kullanır ibaresini memur işaretlemediğinden maliyedeki CEBERRUT Memur işlemi RED ediyor.

Kaldı ki ; ÖTV indirimi muafiyetinde temel amaçlardan biride ; Engellilerin Toplumla kaynaşması, ihtiyaçlarını rahatça göre bilmesi vb değilmi.

ötv indirimli özel donanımlı araç alımı

Merhaba,

ÖTV indirimli Özel Donanımlı Araç alımında Aşağıda ki maddeleri tamamladık.

1-H Sınıfı Ehliyeti Trafik Şubeden yenisi ile değiştirdik.Adrese yeni ehliyet geldi.

2-ÖTV indirimi için heyet raporu alındı.

3-Özel donanımlı Otomatik vites Araç kullanır ifadelerinin yazılı olduğu RAPOR için HEYETE girdık.Raporun çıkmasını bekliyoruz.

Yukarıdaki evraklar haricinde almamız gereken bir şey varmı ? Bildiğim kadarı ile Otomobil Bayii ve Özxel tertibat takan firma bu evraklar ile bizim adımıza başvurup sonuçlandıra biliyor.

MURAT9999

Evet. Rapor ve ehliyet iş görecektir. Gerisini ürün/hizmet aldığınız firmalar halleder

Üst Alt