Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürülünce gerçekleşmeyen memuriyet hakkım için ne yapabilirim?

iOktay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba geçmiş dönemde raporumun %90-30 düşürülmesi gibi olaylar oldu uzun uzun yazamayacağım özetleyeceğim bundan bir kaç ay önce başka bir doktorun başka bir ilde kararıyla düzeltilip %50 oldu benim 2022 yılında almış olduğum 75 EKPSS puanı var 2023 atamasında 71 ile kapatan bir kaç kurum var şimdi benim hatalı işlemden memuriyetim yandı forumda bu işlerle uğraşana avukat var mı? Memur olamadığım için kaybettiğim tüm maaşları tazminat olarak alabilir miyim?

Memuriyet hakkın yok 2023 deki puanın da zaten geçersiz. Lisans her sene ön lisans 2 yılda bir yeniden sınava gireceksin.

@Polmiks,
Normal KPSS'den bahsetmiyorum EKPSS 2022 yılında EKPSS den aldığım puanı 2023 atamasında kullanabilseydim atanacaktım o dönem bana denk gelen doktorların iyileşmişim gibi verdikleri yeni engel oranı yüzünden kullanamadım.

Düşük oranlı raporuna 1 ay içinde itiraz hakkın vardı. İtiraz edip başka bir hastaneden yeniden rapor çıkarma hakkın vardı.
Rapor oranlarının düşmesi veya yükselmesi sana geçmişe yönelik hiçbir hak, fayda sağlamaz.

Bu durum sana fayda sağlamaz ama bu yolla avukatlara para kazandırabilirsin.
Atalarımızın güzel bir sözüyle kapatayım konuyu "dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak"

@ucuncubahar,
zamanında gereken itirazı yaptım onda da %30 verildi profilime bakarsan konusu mevcut itiraz için gittiğim hastanede "benden daha mı iyi bileceksiniz" denilerek doktor başından savdı zaten götürdüğüme evrakları vs incelemedi bile doğru dürüst, tesadüf eseri başka bir doktor oranımı geçen mart ayında düzeltti şuan hakkımı geri almak istiyorum sadece.

@iOktay,

Memur olma durumunuz olmamış ve rapor oranınız düştü diye bu sebeple göreve başlatmama durumu da yok.

Ortada kazanılmış bir hakkınız yok dolayısıyla kaybettiğiniz bir hakkınız da yok.

%40 üzeri yeni raporunuz varsa bir sonraki Ekpss ile tekrar memur olabilirsiniz atanacağınızı garanti olarak görüyorsanız. Başarılar.

Son düzenleme:
senin tek hakkın vardı, %30 rapor aldığında il/ilçe sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edip başka bir hastaneye sevk edilip yeniden rapor almak.

bu hakkını kullanmamışsın.

doktora itiraz ettim, başından savdı demen seni haklı çıkarmaz. bana gelip itiraz etseydin muhtemelen bende başımdan savardım, çünkü doğru kişi ne doktor ne de benim.

ben prosedürü bilmiyordum, doktora itiraz ettim diyebilirsin ama bu da sana birşey kazandırmaz.

sonuç olarak;

- engelli raporu almayı biliyorsun, engelli raporu ile ekpss de memur olmayı biliyorsun, kusura bakma engelli raporundaki düşük orana itiraz etmeyi de bileceksin.
kısaca hata sende. beklentilerin boşuna.

@iOktay,
Normal yada EKPSSS atanıp atanmamanız fark etmez. Puanın 100 bile olsa sadece bir sonraki sınavına kadar geçerlidir.

@iOktay,

Belki Amerika'da olaydın avukatın da Harvey specter olaydı bir tazminat alabilirdin. Bizim memlekette o kadar hassas bir hukuk sistemi Yok benim bildiğim kadarıyla... 😀

@iOktay,

Kesinlikle boşuna uğraşmış olursun. Ve sana son doktorun verdiği oran hatalı diyebilirler. Dikkat et elindekinden olma.

tabi ki denemekte fayda var.

hatta bilimsel olarak yaptığın şey gerçekten çok doğru.

olmayana ergi
matematikte bir ispat yöntemi.
yanlış olan birşeyi ispat etmek için onun dogru oldugunu varsayip sonra da "aa yanlışmış" sonucuna ulaşmaya denir...

@Gokayy,

Buradaki yönetmeliğe göre Klas 3'teki ikinci maddeye girdiğim net bir şekilde geçtiğimiz mart ayında onaylandı sanmıyorum elimdekinden olacağımı. hatalı raporlar Klas 2 c maddesinden verildi o günden beri değişen bir şey yok hastalığım şiddetlenmedi veya azalmadı.

@ucuncubahar,
yaani?

@iOktay,

Memur olma durumunuz olmamış ve rapor oranınız düştü diye bu sebeple göreve başlatmama durumu da yok.

Ortada kazanılmış bir hakkınız yok dolayısıyla kaybettiğiniz bir hakkınız da yok.

%40 üzeri yeni raporunuz varsa bir sonraki Ekpss ile tekrar memur olabilirsiniz atanacağınızı garanti olarak görüyorsanız. Başarılar.
@iOktay, Size burada cevap verilmiş siz duymak istemediğiniz kısımı atlayıp hala başka mesajlarla derdinizi anlatmaya çalışıyorsunuz.
Sınavdan 73 puan almanız bir anlam ifade etmiyor. Bu puanlarla atanamayan Dünya kadar insan varken değil 73 puan 99 puan almış olsaydınız dahi olsa olsa bir haksızlık olurdu. Kazanılmış bir hak olmazdı. Kazanılmış bir hakkınız olmadığına göre kaybettiğiniz bir hakkınızda yok. Olmayan Memuriyetin olmayan maaşını ne diye ödesinler size ?

@HuYSuz79,

Atanıp atanmayacağımı bilmem için tercih yapmam gerekirdi yeni raporumla tercih yapamazdım sistem izin vermezdi izin vermesi için benim ÖSYM'ye yeni raporu bildirmeyip hukuksuz işlem yapmam gerekirdi bir nevi tercih hakkım elimden alındı hatalı karar veren doktorların hiç mi suçu yok?

@HuYSuz79,

Vergi indiriminden emeklilik muhabbetinde de böyle saçma sapan yorumlar vardı. Neymiş? 2008 öncesi için ortada bir hak yokmuş da o aslında başka bir bokmuş! Bir yığın insan vergi indiriminden emekli olmuş ama geri kalanın hakkı değilmiş. Bak sen Allah'ın şu işine yahu. Bir kısım arkadaş imtiyazlı. Bize gelince Yok!!!
Kardeşim adamın yerleşme ihtimali var mı Yok mu? Yüzde 1 bile o ihtimal varsa mahkemede tazminat kazanması gerekir. Basit mantık. Ha uygulamada şerefsizlik yapılıyor orası ayrı...

Başkalarını okumamakla suçluyorsunuz ama sizde sadece işinize gelen kısımları okuyorsunuz sanırım.
Sizin sorunuz Memur olamadığım için kaybettiğim tüm maaşları tazminat olarak alabilir miyim? cevabı hayır. Yukarıda haksızlık olurdu diyorum. Doktora dava açmak istiyorsanız açın ama olmayan memuriyetin olmayan maaşı için açamazsınız.

@HuYSuz79,

konudaki tüm yorumları okudum okumamakla suçlamadım okumadı çünkü belirttiğiniz yorumu yanıtlamıyorum çünkü konumla alakasız ortada bir memuriyet yok doğrudur olabilme ihtimali vardı raporum mevzuata uygun verilseydi memur olabilme ihtimalim vardı olamasaydım bu benim sorunumdu onu da geçtim gerçekten iyileşseydim bu mevzuyu kovalamazdım niye kovalayayım özel sektörde hastalığım sebebiyle iş bulamıyorum tek şansımı da doktor hatasına kaybetmişim ben bu mevzunun üzerine gitmeyeyim de kim gitsin?

@gannicus, Haklısınız doktor o hatayı yapmasa idi şimdi memuriyette yükselmiş belki cumhurbaşkanı olmuş ve hatta ülkeyi bile yönetebiliyor olurdu. E ne de olsa ihtimal var bravo. Konuları saptırmayın lütfen o zaman da herkese sesinizi duyurun dedikçe saçma sapan konularla karşımıza geldi insanlar. Neymiş emekli olmuşuz da tuzumuz kuruymuş bilmem ne. Yardım etmeye çalıştıkça suçlanmıştık. Ne oldu şimdi açıp okuyun o forumu bir zahmet. 20-25 sayfa dil döktük emekli olma şansı olanlar acele etsin sonra olamayacaksınız diye yine olmayan kazanılmış hakkın olmayan verilmiş hak geri alınamaz saçmalığı çıktı. Ne oldu onu söyleyenlerin emekliliği şimdi ? Ayrıca sistemi ne biz uyguluyoruz ne biz yapıyoruz. Soru soruluyor cevap veriyoruz.

@iOktay,
Arkadaşım sen haklısın. Fakat mevcut düzende bu haklılığın muhtemelen karşılık bulmayacak. Baksana engelli arkadaşlar bile mantık çerçevesinde yorum yapmıyorlar. Normal adam ne yapsın?

@HuYSuz79,
Adam ekpssye Cumhurbaşkanı olmak için girmiyor. Memur olmak için giriyor. İyi misin sen? Yoksa Demirel'e mi özendin? Bu nasıl bir demagoji nasıl bir saçmalık seviyesi yahu?
Kardeşim hukuk gerçeğe uymuyor ise bu benim suçum değil. Ben hukukçu olmak zorunda değilim. Vergi indiriminde İşin basit mantığını anlattım. Bir hukuk sistemi bu basit mantığa bile uymuyorsa batsın zaten. 2 saat boş tatava yapma bana...

@gannicus,İhtimallerden yola çıkan, konuyu saptırıp üstüne üstün yine olmayan yani kazanılmamış hakkın geri alınmasına vurgu yapan siz tatava yapan ben haklısınız.

@iOktay, Hakkınızı tabiiki arabayabilirsiniz ama sorunuz içerisinde bulunan maaş alabilir miyim kısmının cevabı hayır. Doktora maddi manevi tazminat davası açarsınız kazanır mısınız, bir şey elde edebilir misiniz orasını bilemem.

yaanisi şu:

- zaman harca
- avukata para kaptır
- sonucu gel buraya yaz.

konuyu açmışsın ve herkesten senin istediğin, beklediğin şeyleri yazmasını bekliyorsun.

paylaştığın resimde, daha önce aldığın rapora itiraz ettiğin rapor oranı %30.

ilk hastane hatalı karar vermiş olabilir, bu mümkün. itiraz etmişsin. ikinci hastane de %30 almışsın.
iki hastane de hatalı karar verdi dersen komik olur.

ilk hastane oranı yüksekti, ikinci hastane oranı düşürdü dersen de
hakem hastane olarak üçüncü hastaneye gitmediysen yine senin eksikliğin olur.

@HuYSuz79
herhangi bir doktorun verdiği raporu sorgulatabilecek sistem dünya üzerinde yoktur.
doktor hatalı karar vermiş olabilir, itiraz yolu açıktır. itiraz hakkını kullanmış zaten arkadaş.
ikinci hastanedeki oran ilk hastane ile aynı ise zaten yapacak bir şey yok. karar kesinleşti demektir.
iki hastane farklı oranlı rapor verdi ise 3. hakem hastane hakkı doğar. 3. hastanenin raporu kesindir.

doktora tazminat komik şeyler gerçekten.

@ucuncubahar, E şimdi oradan da bir sonuç çıkmaz desek küfür yiyeceğiz gibi bir duruma gidiyor ne diyelim

@ucuncubahar,
benim istediğim şeylerin yazılmasını niye bekleyeyim hukuki bilgi arıyorum daha önce başına benzeri gelmiş bu konularda uzmanlaşmış bir avukat veya süreci geçirmiş biri ortada bir hak mahrumiyetine yakın bir şey var? doktorun verdiği raporlar sorgulanabilmektedir ayrıca yetkili kurumlar istediği zaman sonuç olarak benim tercih hakkım yanmış o zamanlar küçüktüm itirazımı yaptım bıraktım hiç aklımdan bile geçmiyorken başka bir doktor raporumu düzeltti bende şunu istiyorum varsa bir hakkım sonuna kadar almak istiyorum günümüz dünyası kimse için toz pembe değil.

Toplamda 5 adet raporum var sistem üzerinde son kez özetleyeceğim durumu tüm detaylarıyla karışmasın

2020 Çözger raporu aldım ÖKGV ibaresi mevcut %90a tekabül etmekte - Doktora ameliyat raporu - kullanılan ilaç - epikriz - belirtilerimin devam ettiğine dair rapor götürdüm

2022 ocak yaşım gereği 18 olduğum için raporun geçersiz olacağı süresi bitince tekrar heyete girmem gerektiği söylendi yetişkinler için oranlar düşebilir dediler tamam deyip heyete girdim o günü mevzuatı ile bugünün mevzuatı aynı %30 verdiler - Doktora ameliyat raporu - kullanılan ilaç - epikriz - belirtilerimin devam ettiğine dair rapor götürdüm

Arada hala eski rapor olduğu için EKPSS'ye girip çıkıyorum

2022 haziran ocakta başvurduğum rapor için heyet gününü hazirana verdiler girip çıktım %30 olarak rapor açıklandı hemen itiraz ettik başka bir şehirde hakem hastaneye gönderildim oraya gittim tüm süreç 1 ay sürdü 1 ayda rapor çıktı buradaki süreç : itiraz için gittiğim farklı bir şehirdeki hastaneye ocak ayında götürdüğüm evrakları götürdüm eksik veya fazla bir şey yok burada doktor sinirli sinirli evrakları sunduğumuzda "benden daha mı iyi bileceksiniz" ibaresini kullanıp bizi geçiştirdi en çok sinir olduğum nokta hukuki olarak canlarını sıkabiliyorsam sıkmak istiyorum keyfimden hasta değilim ben. Tekrar %30 çıkınca ne yapabileceğimizi sorduk kurula üçüncül bir hastaneden bahsetmediler bize en erken 6 ay sonra tekrar deneyebileceğimi belirttiler.

2023 Ocak 6 ay geçti tekrar başvurup sıfırdan rapor alır gibi heyete girdim tüm durumları her şeyi bu sefer o günkü doktora anlattım yine aynı evrakları götürdüm bir eksik bir fazla yok doktorları gezdikten sonra 2 ay sonraya heyet günü verdiler gidip girdim yine %30 çıkınca itiraz bile etmek istemedim yoruldum sıkıldım bu işin peşini de bırakmıştım.

2025 Şubat eski cvlerimi güncellemediğim için Akbanktan engelli kadrosundan iş için mülakata çağırdılar gidemedim raporum yok diye.

2025 Mart farklı bir şehirdeyim üniversitedeyim kardiyolojiye gitmem gerekti son kez bir sorayım oradaki doktora da dedim EKG'en temiz senden pil kayıtlarını istemeleri gerekliydi onlarla işlem yapsalardı düzgün bir şekilde alırdın kayıtları getir düzeltelim dedi ben kayıtları almak için kayıtların olduğu hastaneye gidecektim 24 saat geçmeden kriz geçirip kalp pilinden 10 kere şok yedim bu kayıtlarla ve 2022 de sunduğum belgeleri hastaneye verdim o şehirdeki ilk raporları da gösterdim bu raporların eksik olduğunu da belirttiler bir hata var.

benim bu süreçte canım çok sıkıldı gittiğim iş görüşmelerinde hastalığımı duyduktan sonra mırın kırın ettiler biz sizi ararız dediler hukuki olarak birilerinin canını sıkabileceksem biraz içim rahatlar yukarıda da belirttiğim gibi keyfimden hasta değilim bu forumda da kimsenin keyfinden hasta olduğunu da düşünmüyorum.

Konu üzerinde de lütfen birbrimizle tartışmayalım hukuki bilgi lazım bana varsa verin yoksa vermeyin.

Ekstra not güncelleme: mart ayında raporu alırken heyet doktoruyla %30 luk raporları da konuştum tek sorusu bana sunduğun evrakları onlara sundun mu oldu evet dedim meslektaşlarına laf etmek istemedi ama kızgındı duruma.

Eğer hukuki olarak bir hak elde edip etmemekten bahsediyorsan, cevap net, hukuki olarak hiçbir şey elde edemezsin.

Bak şöyle olsaydı o zaman hakkının peşine düşebilirdin: önce yeterli oranda rapor alsaydın, sonra o raporla bir kuruma atansaydın, sonra kurum seni yeniden rapor almak için hastaneye sevk etseydi, hastane hatalı bir şekilde rapor oranını düşürseydi ve memuriyetine son verilseydi, ve sen bugün, o verilen raporun maddi hata içerdiğini ispatlayabilirseydin, işte o zaman bugün o gün elde ettiğin ve elinden alınan hak için dava açabilirdi. Ama bu söz konusu olmamış.
Senin soyledigin senaryo ile bir hak kaybının olduğunu düşünüyorsan, “o zaman memur olsaydım evlenip çocuk sahibi olacaktım ve belki de çocuğum dünyanın en zengin adamı olacaktı. Benim zengin olmamı engellediniz, bana hakkımı verin” de diyebilirsin bugün.

Hocam Çocuğa, zenginliğe nasıl geldin... 😀 Ekpssye giriş nedeni belli. Memur olmak. Ekpssye birisi spor olsun diye girmez. Memur olsun diye girer...

Üst Alt