Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı düşerse ehliyet iptal olur mu?

Erhan50

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
4
Merhabalar; Her iki el parmaklarda doğumsal engelliyim daha önce ÖTV indirimli araç almak için hiç rapora baş vurmadım 102-78-10.02-40.11 kodlu ehliyetimde var mevcutta bir aracımda var önceden almış olduğum iş için ve vergi indiriminden faydalanmak için aldığım %42 oranında raporlar mevcut tekrar girip şansımı denesem oranda bir düşüş olur mu heyette ehliye iptali olur mu ?

Merhaba

Engelli sağlık raporu ile Sürücü sağlık raporu birbirinden tamamen bağımsızdır.

Ehliyetiniz iptal olmaz.

Benimde sağ el işaret parmağı yok-yüzük ve serçe parmağım yok-sol elimde orta parmak ve yüzük parmağımda çok az ucundan kısa (tırnak yok)

Parmak eksiklerini yada kısalıklarını bi kitap tan bakıyorlar her parmağın ayrı bir puanı var ÖRNEK PUANLARI SALLIYORUM(baş parmak 10 işaret 10 puan ise serçe parmak 3 puan gibi)sonra bunlar toplanıyor.

Bi hastane bana zamanında aynı engel için 24 puan verdi bi hastane 27 puan verdi bi hastane 31 puan verdi.

Aslında aynı kitaba aynı kod tablosu puan kitabına bakıyorlar. Fakat bazı doktorlar veya HEYET üyeleri farklı yorumluyor .

Bu sebep den % 42 düşebilirde çıkabilirde.bazen eski engelli raporuna bakıp aynısını da verebiliyorlar.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
@Erhan50, vergi indiriminden faydalanmak için aldığım %42 oranında raporlar" engelli erken emeklilik içinde gerekli yüzde40 ve üstü gerekli mevcut raporunuz sürekli (süresiz ) ise yeni rapora başvurmayın haklarınızdan olursunuz mevcut rapor ile ötv siz araç düşüyorsanız nakil vasıtaları vergi dairesi ile görüşmelisiniz raporda engelden dolayı hangi uzvun kullanılamadığı yazmıyorsa zaten raporu aldığınız hastaneye sevk edip durur bildirir rapor aldırıyorlar ki engel ile ehliyet uyumlumu tertibat uyumlumu bakıyorlar

@ozdenkara, yani hiç ötv raporu için uğraşmayıp elimdeki mevcut süresiz rapor ile nakil vasıtalar vergi dairesine gidip oradan durum bildirir raporu mu isteyecekler mevcut raporumda her iki el parmaklarındaki durum yazıyor
Eğer baş vurursam ve oran düşük çıkarsa 2013 de emekli oldum hali hazırda engelli kontenjanından özel şirkette çalışıyorum sıkıntı çıkar diyorsunuz doğru mu anladım
Not elimdeki raporlarda ötv ile alakalı kutucuklarda işaret yok değerlendirilmedi diye yazıyor.

Son düzenleme:
Üst Alt