Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor nedeniyle isteğim dışında emekli edilir miyim?

damselfly

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Üç yıldır Onkolojinin takibinde bir devlet memuruyum. Yakın zamanda vergi indirimi gibi haklar için özür kuruluna başvurdum. Onkoloji raporunda '%80 maluliyeti vardır' ifadesi geçiyor. Bu raporu özür kuruluna daha teslim etmedim çünkü şöyle bir
çekincem oldu; bu rapor işlemler bitip onaylandıktan sonra ve ben defterdarlığa teslim ettiğimde işyerime ya da sgk ya gönderilirse benim isteğim dışında malulen emekliliğimi isteyebilirler mi? Çok acil cevaba ihtiyacım var. Beni aydınlatırsanız çok
memnun olurum.

Teorik olarak hayır, kimse sizi zorla emekli edemez. Yeter ki durumunuz görevinizi yapmaya mani olmasın. Ama pratik açıdan işgüzar bir amir çıkıp emeklilik konusunda sizi zorlayabilir. Bu nedenle, ben olsam vergi indirimi konusunda işlem yapmamayı tercih ederdim gibime geliyor.

Benim çekincem de bu sebepten idi Bülent bey. teşekkür ediyorum cevabınız için. Sizin tecrübeleriniz ışığında hareket edicem sanırım.

Üst Alt