Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor her konuda kullanılabilir mi?

nu067

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
6
Eski raporlarda kullanım amacı var 2022 sayılı yasadan faydalanır dior diğer açıklayanız kısmında bu rapor ile kişi her haktan faydalanabilirmi yüzde 40 üzeri rapor isteyen yerlerde

yararlanabilir ama şartlara bağlı olarak degisir diye dusunuyorum. Eğer senin sebeplerin onlarin şartlarina uyuyorsa yararlanirsin.

merhaba ben bazen sisteme (SİTEM ediyorum) elbette değişicek diyorum
Rapor yenilemem de sayın Sağlık kurulu doktoru benim E-nabızıma giriş yapamadı ( Telefona gelen şifreyi rica etti )
içimden sesler dediki gazete kuponu ile rapor alanlar bu saffaya gelemiyorlar artık
Ben engelli bireyin belirli peryotlar içersinde kontrol edilmesinden yanayım o Barkod lu rapor almak ( istemeyen bireylerin mantığını çözemiyorum) rahatsızlığın varsa rapor nedir 3 gün 5 günde alnıyor iyi forumlar

@Yalnizbirisi,Emeklilik engelli kartı otobüs su Telekom indirimi gibi işler için ekpss atama

engelli karti icin belirli bir sart yok yuzde 40 yeterli olabilir. Su indirimi icin bazi belediyeler hane gelir şarti arar su aboneligin kendi adina olmasi şarti mesela. Ekpss icin de sart yok ama sureliyse sure biterse atanma yapilmayabilir yani boyle sartlar.

@nu067, senin bu rapordan çekeceğin var gibi Allah yardımcın olsun.

Yarın bir kurum çıkıp e-rapor dışında kabul etmiyoruz derse (ki öyle olmaya başladı) tekrar heyete girip yeni rapor almak zorunda kalacaksın.

Benim engelli kimlik kartım var Tekirdağ büyük şehir ve İstanbul büyük şehir ücretsiz ulaşım kartı sahibiyim telefonum 100 GB turkcell 670 TL fatura engelli indirimi var digitürk indirimi var üyeliğinden Tekirdağ büyük şehir su faturası ndavyüzde 50 indirimi var

@Tekin-Tekin,
Ah kardeşim ah... O kadar kolay olsa keşke.

@WinstonSmith,
Şu anda hiçbir kurum onu diyemez. Ancak yeni bir yönetmelik ve kanun çıkar, eski raporlar geçerli değil derse belki.

@barcan88,

MEB belirli durumlarda raporun doğrulamasını sadece e-rapor sistemi üzerinden yapılacağını söylemiş ve yapıyor. Bu sadece benim karşılaştığım durum ise pekala diğer kurumlar da yapabilir.

Kazanılmış haklar

MADDE 15 –
(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez. Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez.

(2) Ancak, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen;

a) Süreli engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin yeniden sağlık kurum ve kuruluşlarına sevk işlemleri uyarınca düzenlenecek raporlar,

b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar,

c) Hakkında engelli sağlık kurulu raporu düzenlenen kişi, vasisi veya kurumlarca yapılan yeni rapor başvuruları, kontrol muayeneleri,

bu Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır.

@barcan88, Bu kapsamda başvuruda bulunacaklardan;
 Sağlık Bakanlığının ilgili mevzuatına göre elektronik ortamda düzenlenmiş ve “e-Rapor Doğrulama” sisteminde doğrulanabilir durum bildirir sağlık kurulu raporu,
 Sağlık kurulu raporu anne veya baba adına düzenlenmiş ise hasta adına düzenlenmiş vukuatlı aile nüfus kayıt örneği, rapor sahibinin adres bilgilerini gösterir resmi belge,
 Sağlık kurulu raporu vasi tayin edildiği kardeş adına düzenlenmiş ise rapor sahibi adına düzenlenmiş vukuatlı aile nüfus kayıt örneği ile adres bilgilerini gösterir resmi belge ve kardeşine vasi tayin edildiğine ilişkin mahkeme kararı istenilecektir.

Şüphe varsa yeni rapor isterler, o da yeni yönetmeliğe göre e imzalı düzenlenir. Ancak şüphe yoksa ıslak imzalı raporlar geçerlidir.

E rapor doğrulamada girilmeyen raporlar da var sisteme

Üst Alt