Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor almadan sürücü kursundan H sınıfı sürücü belgesi aldım..?

Bende vergi muafyetine gittiğimde heyet başkanına ehliyetle alakalı şunu danışdım benim özel tertibatlı h sınıfı ehliyetim var ben bu ehliyetimi otomatik vites araç kullanır ibaresi ile değişdirip sol ayakdan rahatsızlığımın belirtilmesi ile ötv muhafiyetinden kaldırılan ayrıcalıkdan faydalanmak istediğimi söyledim
bana ehliyetin cebinde dursun eşşeğin kulağına su kaçırma senin geçirmiş olduğun bu rahatsızlıkdan dolayı ehliyetine el koyarlar dedi

omurilik ameliyatlısıyım ben araç almak için mutlaka heyete girmeliyim aksi takdirde alamam
yalnız şöyle bir durum söz konusu rapor ankaraya gitti yüzde 90 verirlerse ötv den direk muhaf olacağım alacağım aracı kendim kullanabilme şansım var mı ? varsa otomatik vitesli araçlar sol ayakdaki rahatsızlığı olanlar için özel tertibatl sayılır dediğine göre yasada özel tertibatlı ibaresi bulunan h ehliyetimle kullanablir miyim

bülent abi cevaplarsan sevinirim saygılar.....

Rapor oranının ka. olduğu önemli değil. Önemli olan tek şet H sınıfı ehliyetin olup olmaması. Yalnız, unutmayın, aracı ya araç sahibi kullanır, ya da araç sahibi dışında 3. dereceye kadar yakınlar. İki taraf aynı anda kullanamaz.

Sağ bacağıınızı tam olarak kullanabiliyorsnaız, ama sol bacağınızı kullanamıyorsanız, otomatik vitesli aracı vergi avantajı ile satın alabilirsiniz.

oraya kadar tamam peki sol bacakdan rahatsızlık olunca çünki o ayrımcılık yapan yasayı otomatik vitesli araçlar özel tertibat sayılacak ötvden muaf olacakdır diyor o zaman ben özel tertibatlı h sınıfı ehliyetimle kullanabilecekmiyim yoksa ototmatik vitesli araç kullanabilir ibarelimi almalıyım yasa açık 2 tarafada yorumlanabilir ben bişey anlamadım siz ne düşünüyosunuz....

Ehliyet

bülent abi bende 1999 daki işçi bulma kurumunun sevki ile aldığım heyet raporumla h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli ehliyet aldım
nasıl aldım o raporla ben de anlamadım

ben şimdi heyete başvuracağım ötv indirimi için artı ayaklarım yerinde ve hareket kısıtlılığım yok sadece sol ayakda uyuşukluk ve his kaybı mevcut
ben özel tertibatı otomatik vitesli ibaresi ile değişdirmek istiyorum
bir de ben ilk ehliyeti almadan önce heyete h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanır diye bir rapor almayıp eski raporu kullandığım için araç aldığımda emniyette herhangi bir problem çıkar mı?

Bir sorun olmaz İbrahim. Yeni rapor alıp onun üzerinden işlem yaptıracaksın, kimse eski raporunu sormaz bile...

jeam:; selam kardeşim ankaradan raporum geldi yüzde 88 ağır özürlü 1. derece vergi indirim hakkı kazanmışım aslını yollamamışlar raporun fotokopi yollamışlar aklıma takılan yer ise raporun arka yüzündeki h sınıfı özel tertibatlı akülü araç kullanır gibi bütün şıklarda hayır yazıyor ben o haklarımdan yararlanamazmıyım şimdi .....

ben sadece vergi indirimi için müracaat ettim o şıkları neden doldurmuşlar anlam veremedim....

Bir sorun olmaz İbrahim. Yeni rapor alıp onun üzerinden işlem yaptıracaksın, kimse eski raporunu sormaz bile...
Bülent abi sormaz demişsinde rahatsızlığımın ehliyet alamaz maddeleri arasında yer almakda yalnız maddelerin en alt kısmında açıklama getirilmiş hangi durumlarda verilemiyeceği ben vergi indirimi hakkı için heyete girdiğimde heyet başkanına sordum hocam bende h sınıfı ehliyet var özel donanımlı ibaresini otomatik vitesli kullanabilir ibaresi ile değişdirmek istiyorum eşşeğin kulağına su kaçırma ehliyetine el koyarlar sen bu rahatsızlıkdan dolayı ehliyet alamazsın hiçbir şekilde dedi ehliyetini aldıysan cebinde kalsın dedi yoksa el koyarlar kurcalama fazla dedi ancak ehliyet alamaz rahatsızlıkların en altında açıklma yapmış nöroloji uzmanın görüşüne kalmışdır diye ben ibare değişikliği ile ilgili müracat etsem ehliyetim iptal olur diye tırsıom:( araç almak ötv indiriminden yararlanmak için mutlaka heyete girmeliyim araç alamdıkdan sonrada ehliyetin önemi zaten yok ancak bunu bana veren sürücü kursu doktorunu yakarlar diye gitmiyorum şaşdım kaldım durum karışık anlıyacağın abi....

Korkunun ecele faydası yok İbrahim. Eğer elinde işine yarar bir rapor yoksa, araç almak istediğinde yeni bir rapor çıkartman şart.

Bülent abi

vergi indirimi ile ilgili müracaat ettik raporun arka kısımında bulunan h sınıfı ehliyet alabilir v.b hepsine hayır yazmışlar ben ehliyeti aldım cepde bu nasıl bir işdir herşeye engel koyuyorlar iptalmi olacak şimdi ehliyet:((

"Hayır" demek büyük olasılıla "değerlendirilmedi" anlamında kullanılmıştır. Sen de onları yok say. Ehliyetimle araç kullanmaya devam et...

Bülent abi ben vergi indirimi için müracaat ettim raporum geldi ancak raporun arka yüzündeki

H sınıfı ehliyet alabilir hayır

Özel tertibatlı araç kullanabilir hayır devamında olan bütün ibareler hayır olarak doldurulmuş

Bu rapora göre ben h sınıfı ehliyet alamıyorum ancak benim h sınıfı ehliyetim ibare olarakda özel tertibatlı otomobil yazıyor ben heyete başvurursam ehliyetim iptal edilirmi h sınıfı ehliyet alırken elimde bir rapor mevcut değildi eski işe başvuru yapdığım raporumu vermişdim o raporla ehliyet aldım nasıl verdiler bilmiyorum emniyettede bir sorunla karşılaşmadım şimdi heyete başvurup otomatik vitesli araç kullanabilir ibraresi yazdırmam gerek araç alımındada mutlaka rapor lazım 2.el alsam bile benim bu rahatsızlıkdan ehliyet alamıyacağımı sölediler nasıl bir yol izlemeliyim :( vergi indirimi için gelen rapora itiraz mı etmeliyim veya farklı bir hastaneden rapormu çıkartmalıyım raporu aldık diyelim vergi muafiyeti için aldığım rapordaki ret cevapları maliyede karşıma çıkarmı.....

a) Santral sinir sistemi ile ilgili doğuştan veya sonradan geçirilmiş veya cerrahi girişime bağlı hastalıklarla ortaya çıkan uzuvların parezi ve paralizileri (duyusal, motor, koordinasyon ve denge açısından), araç kullanmasını ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede bozuk olanlara, sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede bozukluğu mevcut olanlara, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir.
b) Periferik sinir sisteminin etkilenmesi sonucu ortaya çıkan uzuvlarda parezi ve paraliziler araç kullanmayı ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede ise sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede güçsüzlüğü varsa, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir. İki ayağı felçli (parapleji), diğer vücut fonksiyonları normal olan şahıslara H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.

Bülent abi tamamen yoruma açık senin tabirinle ceberrut bir doktora denk gelirsem işgüzarlık ederse yandım ama iyi niyetli birisi verir benim durumum bildiğin üzare omurilikden tümör alınması bedensel pek bişey yok sol ayak uyuşukluğu ve oturma pozisyonunda uyuşumanın artması ile his kaybı yukarıdaki maddede denge ve koordinasyon oda tam hakimiyet için ancak nasıl değerlendirir doktor bilemem cevabın için teşekkür ederim abi artık heyete gidecez ak veya kara görecez elimde rapor olmayınca araçda alamıyorum ikinci el dahi özel tertibat yazdığı için donanımın tscili için mutlaka rapor soracaklar yani kısaca her halukarda gitmem gerek abi

birde şu kdv ödememe işi ile alakalı sürücü kursum bizde var karar dedi ancak kararı görmediğim için bişey diyemem bir aara uğrayıp gerçek kara ise veya işimize yarar bir resmi evraksa sana maille atarım abi söyledikleri gibi net mahkeme kararı ise....

bülent abi bende haftaya yeni bir rapor çıkartacağım ehliyet var bildiğin gibi h sınıfı özel tertibatlı araç kullanır. ancak ben ehliyet almadan önce heyete girmeden rapor felan almadım eski raporumu yani h sınıfı ile alakası olmayan bir rapor verdim kimse bana bişey söylemedi bende normal işle alakalı bir raporum vardı onu vermiştim tamam dediler. Heyete girerken özel tertibatlı araç kullanır h sınıfı ehliyetim bulunmakta yanlız nasıl bir tertibat olması konusunda gerekli tetkik ve kontrollerim yapıldıktan sonra tarafınızdan karar verilmesini arz ederim diye bir dilekçe yazsam herhangi bir sorun çıkarmı benim olay biraz çetrefilli daha öncede yazmıştım....

Bir diğer konu ise eğer ki raporu alırsam emniyette daha önce rapor almadığım için herhangi bir sorun çıkarmı ?

Yok, bence hiç karıştırma... H sınıfı sürücü belgesi ve araç almak için rapor başvurusu yap. İşine gelen bir rapor çıktığında raporu kullanırsın... Hiç bir sorun çıkmaz bence

Yani ilk h sınıfı ehliyete müracaat eder gibi diyorsun ancak ehliyete işleteceğimiz için emniyette sorun çıkmazmı sence abi?

Neden çıksın ki? Durumunda değişiklik oldu ve sen de bunu güncel bir raporla bildiriyorsun. Bilakis, teşekkür etmeliler sana :)

:) çok yaşa abim :D yani emniyetteki dosyada daha önceden rapor olmadığını görürlerse sorun çıkar diye korkuyorum yoksa şimdiye bin defa heyete girmiştim :D ömss içinde heyete ayrıca girmeme gerek varmı hepsini aynı raporda düzenleyebilirlermi en son raporumu 2011 yılının başında aldım ama nerelerde çalıştırılır veya çalıştırılamaz diye herhangi bir değerlendirme söz konusu değil h sınıfı ehliyetle ikisini aynı anda çıkartabilirmiyim yoksa ayrı ayrımı girecem heyete?

"Ben raporu verdim, siz kaybetmiş olmalısınız" diye çamura yatarsın :)

Rapor için başvuru yaptığında hangi haklardan yararlanmak istediğini dilekçende belirt ve tüm değerlendirmelerin yapıldığı rapor istediğini söyle...

bülent abi nasibegül arkadaşın durumunu dikkate alırsak sıfırdan rapor istemişler ehliyeti olduğu halde o zaman seninde söylediğin gibi h sınıfı ehliyet alır gaz fren elden kumandalı özel tertibatlı otomobil kullanabilir raporu almamda bir sakınca yok gibi görülüyor sadece dosyaya bakıldığında hiç almadığım durumu ortaya çıkarsa sorun olur gibi bu konuda sen ne diyosun abi.....

İbrahim, dolanmanın anlamı yok. Şansını denemen lazım. Kimse sana seni tam anlamıyla tatmin edecek bi cevap veremez burada.

Bülent abi bugün h sınıfı ehliyet için müracaat yaptım biliyosun ki raporsuz almıştım doktorlara kendimi çok iyi ifade ettim onlarda çok iyi davrandılar kendimi ifade etmek için en son girdim tekrar bir muayene yaptılar salt otomatik vitesli yazdıramadım ama :D gaz fren elden kumandalı otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli rapor verdiler son durum bu abi elimde olan ehliyetede heyette baktılar özel tertibatlı otomobil yazdığı için nasıl bir donanım kullanabilirim onun kararını verdiler bunu trafikte ehliyete işlettikten sonra aracımıza bakarız artık muhabbet ve dua ile kalın abi bu arada elden gaz fren tertibatı için bir kaç bildiğin düzen var ise linklersen sevinirim...

Hayırlı olsun :)

Donanım için sanayide yapan birileri vardır illa. Mersin'de özel donanım yaptırılacak yer önerisi olan varsa, arkadaşlar yazsın lütfen..?

Sağol bülent abi çok direttim dedim hocam bende zaten var donanımlı araç aparatı çıkarıp otomatik vitesi kullanabiliyorum iki şeker doktora denk geldim ki sorma yazmadılar alış aparatlı aracı kullanmaya dediler bende fazla caz cuz etmedim heyet başkanıda keza aynı idi bundan sonrası Allah kerim peki senin araçta ne şekilde abi aparat ?

Selam bülent abi

raporu aldık ama maliyede sıkıntı çıktı. nasıl bir yol izliyeceğim raporumu kabul etmiyorlar, En son ibare değişikliği için müracaat ettiğim raporumun arka kısmında ortopedik işaretli süreğen ve sınıflanamayan hepsi işaretli ayrıca kullanım amacında diğer açıklama kısmında sakatlık oranı yüzde 64 fren gaz tertibatlı ele aktarılmış otomatik vitesli araç kullanır sağlık kurulu ittifaklar verildi.
Aracı almıştım tertibatıda yaptırmıştım aracı adıma Allahtan tescil ettirmemişim bayide aracı deldirmediğim için şimdilik aldı inşallah sıkıntı çıkmaz
gelelim maliyeye ötv ve mtv bölümünndeki iki bayan memur bu raporla ötvden faydalanamazsın dediler hem senin bişeyin yok gibi komik bir yaklaşımda bulundular. bir nevi yürüyen mr makinesi sanki mübarek veya emg cihazı :D sözlü olarak cevaplarını kabul etmedim dilekçe yazdım hemen, devlet hastahanesinden almış olduğum raporun kabul edilmediğini memurlarında adını zikrederek bana hangi dayanak hangi yasaya göre kabül görmediğini tarafıma bildirilmesine diye
bakalım hangi yasaya göre cevap yazacaklar
papuayeniginemi uganda yasalarına göremi verecekler

Bülent abi bu konu ile fikrini paylaşırsan sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim memurlar nuh diyor peygamber demiyor ...

Haklarından valiliğe ve BİMER'e şikayette bulun. Kişisel kaprisleri nedeniyle hakkını kullamana mani oluyorlar...

Bimere yazdım mersin valiliğine göndermişler valilik tekrar bimere yollamış bimer maliyeye maliyede gelir idaresi başkanlığna yollandı olarak görünüyor. Valiliğe şikayette bulunmadım...

BİMER'in 170 numaralı telefonunu arayı oradan takip et. "kurumlar oyalıyor, bu kouda da şikayetçiyim. Bimer'i kullanıyorar" diye de üstele

170'i aradım 184 sağlık bakanlığına yönlendirdi orayı aradım 150 bimeri işaret etti bir çözüm yok mecbur yazılı cevaplarını bekleyip ona göre hareket edecem başka çare yok...

Bülent abi; araç almak için maliyeye verdiğim raporum ile ilgili tekrar heyete aldılar memurların şerefsizliği yüzünden diğer raporumda oynama yapma şansları var mı sonuçta rahatsızlıklarım sabit devamlı, Birde başvurumu h sınıfı ehliyet için yapmıştım ancak ehliyetim olduğu için o kısımları doldurmamışlardı ehliyetin var dediler ama tertibatın nasıl bir tertibat olacağını diğer açıklayınız kısmına fren gaz tertibatı ele aktarılmış otomatik vitesli araç kullanır yazmışlardı, maliyedeki memurlarda tanı kısmında alt ekstreme yazmadığı için tıbbi terimler kullanıldığı için kabul etmediklerini söylediler hala diretiyorlar tekrar heyete yolladılar yeniden heyete gireceğim yine film tetkik istediler :( çilemize bak keşke sağlam olaydık anahtar teslim 30 bin liraya alsaydık arabayı sanki biz istedik böyle olmayı...

"alt ekstremite" ifadesini başhekim yazıp kaşelesin bence. Vergi dairesi kabul eder diye düşünüyorum. Yeniden rapor sürecine gerek yok.

Yeni rapor eski raporuna zarar vermez.

Üst Alt