Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pulmoner emboli sonrası hangi oranda rapor verilir?

Sercan111

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar eşim bir yıl önce pulmoner emboli geçirdi. cigerlerinde pıhtı kalmadı ama risk devam ediyor. dengeli beslenme, spor şart en fazla 4 saat yolculuk yapabilir aspirin veya kan sulandırıcı iğne şartıyla. akciger ( vital kapasite) %25 şu anda rapor için başvuru yapmak istiyoruz ama bilgimiz yok. hastalık sonrası coumadini 6 ay kullndı istanbula gittik daha donanımlı hastaneye cigerlerinin açıldığı öğrendik. ama risk var tekrar olma durumunda ömür boyu coumadin kullanacak. yüzde kaç oranında rapor verilir. pıhtı sebebi uzun yolculuk ve kullandığı hormon ilacı oldugu söylendi

Kanla ilgili bir pıhtılaşma sorunu (genetik hastalık vs.) yoksa ve akciğerlerinde solunum problemi yoksa yeterli bir rapor alamazsınız.

Selamünaleyküm pulmoner emboli geçirdim kanda pihtilasma bozuklugu çıktı gen testinde ömür boyu rivoksar 20 mg kullanmam gerektiği söylendi acaba engel orani kaç olur bilgi verirseniz çok sevinirim

Selamünaleyküm pulmoner emboli geçirdim kanda pihtilasma bozuklugu çıktı gen testinde ömür boyu rivoksar 20 mg kullanmam gerektiği söylendi acaba engel orani kaç olur bilgi verirseniz çok sevinirim

@MeTePe,
Merhabalar , 6 ay önce kasığımda pıhtı oluştu ve ciğerime attı , genetik testine girdim faktör v heterezigot mutasyon tespit edildi. Ömür boyu kan sulandırıcı kullanacağım. askerlikten muaf edildim bugün hematoloijiden bir doktorla engelli raporuyla ilgili konuştum ve engelli raporu alamıyacağımı söyledi konuyla ilgili mevzuat mı değiştirildi bilginiz var mıdır acaba . Ben de rapor için müracaat etmeyi düşünüyorum

@Hasan sayın,

Yakın zamanda bildiğim kadarıyla bir değişiklik olmadı.
Doktorunuz genetik testi heterozigot çıktığı için öyle demiş olabilir ama başka sebebi olmayan akciğer embolisi ciddi meseledir ve bence rapor alabilmeniz lazım.

Bir başka hastane(doktor) ile görüşseniz iyi olur sanırım.

@Sercan111,

Merhaba sonuç ne çıktı öğrenebilir miyim ?

Merhaba, 13 ay önce dvt ile pulmoner emboli geçirdim akciğerim temizlendi fakat ayağım hala aynı şekilde şiş ve ömür boyu bu şekilde kalacakmış hematolojiye gittim yapılan tahlillerde
protrombin:normal
FV L :normal
MTHFR (C677T) Heterozigot
Mthfr(a1298c)Normal
PAI:HOMOTZİGOT
Hematoloji doktorumun verdiği sonuclar bu şekilde ayrıca tramboz yatkınlık ve genlerden gelen sorun olduğunu söyledi.Sizce oran kaç gelir ? Teşekkürler.

Üst Alt