Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikozda algı ve konsantrasyon güçlüğü..?

ankr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
5
Hafif sanri ve uğultu şeklinde ses duyma ile başlayan 2 aylik süreçte algi ve kontrasyon güçlüğü yaşayan birisi ilaç kullandikca eski yitileri geri gelirmi bu durumu yaşayanlar tecrübelerini paylaşabilir mi.
abifly 5 mg kullanıyor.derse odaklanmada güçlük çekiyor. Suan cok şükür psikoz belirtileri yok kontrasyon olamıyor bu hastalığın bir parçasimi yoksa atak sonrasi görülen geçici bir durummu

.binlerce forum okudum psikoz teshisi olup uni okuyan kpss ye gireblervar bu sureci nasil yasadilar bi fikir verebilirimisiniz

Ben yksye gireceğim ayrıca kpss ortaöğretim çalışacağım psikozum abizol 20 mg kullanıyorum dideral da kullanıyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: ankr
ben de abizol 2.5mg kullanıyorum 5 i yarıya kırıp, şöyle ilaç ilk başlarda dediğiniz durumu yapıyor ama 1 sene sonrası falan iyice eskisi gibi hissetmeye başlar

• Beğen
@seda73838, algi kontrasyonmu devam ediuor yoksa psikozmu.kpss çalışamıyorsunuz ama degilmi

Çalışabiliyorsunuz yazacaktim yanlis olmuş kusura bakmayin @seda73838

@ankr, Algı zayıflığı, konsatrasyon güçlüğü ve odaklanma zorluğu bu hastalığın ciddi sıkıntılarından ne yazık ki.

İlaçlar bu sorunu genelde pek düzeltemiyor hatta pisikoz belirtilerini baskılamaya çalıştığı için ilaçlar bu durumu daha artırabiliyor çünkü esas sorun bu hastalıkta halisinasyon ve hezayanlar.

Ama ilk başta daha çok olur zamanla ilaca vucud alıştıkça biraz azalır.

Abilify 5 mg çok düşük bir doz bu dozda fayda görüldüyse zamanla algı problemi minimum düzeye inecektir tabi her bünye farklı belli olmaz.

Okul ve çalışma hayatı kişiye göre değişir normale yakın düzeyde bunlara başarabilen kişiler var bu tamamen hastalığın gidişatı kişinin gayreti ile alakalı.

Geçmiş olsun Allah şifa versin amin.

@kara duman, ilaca zamanla alıştıkça minimuma iner dediğinize göre ilacmi yapıyor yani yoksa psikozum semptomlarından birimi

@ankr, Her ikiside
Pisikoz şöyle yapıyor hezeyan ve halisinasyonlar beyni sürekli meşgul edip gerçeklikten kopardığı için gerçek hayatla alakalı şeylere odaklanmakta ve anlamakta zorlanıyor çok şiddetlenirse tamamen gerçeklikten koptuğu için ortada odaklanacak bir şey kalmıyor tek odak hezeyan ve halisinasyonlar oluyor.

İlaçlar şöyle yapıyor belirtileri ilaçlar genelde D2 Dopamin resöptörlerini baskılıyarak yapıyor çünkü pisikozun beyindeki dopamin dengesinin bozulmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Dopamin hayat enerjisi, istek vb şeyler yapıyor o baskılanınca bu tür sıkıntılar olabiliyor.

Ama halisinasyon ve hezeyanlar o kadar ciddi bir sorun ki fayda zarar dengesi gözetilince ilaçların yan etkileri mecburen göz ardı ediliyor.

Ama 5 mg abilify çok düşük bir doz ve o ilaç bu tür odaklanma zorluğunu en az yapan ilaçlardan biraz sabırla düzeleceğini düşünüyorum.

• Beğen
@kara duman abi bende de unutkanlık odaklanma sorunu var abizol 20 mg dideral 40 mg yarım tablet kullanıyorum bu ilaçlara göre yorumlar misin

@seda73838, bendeki sorun sende de olabilir. ben hafıza sorunu yaşadığımı sanıyordum çünkü cümlenin başını bile unutuyordum. doktorum bana hafızanda bir sorun yok, aslında dalgınlık yaşıyorsun dedi. Bu da strese bağlıymış. Doktoruna bu konuyu danışmadıysan danış bence. Sende de aynısı olabilir.

@ankr,

selam,

Biz Ruhsal/duygusal engelliler olarak birbirimizin yazdığını bile çoğu zaman anlamayabiliyoruz.
Ben bazen bir tespit yapıyorum forumdan çok başka yönde anlayan insan oluyor ki ben daha yeni yeni kendimi anlamaya ve yaşadığım 50 yılı ara ara değerlendirmeye çalışıyorum.
Bu iş -kendi kendini tanıma- bile çok zorlu bir süreç bence.

Yani demem o ki bu tarz başlıklardaki sorularınızı/sorunlarınızı yapay zekaya ücretsiz cevaplatmak daha işlevsel sanki?

@friends, benim gibi yakinlari için olanlar yada remisyonda olanlar yasadiklarjni anlatıyorlar yapay zeka cok gerçekçi gelmiyor hastalik anlaminda teşekkürler yinede

@seda73838, Ben genel mantığı bildiğim kadarıyla yazdım tedaviyle alakalı kişisel bir sorununuz varsa en sağlıklısı doktorunuzla görüşmeniz.

• Beğen
Üst Alt