Daha önce de konu başlığı açmıştım fakat beceremedim sanırım başka bir konunun altına yorum olarak gitti. Tekrar belirtiyorum. 27 yaşında bir kadınım. Evliyim. Bir kaç sene önce çok ağır bir psikoz sürecim olmuştu Atipik psikoz tanısı aldım. Şuanda ilaç olarak rexapin, paxera, serequel kullanıyorum. Yıllar öncesinde de hatta çocukluğumda da debh tanısı almıştım fakat raporum yoktu dehbden. 15 yaşında ritalin kullandım uzun süre ve bana çok iyi gelmişti. İlerleyen dönemlerde concerta ile değiştirildi ve yanında bupripion verildi. (Bu arada unipolar depresyon tanısı da vardı) Bu ilaçlar psikozu tetiklermiş çok yanlış tedaviler uygulandığını düşünüyorum belki de psikoza bu ilaçlar sayesinde girdim bilemiyorum. Fakat şuan psikoz tanısını başka hastanede aldığım için dehb bir anda silindi. Dehb inde aynı zamanda neredeyse tüm belirtilerini gösteriyorum fakat şuanda kullandığım ilaçlar bana hiç iyi gelmiyor 6 ayda yaklaşık 30 kilo aldım ve ağır bir depresyon dönemine girdim asla yerimden kalkamıyorum. Benim için en acısı hiçbir şey algılayamıyorum 4 işlem bile yapamaz hale geldim yaşımı adresimi unutuyorum bazen, insanlarla göz teması kuramıyorum bu belirtiler dehbde de var ben hangisiyim. dikkatım sıfır çabalasam da olmuyor, herşeyi narsist gibi eşime yüklüyorum bebek gibiyim bakımverenim eşim oldu onu da çok yoruyorum artık ona anlatıp sıkmak istemiyorum bu yüzden bir engelli olarak yardım, fikir istiyorum. İnanın kalk spor yap, kitap oku gibi şeyler desenizde zekam bunları yapmaya bile yetmiyor. Psikoz tanısı alıp zekada gerileme yaşayan oldu mu? Bu beni delirtiyor en basit şeyleri, önceden pat diye bildiğim şeyleri ya unutuyor ya hafızamda tutamıyorum bir şeyi beş kerede okusam anlamıyorum eşim de aksine çok zeki bir adam ve neyse ki anlıyor beni. Mesela birileri bir şeyler konuşuyor cümlelerin başını alıp sonuna getirip ne anlatmaya çalıştıklarını anlamıyorum. Acaba gerizekalı(mental retardasyon) olabilir miyim bu dehble karıştırılmış olabilir mi? Çok fazla intihar düşüncem var sürekli intihar araştırıyorum geçen gün farkında olmadan mutfakta elime bıçağı alıp bileğime doğru götürdüm son anda farkına varıp kendime geldim orada ne yapmaya çalıştığımı bile bilmiyordum. Hayata geri dönmek istiyorum aslında. Var mı bana benzer şeyler yaşayanlar lütfen gerçekten ölümün eşiğindeyim ve yapmak istemiyorum. Başka bir hastaneden randevu aldım belki farklı bir yol izlenir diye yarın pskiyatri randevum var ama cümle kurup anlatabilirsem anlatacağım sizce nereden başlayayım anlatmaya yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Orada da herşeyi anlatmayı unutmam umarım...