Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz teşhisim var. Evde yalnız kalmaktan korkuyorum

Umut0318

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
5
son zamanlarda evde yalnız kalmaktan korkar oldum. Ailem 3 günlüğünüze bire gitti diger odalarda karanlık. Ve şu an oturduğum odadan diğer odaya geçmek isterken çok korktum. Artık gerçekten saçmalıyorum Kendimi çok kötü hissediyorum. Lütfen birşeyler yazarmısınız?

Atipik pisikoz teşhisim var

36 yaşındayım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de hep öyleyim. Garip bir durum. Her zamanki gibi derin kökleri olan bir korku. Bunu yükseklikte de yaşıyorum. 4. Katta korku basıyor. Sebep ne? Yok. Yükseklikle ilgili ne yaşamış olabilirim yahu? Müstakil bir evde büyüdüm ben.

ben de atipik psikozum dostum mani dönemlerim de ölsem de kurtulsam diyordum ama elden bir şey gelmiyor bu hastalıkla yaşamasını öğrenmek zorundasın neyin iyi geleceğini kendin bulman lazım her şey herkeste işe yaramıyor

Kardeşim bunun hastalığınla alakalı olduğunu sanmıyorum. Bende psikoz Yok. İlaç falan da kullanmadım. Ama bir evde yalnız kalma korkusu var. Normal korku. Herkes zaman zaman bazı şeylerden korkar...

sen de o hastalık yoksa adamın ne yaşadığını bilemessin ki güzel kardeşim. psikoz insanın hayatını karartan bir hastalık. şunun da altını çizeyim. psikoz dışında arkadaşın başka rahatsızlıkları da olabilir. bir ton mental hastalık var.

@gannicus,

kardeşim sen 1 birim hissediyorsan adam 100 birim hissediyordur. psikozla alakası yok demişsin psikozu yaşamadıysan onunla alakası olmadığını nereden biliyorsun.

O zaman sağında, solunda, altında, üstünde insanlar oturuyor kardeşim. Korkacak bir durum yok. Merak etme. Yalnız değilsin. Müstakil bir ev olsa bir şey demem de. Arkadaşın dediği gibi. Işıklar açık kalsın. Derin nefes alıp ver ve sakinleş. Tvyi açip izle. Problem Yok...

@mojojojo,
Tamam kardeşim. En hasta sizsiniz. En psikiyatrik hasta da sizsiniz. Siz acayip hastalarsiniz! Biz bir mok bilmiyoruz. Siz psikozlular her şeyi cozmussunuz. Allah Allah. Her yoruma da atlamayın ya. Sanki kesin Bir yargıya varılabilirmis gibi. Adam yalnız kalmaktan korkuyor. Psikoz diyorsun. Ben de Korkuyorum diyorum. Yok öbürü benden 100 birim daha fazla hissediyormus. Nereden biliyorsun? Yok başka hastalıklar da varmış. Ne yapalım varsa? Hastalıklara bu kadar takılarak bir yere varamayız!

bak güzel kardeşim adamın beyin kimyasalları ile senin beyin kimyasalların aynı değil. psikoz nedir yaşamamışsın, gelmişsin psikoloji üzerine doktora yapmış gibi bana ahmak kesiyorsun. ben psikozdan dolayı korkuyor demiyorum ondan dolayı olabilir diyorum çünkü bu hastalık bir çok şeyi tetikliyor, yazdıklarımı anlıyorsun değil mi kardeşim. her şeyi çözmek gibi veya en hasta benim olduğu iddia etmek gibi bir amacım yok. hastalıklara bu kadar takılarak bir yere varamayız gibi saçma bir argüman sunmuşsun. bunu neye dayanarak söylüyorsun güzel kardeşim. git atak geçiren bipolar birine, hastalığını takarak bir yere varamassın de belki işe yarar. senin bu söylediğin şey bacağı olmayan birine neden yürümüyorsun diye sormak gibi saçma bir şey. depresyona giriyorsun diye, korkuyorsun diye, psikiyatrik hastalıklara sahip insanlarla aynı şeyi yaşamıyorsun. lütfen deneyimlemediğiniz, bilgi sahibi olmadığınız bir şey hakkında boş boş konuşmayın.

@mojojojo,

Ben 49 yaşındayım. Hayatım akıl hastalıği ile uğraşmakla geçti. Ne hakkında konuşacağımi sana mı soracağım? Adamın basit bir korkusu var. Bunu büyütüp bir yere bağlamaya gerek Yok. Burada bile akıl hastalığını övüyorsun. Böyle yaparak anca akıl hastalığınızi büyütürsunuz. Yahu Adam basit bir korkusunu paylaşmış. Yok bipolar Yok bilmemne diyorsun. Kardeşim. İlaçlarınızı kullanın. Daha da her şeyi bu kadar büyütmeyin. Korkuyu büyütüyorsunuz...

Sen depresyonu mu küçümsuyorsun? Maşallah... 😁

Ayrıca da burada görüş bildiriyorum. Hemen Yok o öyle değil böyle diyen biri geliyor. Burada kesin bir şey yok. Bu benim görüşüm. Sen de kendi görüşünü paylaşırsın. Bu kadar basit.

hocam sen yazdıklarımı anlıyor musun? yazmadığım şeyler hakkında saçma sapan bir savunma yapmışsın. yok akıl hastalığını övmüşüm, yok adamın korkusunu bir yere bağlıyormuşum. vay be, hayatın akıl hastalıklarıyla uğraşmakla geçmiş. sempozyum, kongre felan versene belki psikiyatri literatürüne bir şeyler kazandırmış olursun.

Bomboş bir cevap. Senin gibi. Böyle devam... 😁

O ilaçlar sizin gününüzü kurtarıyor. İyileştirici bir etkisi yok. Psikiyatriden banane...

"O ilaçlar sizin gününüzü kurtarıyor. İyileştirici bir etkisi yok. Psikiyatriden banane..." bunu yazarak zekanı çok iyi bir şekilde ortaya koymuşsun. resmen cahille tartışılmaz sözünün sözlük tanımısın. sana bir şey anlatmaya çalışarak daha fazla vaktimi harcayamıyacağım.

@gannicus, @mojojojo,
Her şeyi psikoza bağlamak doğru değil. Evde yalnız kalmaktan korkmanın psikozla ne alakası var? Zaten ailesiyle yaşıyormuş, alışık olmadığı için korkuyor olamaz mı?

Isiklari acin, televizyonu rahatsiz olmayacaginiz ses seviyesinde acik tutun, rahatlatici bir seyler icin (papatya cayi gibi) yoksa da bos verin. Kafanizi dagitacak seylerle mesgul olun.
Aksam karanlik olmadan eve girin ve odalari turlayin. Odalarin size ait olduguna, yabanci olmadigina dair dusunce olussun bilincdisinizda.

@Pickle kesin psikozdan dolayı oldu demedim, ondan dolayı olabilir dedim. "Olabilir", bir şeyin mümkün olduğunu yani olma ihtimali bulunduğunu söyler. illa ilkokul çocuğuna anlatır gibi mi yazmam gerekiyor? yukarıda savunduğun eleman psikiyatrik hastalıkların egoda dolayı olduğunu söyleyen boş biri. yazdığımı okumayıp, psikiyatrik hastalıkları şımarıklık olarak gören bir şahısın ağzıyla bana yazma.

@mojojojo, her mesajı kelimesi kelimesine mi hatırlamam lazım? Tartışmanın devamından öyle bir sonuç çıkarmadım.
Psikiyatrik tanıların çoğu hastalık değil. Psikolojik sorunlara sektör tarafından tıbbi bir hastalık muamelesi çekiliyor, bir sürü insan da bunu benimsiyor. Gayet insani duygulara doktorlar tarafından ilaç başlanıyor.
Neler insani duyguların dışında?
Psikoz: İnsanın gerçeği değerlendirme yetisi bozuluyor
Otizm: Ciddi düzeyde gelişim geriliği

Üst Alt