Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz teşhisim var. Askerlikten muafiyet alır mıyım?

tumay22

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba askeri heyete çıkacağım muaf olmak için
F28 organik olmayan psikotik bozukluk
F29 organik olmayan psikoz
F32 f34 f38 f39 unipolar depresyon
Ve yaygın anksiyete bozukluğu
Tanılarım var sizce ne olur

cezayı ehliyet varmı peki bu tanrılara 46 raporu olana ceza yoktu önceden

Cezai ehliyet yoks diye biliyorum

Muafiyet verirlermi askerden onu sorucaktım

Verirler cezai ehliyet yoksa kesin muafsın ama cezai ehliyet varsa doktor elinde askari ek hastalık durumuna bakılır

@tumay22, Eğer uzun süreli ve kesintisiz takipli tedavi gören hasta iseniz ve doktor sizin pisikoz türü bir rahatsızlığa sahip olduğunuza kanaat getirirse muaf alabilirsiniz.

Ama depresyon ve anksiyete için aynı şeyi söyleyemeyeceğim onlardan muaf almanız için hastalığınızın çok ileri seviyede olması lazım.

Yani doktorun sizi hangi rahatsızlık üzerinden değerlendireceği çok önemli.

Muayeneye giderken tedavinizle alakalı olan bütün belgelerinizi yanınızda götürün doktor ilave olarak tedavi gördüğünüz hastahaneden yazı isteyebilir umarım düzenli olarak aynı hastahaneye gitmişsinizdir o zaman daha kolay olur işler.

Özelden sormuşsunuz buradan cevaplayalım.

F28 organik olmayan psikotik bozukluk
F29 organik olmayan psikoz.

Bu tanlarla Tedavin devam ediyormu?

Çok büyük olasılıkla Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir..belki 1 yıl erteleme sonrası muafiyet verilebilir.

@tumay22,

Evet abim Duxet 120 mg stilizan 5 mg lustral 100 mg buspon 5 mg ve abifly kullanıyorum

Bayağı ilacın var..ilaç konusunu doktorunla bir değerlendirin.

Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir 🙋

@tumay22,

Askerlik beni heyete sevk etti ve iki baş parmağıma damga vurdu yarın sonucu gel al dediler 2 baş parmak muaf mı oluyor atipik psikoz hastasıyım

Organik olmayan psikoz tanısını referans alıp ona göre yorum yapıyorum.
Çok nadir eğer erteleme verilmemiş ise Yarın ki sonuç Askerliğe elverişli değildir olacaktır.. sonucu paylaşırsınız🙋

@tumay22,

Son düzenleme:
Ertesi yıla bırakma ve gelecek sene yada sonraki sene muaf olucağımı söylediler

Üst Alt