Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz teşhisi alan kardeşimi ve bizi ne bekliyor?

enesaktas45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar forma girdim ve saatlerce konulara baktım okudum herkese geçmiş olsun diyorum konuya gelirsek kardeşime madde sonrası psikoz teşhisi konuldu ama tek görüşmede konuldu yaklasık 8 9 ay önce bıraktı maddeyi 4 5 ay da kullanmış bırakmadan önce neyse 31 eylül yani 1 ay önce sanrıları paronayaları bir anda başladı yani biz öyle düşünüyoruz işte beni istiyorlar motorlar arabalar benim için geçiyor tehlike gercek komplo kurdular gibi bir sürü şey söylüyordu ilk devlet hastanesine götürdük orda olaxxin 2 mg verdiler sonra 17. Dozda intihar girişimine basvurdu 2 gece yoğun bakımda yattıktan sonra ruh sağlıgı hastanesine götürdük dediğim teşhisi orda koydular doktor yatış verdi ama kardeşim reddetti gerçeklikten kopmuş durumda paraonoyası var cok korkuyor ve sanrıları var doktor rileptid 2mg gyrex 50mg ve misol 50mg kullanıyor şu an 7. Dozda ve halsizlik düşünemiyorum diyor e tabi sanrıları da devam ediyor gerçeklikten kopma durumu cok korkutuyor varmıdır böyle yaşayan bu durumları desteğinize ihtiyacım var bu durum bizi mahvetti
Kardeşim 20 yaşında üniversiteyi kazanmıştı bu sene tam gidicekken böyle durumla karşılastık bugun de tüm dünya beni istiyor vs dedi psikoz atağı cok sürüyor mu ilaçlarla nasıl düzelicek hiç bişmiyorum

@enesaktas45, benzer durumları 2023 de yaşadım madde kullanmamama rağmen hayatımda yani düzenli ilaç kullanımı ile 1 seneye kadar toparlar diye düşünüyorum fakat 1 ayda toparlanma durumu çok zor kişiden kişiye bu durum değişse de genelde ilaçların etki etme süresi 6 ay oluyor ilk aylar sanrıları kesse de paranoya devam ediyor bir süre daha

@enesaktas45, dediğim gibi 6 ay içinde iyi hissetmeye başlıyorsun sanrılar yok oluyor ama tamamen iyi olduğum zaman 1.5 sene de anca toparlandım ve her geçen gün daha iyi hissettim şu an normal biriyim yani hiçbir etkisi yok üzerimde ne sanrı ne bir şey fakat herkes de aynı olacak diye bir şey yok tabi belki daha erken belki daha geç inşallah erkenden iyileşir tek sıkıntı bilmiyorum maddeye bağlı psikoz da tamamen geçme var mı ama geçmezse ömür boyu ilaç kullanması gerekiyor ve bu da negatif yan etkiler demek ama onlara da alışıyorsun

şu anlık bu süreçte yanında olmanız çok önemli kendini çocuk gibi hisseder her şeyden korkar vb ben de motorlular beni takip ediyor her korna çaldıklarında mahalleden geçerken aa bak evde olduğumu anladı korna ile bana mesaj veriyor diye düşünürdüm hiçbir şekilde gerçek değil veya şöyle böyle demenize gerek yok o kişinin hissiyatı değişmez

doktorum bana şöyle demişti bir orman yangını düşünün bunun toparlanması zaman alır tekrardan yeşillenmesi ağaçların çiçeklerin büyümesi vb ve dediği gibi oldu her geçen gün daha iyiye gitmiştim.

@enesaktas45, rileptid 2 mg ben de kullandım ilk başlangıçta bir de nervium vermişti çok panik atak gibiydim hastaneye gittiğimde bile herkes beni tanıyor müge anlıya çıkmışım da herkes beni lanetliyor gibi hissediyordum doktor demişti hatta bu hastanede çalıştığım halde beni hala tanımayanlar var öyle bişi yok diyordu tabii ne kadar çok inanmasanız da içinize böyle bir rahatlama geliyordu o ayrı.

Sen de gerçeklikten kopmuşmuydun peki kusura bakma cok soru soruyorım ama bilmem lazım bazı şeyleri ve neyden kaynaklanmıştı sende ne teshisi konmustu

Beyin nöronları bir şeyi çok yaptıgın zaman birleşirler. Alışkanlıga döndürürler. Sigara bağımlılıgı gibi düşün. Ancak madde bağımlılığı direkt dopamin serotonin reseptörlerini uyarıyor keyif veriyor. Beynin zihinsel süreçlerine karışamıyorsun. Daha doğrusu kimse karışamıyor. Madde alımı durdurulunca bu nöronlar tabiri caizse sapıtıyor. Birkaç ay sıkıntı çekeceksiniz. Kimseden ilaç tavsiyesi almayın başkasına iyi gelen ilaç kardeşinize iyi gelmeyebilir. Bu süre zarfında size önerim kardeşinize destek olun. Mümkünse sosyal medyayı fazla kullanmasın. Onun sanrılarıyla tartışmayın. “Saçmalama” gibisinden düşünceler kurmayın. Tehlikede değilsin ben varım biz varız diyin. Ben varken sana kimse bir şey yapmayacak yapamayacak diyin. Sanrıları yükseldiğinde zihnini başka yöne çevirmesini sağlayın. Odadaki 3 şeyi sayabilir misin? Diye sorular sorabilirsiniz. Dediğim gibi onun sanrıları ve paranoyalarıyla savaşmayın. Yalnız bırakmayın. Evde hafifte olsa rutin işler yapın en hafifinden çiçek sulayın yada balkona geçip bi 10dakika bile oturabilirsiniz. Onun beyni şuan tehdit modunda. Bunu kırmak için ilaçlar ve biraz da zaman gerekiyor. Allah yardımcınız olsun

Eğer bir ay içinde gerçekliğe dönmez ise tedavisini uyguladığı halde şizofreni geçmiş olsun… Doktor aylık kontrol dedi mi?

@enesaktas45, Sakin olun Enes kardeşim. Kardeşinize iyi davranın, sabırlı ve anlayışlı olmaya çalışın ona karşı. İlaçları neden kullanmak istemediğini sorun, muhtemelen hala aktif olarak sanrıları var, o garip düşünceleri devam ediyor olmalı. Bu yüzden ilaçların kendisine komplo olarak verildiğini de düşünüyor olabilir. Eğer ilaçları kullanmamakta ısrarcıysa, bu sanrıları devam ediyorsa bence doktoruna söyleyin, yatışı onun inisiyatifine bırakmayın, çünkü zaten sağlıklı düşünemiyor anladığım kadarıyla. Öyle 2-3 günde taburcu edilmemesi gereken, sanrıları iyileşene kadar tedavi edilmesi gereken bir hasta bence.

@Beylane, ilaçlarını sabah ve akşam attığı için mecbur erken yatıyor saat 9 da alıyor ilacını gerçi 2 gün önce bi 2 gün uyuyamamıştı sanırım ilaçlara tam alışamadı vücüdü bu aralar ara ara uyanıp uyuyor

@zorbaadam, ilaçlarını almayı reddetmiyor akisne ben ne zamn eski halime dönücem vs diyor

@Beylane, belirtilerin 6 aydan uzun devam etmesi gerekiyormuş şizofreni için

@enesaktas45, ilaçlara alışınca düzelme eğilimleri görecek. Kardeşinede bu forumu okutabilirsin güven verir ona

@enesaktas45, İlaçlarını almayı kendi istiyorsa hastalığın farkında olabilir, buda iyi olabilir. Yada sizi kandırmak istiyor, sizi de düşman zannediyor olabilir. Hem ilaçları isteyip hemde hala sanrıları varsa bu garip olabilir işte.

@Beylane, ne desek boş şu an ilaçlar da iyice sersem yaptı düşünmesini engelliyor sanırım bir an önce farkında olsa o zaman daha kolay olucak hersey de işte gerçekliğe dönmesi lazım ilaçlarla inşaallah gelicektir de

@zorbaadam, onun öyle bir sanrısı yok daha cok bana komplo kurdular beni istiyorlar anneme zarar gelmesin vs diye aileye karsı birşeyi yok

@enesaktas45, merak etme maddeden uzak kalsın beyin kendi kimyasal dengesini kuracak. Şizofreniye evrilme şansı düşük ihtimal.

@enesaktas45 ilaçlar sadece dopamin reseptörlerini bloke ederek zihninin dinlenmesini ve farkına varmasını sağlayacak, gerçekliğe dönmesi için düzgünce konuşun onunla neler düşünüyor saçma gerçek olamdığını anlatın

@Beylane, benim aklımın almadığı yer de bu işte madde kullanımın üzerinden 7 8 ay geçti ama psikoz başlayalı 1 ay oldu

@enesaktas45, 6 gün çok erken. 14 güne etki etmeye başlar. 1. Ayda durum belirtisi yaparsınız doktor ona göre doz ayarlaması yapar.

@enesaktas45, 7-8 aydır madde kullanmadığından nasıl eminsiniz? Test yaptılar mı? Saç örneği kan örneği idrar örneği vs aldılar mı

@enesaktas45, bence düşüncesini etkileyen bir şeyler var, bu araçlar vs neden böyle düşündüğünü sordunuz mu?

@Beylane, evet daha erken bir süre ama bundan önce de 17 gün olaxxin içmişti tabi intiharı denedi sonra orası ayrı bır komu da

@Luci, her geçen motorluya benim için geçti dşyor benim için ara gaz verdi vs diye

@Luci, sorduk çalıştığı yerde bir kişiyi para çaldığını düşünmüş ama sonra da yanlış anlaşılma olduğu ortaya çıkmış o kişiden de korkmuş yani kardeşim böyle diyor

@enesaktas45, bunun motorla alakası nedir?

kuruntu yapıyorsun vs dedinz mi hastaneye götürmeden önce?

Üst Alt