Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz, şizofren, bipolar olup ilaç bıraktıktan sonra atak geçirmeyen, kötü olmayan var mı?

@sokr@t, Doktorun "kullandığımız antidepresanlar da psikoza sokabilir" dedi. Öyle mi ?

Saçma mı desem, tuhaf mı ? karar veremedim.. O zaman major depresyon hastası biri de psikoza girebilir.

İlk atak geçirdiğimde hastane yatışım olmuştu tedavi öyle başladı doktora ne zaman bırakacağım dediğimde 5 yıl sonra demişti. Şuan 7. Senemdeyim tabi arada ataklar ve yatış oldu hala antipsikotik kullanıyorum belki 3 sene sonra bırakabilirim ama ömür boyu tedavi olmam gerekiyormuş.

@Descartes,
Ben sordum, 2007 den beri okb deniyordu neden şimdi psikoza girdim ve bipolar oldu dedim bana dediği antidepresanlar da psikoza sebep olabilir aynen bunu söyledi hem bu antidepresanlar psikoza sebep olabilir konusu burada da konuşulmuştu var yani öyle bir şey.

@sokr@t, Depresyon =======} Geçmesi için antidepresan =======} Psikoz olma riski

:unsure: Ondan sonra da "antipsikotiklere başlama şeklinde" mi devam edecek ?

@Descartes, Her insan da olmuyordur bence belki arkadaşta yanlış olabilir antidepresanla psikozun bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum

@sokr@t,
Bence bu risk daha çok beyin kimyası bozulmuş bipolar ve şizofreni hastaları için geçerli diye düşünüyorum. Yada OKB olupta psikoza yatkınlık gösterenlerde antidepresan psikoza sokabiliyor.

Mesela ben psikoz hastasıyım antidepresan içtiğimde sesler duymaya başlıyorum ve şiddetini gittikçe artırıyor biraktığımda ise normale dönüyor.

@Descartes bana bunun olabileceğini söyleyen doktordu"Antidepresanlar mı insanları şizofreni yapıyor?"burada da tartışılmış .
Doktorun kastettiği o sırada gerçi atağa sebep olabilirdi zaten bipolar teşhisi konmuştu atak psikozluydu ben bipolar olduğumu düşünmüyorum @KırıkZihin okb olup psikoza yatkınlık gösterenlerde antidepresan psikoza sebep olabiliyor demişsin olabilir.

Son düzenleme:
@creatinonofworld, aynen senin gibi düşünüyorum ama @kara duman, ağabeyin de oğluyla alakalı yorumlarını okudum. Yanlış hatırlamıyorsam antidepresan kullanınca başka sorunlar çıkıyor gibi şeyler yazmıştı. @sokr@t, da deneyimli &eski bir üye O yüzden önceki mesajlarını okuyunca bir an tereddüt ettim. @dgcnn, Size de geçmiş olsun. Allah hepimize remisyonda günler nasip eylesin. Psikoz çok zor hastalık. Ama mücadele edilirse stabil hale gelmek de imkansız değildir.

Son düzenleme:
@Descartes, Evet antidepresanda biz o sorunu 2 sefer yaşadık 1. seferinde aşırı özgüvenli kontrolsüz hareketler oldu 2. seferinde sıfırlanan sesler geri geldi ve biz antidepresan defterini kapattık.

Doktor antidepresan mani benzeri bir tabloya sokmuş dedi teşhis şizoafektif bozuk ayrıca anksiyete belirtileride var.

Doktor bazı hastalarda bu durum olabiliyor demişti hatta ilaçların prospektüsünde de yazıyordu bu ihtimal.

Ama hiç pisikoz olmayan birisini pisikoza sokmak şekilinde değilde zaten pisikoz türü bir hastalığa sahip olan kişinin halisinasyonlarını arttırmak şeklinde bence.

Direk antidepresan kullananlar pisikoza girse milyonlarca antidepresan kullanan var ortalık pisikoz hastasından geçilmez🙂

@kara duman, ağabey evet, arkadaş kendi deneyimlerine dayaranak "antidepresanlar psikoza dönebilir" diye çıkarımlar yapmış. Ama bu, herkeste aynı şekilde olur anlamında geçerli bir bilgi değil..

Doktor sebep olur demedi zaten olabilir dedi herkeste olur gibi kesinlik belirtmedi bunu bu şekilde yazdım atağa sebep olabilir demişti .

@Descartes,

Amin abim cümlemizin. Kardeşim de psikoz var evden çıkmıyor. Sürekli kendi kendine konuşuyor halüsinasyon görüyor. Kendimi toplayıp normal görünüyor gibi davranıyorum. Bir türlü tedaviye götüremiyorum. Kendimden vazgeçtim, onu bir türlü kurtaramıyorum. Benim hastalık yine şiddetlenmeye başladı, yapacak birşey yok. Dayanmaya çalışıcam çünkü ekt ye yeniden gitmemi öneriyorlar. Oraya bir daha gitmek istemiyorum. Umarım hepimiz tez zamanda remisyona adım atarız. Dilerim herkes şifasını bulur. Allah kimseyi kendiyle ve ailesiyle sınamasın.

@dgcnn, Allah yardımcınız olsun hem kendinizde hemde kardeşinizde rahatsızlık olması hemde tedaviye direnmesi çok zor bir durum.

Allah tez zamanda sizlere ve hepimize şifa versin Amin.

Kardeşinize bak bende senin gibi rahatsızım tedaviye gidiyorum ve fayda görüyorum gibi söylemeniz onu ikna etmiyormu?

ben bırakıp başlayarak iyileşeceğime inancım vardı gerçeği öyle değilmiş başa dönüyormuşum bunu anladım hem doktorların o kadar uyarmasına rağmen

@kara duman,

Maalesef nuh diyor peygamber demiyor. Ben biraz daha iyi olduğumu söylüyorum ikna etmeye çalışıyorum ama nafile. Eve girip zorla alsınlar dediğimde çok itiraz ediyor. Diyor ki ben millete laf ettirmem. Oğlunun sağlığı milletin dırdırından daha değersizmiş. Ben de o yüzden saldım. Ben intihar ettiğimi sonradan söyledim, daha doğrusu söylemek zorunda kaldım. Maalesef hayatta kaldım nasıl bir bünye varsa bende 😄 Yani bizimkileri ikna etmek daha zor. Artık umursamıyorum çünkü kendimi boşa yormuş hissediyorum.

@dgcnn, Zor bir durum gerçekten😔

Zorla tedaviye anneniz mi karşı çıkıyor orayı tam yazmamışsınız kimse o tür zorla götürülme ve yatış manzarasından hoşlanmaz ama zor oyunu bozar Allah göstermesin tamamen gerçeklikten kopsa ve aileye zarar verse bunlar maalesef olan şeyler.

Sanırım aileniz olayın ciddiyetinin farkında değil.

Trsm gidebilirsiniz olayı anlatırsanız eve bilgilendirmek için kişiler gelebilir aklıma başka bir şey gelmedi.

@kara duman,
Annem tedaviye karşı çıkmıyor abim, anneme işin ciddiyetini anlatmama rağmen kardeşimi ikna etmediği gibi kaymakamlıktan izin alıp zorla hastaneye yatırılmasına "millete rezil olacaz" mantığıyla düşünüyor. Kendine zarar verecek diye çok korkuyorum açıkçası. O dediğiniz yere bi danışmamda bir fayda var. Keşke götürebilsem.

@creatinonofworld,
Yani anne baba sıkıntılı olunca sorun çıkıyor. Tüm handikapları taşıyoruz maalesef.

@dgcnn, Trsm (Toplum ruh sağlığı merkezleri) eğer yakında varsa randevu almaya gerek yok gezmeye çıkmış gibi çıkarıp bir yolunu bulup götürün olmadı sadece kendiniz gidip durumu anlatın inşaAllah halden anlayan bir doktor veya görevliye denk gelirseniz yardımcı olacaklardır.

Bu merkezler sadece tıbbı hizmet değil sosyal desteklerde veriyorlar evlere de geliyorlar tabi memur zihniyetli birilerine denk gelmezseniz.

@kara duman,
Zaten bipolar olduğum için psikoterapiye gidiyorum. Ben bile giderken çalışmadığım için bütçe zorlanıyor. Ajitasyon yapmak istemiyorum ama çalışırken aşırı zorlanıyorum. Dünyaya gelmeseydim daha iyi olacaktı ama kürtaj için geç kalmışlar. İntihar etmeyi denedim de bir türlü geberemedim. Yani aile de böyle olunca sıkıntı büyüyor. Neyse daha fazla karamsar konuşmayayım. Tavsiye için teşekkürler abim.

Üst Alt