Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz, şizofren, bipolar olup ilaç bıraktıktan sonra atak geçirmeyen, kötü olmayan var mı?

Burada ki arkadaşlardan doktoruna ilaç bırakma teklifi yapıp kabul edilen yok galiba herkes ümitsiz aşklar gibi red yemiş🙂

Çok iyi hatırlıyorum yıllar önce oğlumun doktoru ile bu iyileşip ilaç bırakma konusunu konuşmuştuk.

Bizim pisikiyatrist camiasında ki arkadaşların büyük çoğunluğu pisikoz türü rahatsızlıkların hiç bir zaman tam olarak düzelmeyeceğini düşünüyorlar onun için ilaç bırakmaya sıcak bakmıyorlar ama ben azda olsa tam iyileşme olabileceğini düşünüyorum onun için uzun süre sıfır belirti ile stabil gidenlerde ilaç bıraktırılabileceğini düşünüyorum demişti.

Ve bu doktor Bakırköy Mazhar Osmanın yaşı en büyük tecrübeli doktorlarından biriydi hala öyle düşünüyormu bilmiyorum tabi.

@kara duman, Size katılıyorum bu konuda doktorların bence %95 i psikozda ilaç bırakılmasını istemiyor gibi. Çünkü tedavi edilirken ne zaman bırakılacak soruları hep ileride ileride diyip geçiştiriliyor.

@kara duman, 2023 yılının başında doktor onayıyla ilacımı bıraktım. Gereksiz yere kullandığımı düşündü doktor. Ufak tefek halüsinasyonlar için başlamıştım. 2023 temmuz ayında atak geçirdim.

@Pickle, İşte bu sebeten doktorlar binde birde olsa riske girnek istemiyor ne kadar iyi gözüksede ilaç bıraktırmak istemiyorlar kimbilir belkide haklılar.

Şöyle bir konuşmada oldu aramızda doktorla yıllardır takip ettiğim bir hastam var o kadar iyi durumda ki eğer yıllardır ben takip etmesem ve bana muayeneye gelse senin bir şeyin yok derim ama rahatsız biliyorum dedi.

İşte dananın kuyruğu burada kopuyor kişi tamamen iyileştiği için mi iyi yoksa ilaçlar belirtileri baskıladığı için mi iyi ilaçlar bırakılırsa yine kötüleşirmi🙄

@creatinonofworld, Güzel sözleriniz için teşekkürler burada ki çoğu arkadaş benden küçük hatta oğlum yaşında bütün samiyetimle söylüyorum onlara yardımcı olduğum, bilgi paylaştığım zaman çok mutlu oluyorum kötüleştikleri zaman kendi evladım kötüleşmiş gibi üzülüyorum eminim çoğu arkadaşımız da aynı şekil düşünüyordur buranın ortamı aile gibi samimi ve içten.

Hatta eşim birşey söylüyor birdakika bir şey yazıyorum deyince yine kime yardım ediyorsun azda bana yardım et diyor kinayeli bir şekilde🙂

@kara duman, Genelde toplumda şizofreniye bakışın kötü olma sebebi hasta ile ilgilenen kimsenin olmaması ve genellikle durumu olmayan ailelerin çocuklarının olması yeterli tıbbi desteğin olmaması etken rol oynuyor. En önemli etken tabi ki ilgilenen kimsenin olmaması. Düşünsenize siz çocuğunuzla ilgilenmeseniz çocuğunuz ne durumda olacaktı? Düşünmek bile ürperiyor insanı. Bu durum benim içinde geçerli.Düzelmeye çalışıyoruz ilaçlarla işte düzeldiğimiz kadar. Allah şifa versin herkese....

@creatinonofworld, Kesinlikle haklısınız sadece ilgilenmek değil bilinçli ilgilenmek gerek ayrıca çoook sabırlı olmak lazım tıpkı bir bebekle ilgilenir gibi.

Tedavinin yarısı ilaçlarsa diğer yarısı aile, toplum ve arkadaşların ilgi, destek, sabır göstermesi bunlar olmadığı zaman ilaçlar bir yere kadar fayda sağlıyor.

Tabi biz aile desteği ve ilaç tedavisine rağmen tam düzelme sağlayamadık ama dediğiniz gibi belkide sahipsiz olunsa çok daha kötü olurdu.

Kronikse ömür boyu ilaç kullanması lazım bu kadar basit bir hastanın kronik hasta olup olmadığını söylemek için kıstas nedir tam olarak?
Mesela ben 2007 den beri psikiyatri ilacı kullanıyorum 18 sene olmuş iyileşememişim bundan sonra da iyileşemem benimkisi kronik belli .

Ben bıraktıktan sonra 6 ay bir iyilik hali oldu 6. ay sonun da kanser e yakalandığıma inanıp hastane hastane dolaştım,tetkikler temiz çıkıyordu yine de kanser ilerliyor metastaz yaptı deyip duruyordum.

@KırıkZihin,

Zaman zaman zaman
O zamanlar hastalığımın ilk yılları idi. İlaçları düzgün kullanmaya başlamamıştım daha. Neyse ben her akşam yatarken hep içimde bir bin umut oluyordu. ŞÖYLE OLUYORDU.

BEN SABAH KALKTIĞIMDA BU VAR OLAN HASTALIĞIMDAN ESER KALMAYACAKTI.

Sanırım ben kaybettim ve artık daha böyle umudum hiç yokki. Şimdi ilaçlara bağımlıyız tam manasıyla 2012 TEMMUZ dan bu yana.

Bazi yorumlar yanlis , yukarda bir arkadasimiz kesinlikle bunlari hayat boyu kullanmak lazim baslayinca , ilacsiz kesinlikle olmaz vs. Gibi seyler soylemis. Gercekten inandirilmis buna. Tamam ilac belki bazi kisiler icin bu nitelikte olabilir ama herkes icin degil. İstisnalar var acin bakin internete john nash en unlusu ilaclari birakmis ve hayatina devam etmis. Bunun disinda ulkemizde de ilacin birakilmasini savunan ustun ongel gibi psikologlar var , ulkede de bircok istisna olduguna eminim. Yani sorunun cevabina gelcek olursam cogunlukla birakmak mumkun degil ve buyuk ihtimal degil evet ama istisnalar var. Basaranlar var acizane fikrm bu sekilde.

@oldboy3, Doktora ve hastaya bağlı bir nevi ama doktorların çok büyük çoğunluğu korktuğu için tekrar tekrarlayacağından dolayı bıraktırmıyor. Bıraktıran doktor çok az.

@creatinonofworld, sorunuza biraz gecikmeli yanıt veriyorum Kusura bakmayın ama doktorumun ilaçları bıraktırma gibi bir girişimi & önerisi olmadı. Ben de böyle bir talepte bulunmadım. İlaçları zaten uıyuyabilmek için kullanıyorum. Başka ciddi bir şikayetim yok. Ailemi kaybedersem ileride tek başıma ne yaparım ? gibi gelecek kaygım var. Ama bu , hemen herkeste olabilen bir durum. Doktorum da "bunlar senin hastalığının kalıntıları" diyor

Son düzenleme:
Bana ayda bir iğne yazdılar.Daha önce OKB teşhisi koydular.2 yıldır psikotik diyip şizofreni ilaçları yazıyorlar.Psikoz mu OKB için mi yazıyorlar anlamadım.Kullandığım 4 ilacın sadece 1 tanesi OKB için kullanılıyor.

@Rodin romanovic,
Yıllarca okb dendi bana da zamanla psikoza çevirdi kullandığımız antidepresanlar da psikoza sokabilir demişti doktor galiba öyle de oldu.

Üst Alt