Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz, şizofren, bipolar olup ilaç bıraktıktan sonra atak geçirmeyen, kötü olmayan var mı?

@kara duman, """Doktorlar zaten çok uzun süre stabil giden remisyonda ki hastalara ilaç bıraktırmayı deniyorlar."""

:unsure: Diye yazmışsınız Ben de bu durumda sayılırım ama ilaç bıraktırma gibi bir girişim hiç oluşmadı.

Son düzenleme:
Kumarda kasa her zaman kazanır.;) Psikiyatri'de de kronik hastalar ilacı kullansa da bıraksa da ilaç firmaları her zaman kazanır .;)
Çünkü kronik psikiyatri hastası olunca bıraksan da tekrar dönersin hatta belki de daha çok ilaçla dönersin bir de bu risk var tabii :unsure:

@Descartes, Oğlumun doktoru 5 yıl remisyonda sıfır belirti sağlarsak ilaçları bırakmayı düşünebilirim demişti.

Literatürde okuduğum yayınlardada o şekil okudum.
5 yıl belirtisizlik sonunda ilaç bıraktırılır ama başarısız olunursa diğer bıraktırma girişimi 10 yıl belirtisizlik ondada başarısız olursa hiç belirti olmasa bile ömür boyu ilaç kullanımı.

Tabi biz o başarıyı sağlayamadığımız için o aşamaya hiç gelemedik.

Ama bu tabi tamamen doktorun kanaati ile alakalı siz kendinizi iyi görebilirsiniz ama doktor ilaç bıraktırıldığında geri dönüş olacağını düşünürse bıraktırmaz.

Bu arada belirtisizlik sıfır şikayet tamamen ruhen sağlıklı bir kişi gibi demek çünkü doktorlar en küçük riski bile almak istemiyorlar çünkü ilaç bıraktırmalar ne yazık ki başarısız oluyor genelde.

Son düzenleme:
Uygun ve yan etkisi az ilaç bulunursa ömür boyu kullanılabilir neden kullanılmasın . Ömür boyu kullanılan ilaç illa ki vücutta bir hasar veya hastalık bırakacak ama ömür boyu aklı başında olmaya değer .
İlacı bırakıp iyi olanı ne duydum ne gördüm doğrudur bağımlılık yapıyor ilaçlar.

Merhabalar, umarım herkes iyidir. Konunun başlığına istinaden, elbette böyle kişiler vardır. Tabii ki, benim de şahit olduğum şahıslar var. Arkadaşlar, dostlar, psikiyatriye niçin bu açıdan bakıyorsunuz. Örneğin, herkesin metabolizması farklıdır. Ayrıca, psikiyatri, mesela bir mühendislik gibi ölçülebilir bir dal değildir, basit bir şey söylemek gerekirse, bir ilaç/ilaçlar kullanıyorsun, sonrasında iyi veya kötü oluyorsun, fakat bu durumun, hap ya da haplardan kaynaklanıp, kaynaklanmadığını ölçemiyorsun, doktorlar da bilmiyor. Belki kendiliğinden iyi olacaktın, belki de kendiliğinden kötü olacaktın. Deney ve gözleme dayanmayan "bilim" diye geçen şeylere itibar etmeyin.

@KırıkZihin, Bu önemli bir konu neden ruhsal rahatsızlığı olan insanlar ilaç kullanmak istemiyor yan etkilerinden dolayı.

Yan etkileri olmayan ilaçlar olsa ilaç kullanmaya direnç veya ilaç bırakma istediği çok olmaz her halde şöyle ki çok sayıda kalp, tansiyon, şeker hastalığı için sürekli ilaç kullananlar var ben onların ilaçlardan şikayet ettiğini görmedim çünkü çok rahatsız edecek yan etkileri yok hatta kendileri isteyerek kullanıyorlar çünkü yan etkisiz fayda görüyorlar.

@creatinonofworld, Yeni çıkan bazı ilaçların yan etkileri az esasında ama onlarında fazla etkisi yok şöyle bir kısır döngü var ilaç ne kadar çok etkiliyse yan etkileri de o kadar çok ve ağır oluyor ne yazıkki.

Yan etki de kişiden kişiye bünyeden bünyeye de fark edebiliyor galiba kimine iyi gelen kimine dokunuyor herkese her ilaç uymayabiliyor.

15 senedir Clonex kullanıyorum 600 MG az geldi 700 yaptık. Seroquel de alıyordum Onu da 100 MG yaptık. Bu şekilde akşam 10 gibi yatıp kaliteli bir uyku çekiyorum. Sabah 06.45 gibi de erkenden kalkıyorum. Mutlaka yapmam gereken bir şeyi yerine getiriyorum Ondan sonra kahvaltı yapıp işe çıkıyorum. KONUYLA ALAKALI OLARAK Clonex nedeniyle, WBC (beyaz küre) değerlerinin fazla düşmesi gibi bir durumum yok. Bunun haricinde negatif belirtileri tetikleyen bir şeyler de olmuyor. Demek ki "metabolizma" klozapine alışmış. Ama artık iyileştim diyerek ilaçları bırakırsam 1 ay içinde kötüleşirim. Remisyon dengem bozulur. Çok daha kötü bir şekilde başa dönerim. Arada vitamin takviyesi de yapıyorum. Sizlere de tavsiye ederim. Herkese stabil günler dilerim.

Son düzenleme:
22 yıldır ilaç kullanıyorum bir kaç kere kendim bıraktım hastalık tekrarladı kendimi toparlaman uzun zaman aldı ilacınızı bırakmayın

Üst Alt