Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz, şizofren, bipolar olup ilaç bıraktıktan sonra atak geçirmeyen, kötü olmayan var mı?

Bırakıp denedim pişman oldum tekrar atak geçirdim. Bu sefer kullanmama rağmen bir atak daha geçirdim. İlaçlarla yaşamaya alışmalısınız.psikiloji çok farlı ilaç kullanırken belirti olmadığı için ilacı bırakmayı düşünüyorsun fakat tekrarlıyor ve atağın nasıl geçeceği belli değil belki kendine veya başkasına zarar verebilirsin. Mossad ajanı diye adamın birini dövmüştü. Sonra onlarda beni toplanıp dövdüler. 👍

@Şamil676767, prozac ı günde 3 tane içiyordum 6 ay içmedim ama 6 ay sonunda takıntılarım arttı kötü oldum daha öncesinde değil .
Neden 6 ay sonra etkiledi beni ilacı bırakmam daha öncesinde etkilemesi gerekmiyor muydu ne kadar zamanda vücuttan atılır ki ilaç .

@Şamil676767,

Şiddette bugün...Bizimkilere soruyorum niye alttan alıyoruz.Niye ciddiye almıyoruz diye.Biz yaptıkta ne oldu diyorlar.Bir kaç akrabanın cesedini bulamamışlar.Bir tanesi yakalanırsam kafama sıkarım demiş uykusunda içeri almışlar.Yolda arkadaşlarla yürürken bizimkilerin yanındaki adam vurulmuş.Bunlar üst üste gelince budist dinginliği oluyor kişide.

@creatinonofworld, .bende onu öğrenmek istiyorum bana göre 6 ay çok uzun bir süre ne bileyim şöyle 15-20 gün sonra psikolojim bozulsa ilaç vücuttan atıldı psikolojim bozuldu derdim öyle düşünürdüm ama bilmiyorum tabii ne kadar sürede vücuttan atılıyor ilaç .

@sokr@t, depo ilacın tüm varlığı 120 günde terk etmiş oluyor diye biliyorum. En uzun süreden de depo ilaç zaten.

Bu "lanetten" kurtulacağım günü kovalarken 101. Gün yatışlık olmuştum.

@gakk27, prozac ı yaklaşık 7 sene kullandım birden bıraktım 6 ay sonra da takıntılar falan derken durumum kötüleşti acaba prozac ı 7 sene gibi uzun bir süre kullandığım için mi ilacın etkisi 6 ay kadar sürdü yoksa remisyonda mıydım zaten ilacı kullanmasam da bilmiyorum

@sokr@t,
Prozac'ı bıraktıktan 1 ay sonra değil de 6 ay sonra takıntıların artması, kötüleşmen bana da tuhaf geldi. Bu durum, hemen her ilaç için bıraktıktan sonra , normalde ilk aylarda yaşanır. Yoksunluk sendromu falan diyorlar. İlacın maddesi, vücuttan ne kadar sürede atılır ? Bu konuda pek bilgim yok.

@creatinonofworld, @sokr@t, Hastalığın alevlenmesi veya atak geçirilmesi sadece ilacın vucüdtan atılması ile alakalı değil.

Hapların en uzun etkili olanı bile vucüdtan birkaç günde atılıyor ama ilaçların düzelttiği dopamin dengesi veya diğer dengelerin bozulması zaman alıyor o denge bozuldumu bütün dış uyaranlara karşı (stres, travma vb) tamamen savunmasız oluyorsun sağlıklı kişiler bu tür olayları tolare edebilirken ruhsal rahatsızlığı olanlar ise tamamen savunmasız durumdalar artık piyango ne zaman vurursa 3 gün 3 ay 3 yıl.

Bu kumarı hiç kimse denememeli bence çünkü kaybedilecek olanların bedeli ağır olabiliyor.

Bu hastalıklarda kişi kendini iyi hissettiği için ilaçları bırakıyor ama sorun şu iyileşmedin sadece ilaçlar belirtileri baskıladı baskı ortadan kalkınca çook büyük ihtimalle eskisinden daha kötü bir dönüş olacak.

Ne yazık ki henüz tamamen tedavi edip kalıcı düzelme sağlayan ilaç yok keşke olsa.

@Descartes, evet bence de 6 ay uzun bir süre remisyon da olmayı da bırak ilaçta kullanmıyorum nasılsa diye resmen iyileştim sandım.
@kara duman, açıklamanız gayet yerinde .Ok.(y)

@sokr@t, bilişsel boyutu olabilir. Atıyorum zihnin seni takıntılı eden bir çok düşünceye bağışıklık geliştirdi o prozac kullanımı sürecinde ama daha sonra kullanmama devam edince bağışık olmadığı düşünceler yine takıntıları başlattı. Bilmiyorum hocam ben zihinsel bir tümör gibi bakmaya başladım bir süredir hani remisyona girer geri azar vesaire. Tedbiri elden bırakma derler ya. İlaç onun gibi.

@gakk27, şöyle söyleyeyim ilaç hem kullandım hem bıraktım ikisini de yaşadım ilaç takıntılarımı %60-70 oranında baskılıyor .

@creatinonofworld, bak ben de senin gibiydim, aklımla ve irademle yenebilirim hastalığı, ilaçlara gerek yok dedim 3 kez ve hepsinde yatış oldu.

O yüzden içinde kalacağına 2-4 hafta yatışın olur en kötü senaryoda ve artık bu düşünceleri kafandan atmış olursun. Ama mutlaka doktora bilgi ver ailenin de bilgisi olsun ve ilaçları kesinlikle azaltarak bırak, birden bırakmak atak ihtimalini güçlendirir, haftalık muayene ol, çünkü atakların durumu sürpriz yumurta gibidir derecesi ve türü bilinemiyor önceden, birine veya kendine zarar verme ihtimalin bile var, o yüzden dikkatli ol.

@creatinonofworld, belli olmaz, bakarsın 3-5 seneye ilaçsız bir tedavi yöntemi bulunabilir, teknoloji akıl almaz bir hızda ilerliyor.

O zamana kadar bile bile lades olmamak lazım.

@creatinonofworld, Kumardada kazanma ihtimali var ama kaybetme ihtimali daha çok.

Peki bu kadar büyük risk aldığına değer mi?

Doktorlar zaten çok uzun süre stabil giden remisyonda ki hastalara ilaç bıraktırmayı deniyorlar.

@creatinonofworld,

Şöyle düşün, ilaç ile 20 yılda ilaç şirketine 30 bin lira kazandıracaksın ama ilaçsız tedavi ücreti ise tek seferde ama 60 bin lira kazandıracak, dolayısıyla o alternatifi keşfedebilirlerse eğer mutlaka bizlere sunarlar bir seçenek olarak.

Üst Alt