Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
@Psikoterapi ben 10 yıl kadar sadece olanzapin kullandım ama yaklaşık son 10 yıldır
olanzapin 20 lik yanında ketiapin 400 lük mirtazapin 15 lik üçlüsünü
kullanmaktayım tanım şizoaffektif bozukluk
@derbeder47, Bende psikozum 3 ilaç kullanıyordum bugün doktora gittim iyisin felan tek ilaç kullanacağım dedim tamam dedi olanzapin tek kullanacağım.Bakalim inşallah iyi gelir 2 ilacımı kesti.
@Ahmet T, Olanzapin Klonzapinin yan etkileri azaltılmış bir versiyonu.
Klonzapin çok etkili bir ilaç ama yan etkileride çok bunun için Olanzapin geliştirilmiş yapı olarak çok benzer ama Olanzapinin yan etkileri daha az.
doktor, senin ilacın bu demişti yan etkileri fena
ağızda tükürük birikiyor gece uyandığımda nefes alamıyorum su içerken nefes alamıyorum bana olanzapin daha iyi bir hap gibi geliyor
yanılıyor muyum ? bence olanzapin daha etkili
2001 senesinde bu resimdeki ilacı kullandım. Şimdilerde "rexapin" ismiyle bilinen ilacın eski orjinal versiyonudur. Clonexin eskisi olan leponex gibi.İçinde aynı etken madde (olanzapin) var. 1 sene kadar kullandım. Şimdi hala piyasada var mıdır ? Bilemiyorum.
@Ahmet T, Klonzapin daha etkili ama yan etkileride o kadar fazla zaten klonzapini genelde en son çare veriyorlar.
Sana zaten bütün ilaçları deneyip fayda görülmediği için vermişlerdir klonzapini.
Doktor bana olanzapin klonzapinin yandan yemişi demişti.
Ben 3 yıl sadece olanzapin kullandım zyzapin anksiyete ve psikoz semptomlarına iyi gelir. 3 yıl sonra etki etmemeye başladı bende bıraktım birçok ilaç denemesinden sonra clopixol Depota geçtim iğne sesleri kesmiyor ama azaltıyor mecbur ömür boyu kullanacaz ama belki buda etkisi azalır işe yaramaz , bu durumda ne yapacam bilmiyorum ama Allah'tan ümidimi kesmiyorum 10 yılda olmayan 1 saniyede olur şifa onun elinde yeterki tevekkül edelim Allah'ın planına güvenelim.
1 yıldır antipsikotik olarak sadece olanzapin kullanıyorum doz iki hafta önce 20 den 30 mg a çıktı. acaba doktor işe yarıyor diye mi başka ek antipisikotik yazmadı bilmiyorum. alınma hezeyanlarım bir türlü geçmiyordu 30 mg da işe yaradı galiba artık bu olay benim yüzümden oldu düşüncesi pek gelmiyor aklıma. tek yan etkisi aşırı yeme ihtiyacı hissediyorum.
12 yıl önce 2,5mg olanzapin kullanıyordum ve 5 yılda 45-50kg aldım. 40-45kg arasındaydı kilom şimdi 95kg oldum. Şu an 20mg olanzapin kullanıyorum ve doktorumun söyleyişiyle ilacın aldırabileceği tüm kütleyi kazandım, artık kilo aldırmayacağını söyledi ve dediği gibi oldu.
@Pickle, ben psikiyatristimden beni daha yavaş düşündürücek sersemletecek dalgınlaştıracak yavaşlatacak beni yorgun düşürecek bir ilaç istiyorum o yüzden olanzapin