Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz odaklanma problemi yapar mı ve bu kalıcı mıdır?

seda73838

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
134
Merhabalar atipik psikoz hastasıyım 10 yıldır tedavi görüyorum bu zaten kronik olduğunu gösterir bende bu hastalık odaklanma problemi yapar mı yaparsa kalıcı mı kaldı yksye hazirlaniyorum lütfen sorumu cevaplayın görenler okuyorum uzun soruları odaklanamiyorum aklım başka yerlere gidiyor bununla birlikte korku da yaşıyorum soruya odaklanamam diye korkuyorum ve bu korkuyla odaklanma da gidiyor

Sorununa şöyle bir çözüm bulabiliriz. Psikoz tedavine ek olarak ilaç başlanabilir. Doktora bu durumu söyledin mi? Üniversite sınavına gireceğinden ve sorunundan bahset, ilaç yazabilir sana ya da mevcut ilaçların yan etkisi ise ilaç düzenlemesi yapabilir.

@Carl Jung psikoz musun sende? Bu kalıcı mı odaklanma problemi

@Mara çok kez söyledim bu durumu doktora birazı hastalıktan birazı ilaçlardan oluyor dedi

Kitap okusam düzenli her gün ve telefonu bıraksam 12 saat bile baktığım oluyor telefona düzelir mi buyuk oranda

Kitap okumaya başla. Ekran süresini de azalt. İlgini çeken, kısa kitaplarla başlarsın, arada Türkçe paragraf soruları da çözersin kolaydan zora, odaklanma antrenmanı yapmış olursun. Çok gerekirse doktorundan Dideral isteyebilirsin, sınavda yardımı dokunabilir, eğer çarpıntın, heyecanın oluyorsa.

@Mara dideral yarım kullanıyorum zaten teşekkürler dediklerini yaparsam büyük ölçüde etkisi olur diye düşünüyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
maalesef hastalıktan ve kullandığımız ilaçların yan etkilerinden dolayı sağlıklı insanlar kadar konsantre ve odaklanma becerilerimiz olamıyor. ancak bunları en aza indirmek için çalışmalar yapabiliriz. bunun için bol bol kitap okumayı deneyebilirsin. hızlı tüketimden uzak dur bu nedir dersen tiktok instagram gibi platformlarda 5 10 sn lik videolar izlemek bir süre sonra alışkanlık yapıyor ve insanlar bir süre sonra 10 dk lık bir videoya bile üşenip izleyemiyorlar konsantre olamıyor veya odaklanamıyorlar çünkü hızlı tüketmeye alışmışlar. sağlıklı bir insan kadar olamasak da bu sorunu en aza indirebiliriz. sınavında başarılar dilerim

Bu odaklanma sorunlarına psikozun (negatif belirtileri) de diyebiliriz. Dikkat eksikliği, motivasyon düşüklüğü ve dalgınlık vs. durumlar yaşanabilir. Bunun çözümü bir meşgale edinip zihni çalıştırarak işlevselliği arttırmaktır

Son düzenleme:
@seda73838, Sağlıkçı yada uzman değilim ancak bu ilaçlarla ben sağlıklı bir birey kadar konsantre olacağımıza inanmıyorum. ilerde tıp gelişir hiç yan etki vermeyen hastalığın negatif etkilerini de tamamen yenen bir ilaç üretilerler o zaman konumuz değişir

Odaklanma sorunu bende de var.İlaç mı hastalık mı o belli değil sebep olarak.Beyninizi canlı tutabilirsiniz diğer üyelerin dediği gibi.Saçma durum ise beynin fonksyonlarını düşürmek için ilaç alıp onu geliştirmeye çalışmak.Baya beyinsiz şekilde yaşabiliyor ülkede çünki.

@KırıkZihin, Akineton tam bi bela
Sigara gibi içmezsem olmuyor

Ben ekpssye sarhoş girip memuriyet kazanmıştım
Antipsikotik ilaçlar yapıyor odaklanma sorunu

Psikoz odaklanma problemi yapar takıntı da yapar kafayı takmışsındır bir şeye hep aklındadır başka şeye odaklanamazsın .😕

Odaklanma sorununu bende yaşıyorum ama şu sıralar kendimi daha iyi hissediyorum nilmiyorum belki doktorun verdiği ilaçları fazla kulllanmıyorum belki ondandır daha çok vitamin hapı kullanıyorum yeme bozukluğu vardı oda allah a şükür düzeldi

@sokr@t, haklısın. Psikoz takıntı da yapıyor. Misal , bende de annemi ve babamı kaybedersem tek başıma ne yaparım takıntısı var

Üst Alt