Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz ile bahsetmek için bulduğunuz günlük uğraşlar nelerdir?

Sarman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar psikoz hastalarının sürekli bir şeylerle uğraşması öneriliyor ama bu uğraşlar ekstra stres yüklememelidir. Benim kendi kendime bulduğum uğraşlar ise şunlar:
1-Günlük kitap okumak
2-Film izlemek
3-Aralarda çok akla takılmayan şarkılar dinlemek (burada çok takılan şarkıyı dinlemek uzun vadede zarar verebiliyor)
4-Ev işleri yapmak (alışveriş, çamaşır, bulaşık, temizlik vs...)
5-AÖF gibi hafif üniversite bölümleri okumak
6-Arada dışarı çıkıp yürüyüş yapmak ya da kafede oturmak
7-İnsanlar veya chatgpt ile sohbet etmek. Benim listem bu kadar, bu hafif görevleri günlük yapmak psikoza iyi geliyor diye düşünüyorum

sizlerin yaptığı başka neler var?

@Sarman, eksik bir şey kalmamış zaten hepsini yazmışsın bana en iyi gelen oturduğum semtten şehir merkezine 7-8km. yürümek .
Tabii güzergahları da değiştiriyorum arada sırada sıkmaması için dağ bayır gibi tenha yerler sarmıyor kalabalık işlek yerleri seviyorum .

@Sarman, Hafta içi günler işe gidip çalışmak yeterli oluyor. Hafta sonları da birkaç yakın arkadaşımla görüşüp geziyoruz.

Onun haricinde yürüyüş yapıyorum. Evde takılırsam da belgesel veya film izliyorum.

Üst Alt