Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikoz hastasıyım. İlaçlarımı 1-2 ay aksatırsam ne gibi sorunlarla karşılaşırım?
Merhabalar ben psikoz hastasıyım 3 ayda bir trevicta ignem var sorum şu acaba 1,2 ay ilaçlarımı aksatirsam ne gibi sorunlar yaşarım yada sorun yaşar miyim
Denemeden bilemezsin ama yuksek olasılıkla olacağı söyleyim aniden ilaçları bıraktığın için yoksunluk belirtilerini yaşayacaksın rebound psikoz denilen bir olay var tekrardan psikoz belirtileri göstereceksin ve alevlenme yaşayacaksın sanrı ve halüsinasyon görmeye başlayacaksın o yüzden ilaçlarını doktoruna söylemeden azaltma veya bırakma eğer böyle bir girişimin olacaksa kesinlikle doktor gözetiminde yapılması gerekir.
@raysel, 1 ay bırakmak çok tehlikeli. Psikoz geçirirsin gerçeklikle bağın tamamen kopar. Öyle ilaç kullanan hafif belirtiler yaşayan hastalar gibi de olmaz durumun. Kendini kaybedersin.
@raysel, Kiminde bir hafta sonra belirtiler gelir kiminde 1-2 ay sonra ama eskisinden daha şiddetli bir şekilde gelir kendimi iyi hissediyorum diye iyileştim diye düşünme o ilaçarın iyiliği ve bu başarı sayılan güzel bir durum ne yazık ki şu an ki tıbba göre iyileşme çok istisnai durumlar harici yok
Neden böyle bir şey denemek istiyorsun kusura bakmada belanımı arıyorsun.
Çünkü tanınin doğru olduğuna inanmıyorum ben yıllar önce özele gitmiştim orda kondu tanı sadece 5 dk dinlemeyle birkaç ay sonra başka yere gittik orda doktor psikoz değilsin dedi ama ilac duruyordu sadece intihar teşebbüsünden dolayı bakirkoye götürdü ailem orda sadece ozeldeki doktorun verdiği ilaçları görünce bu tanıyi koydular yatış sadece intihar teşebbüsünden oldu ,yani yanlış olamaz mi
@raysel, Çok zayıf bir ihtimal ama olabilir tabi ki ama buna doktor karar vermeli kullandığın ilaç bir antidepresan değil ciddi bir ilaç ve pisikoz teşhisi ciddi bir teşhis buna emin olmadan hiç bir doktor koymaz.
İntihar teşebbüsü var ve bakırköy gibi bu konuda en uzman doktorların olduğu hastahanede yatış yapmışsın hadi ilk teşhis yanlış bu kadar doktorda mı teşhis yanlış demedi.
@raysel, üniversite hastanesine git kardeşim. buraya yazdıklarını da anlat onlara. ama bunu yapmadan önce ilaçlarını kesme.
bir de doktor neye dayanarak psikoz değilsin dedi? belki şizofreni, şizoaffektif bozukluk, bipolar, borderline vs. vs. başka bir rahatsızlığın var?
ilaçlarını kesersen ve eğer psikoz isen kendini hastanede bulabilirsin. o ortamı çekmek de hiç hoş değildir.
Psikiyatrik ilaçları aniden bırakırsan sıkıntı yaşarsın. Aniden psikoza girersin ve tekrar ilaca başlasan bile bedenin ilaç dozuna alışık olduğu için aynı dozda başlasan bile etki etmez. Daha yüksek dozda ilaç kullanman gerekecek. Bu da yan etki demek. Bu sefer yan etki çok görüyorum diye forumda başlık açacaksın.
Benim şizoaffektif ve bipolar teşhislerim var. Ve bir doz dahi aksatmıyorum çünkü geçmişte bu hatayı bende yaptım ve bedelini ödedim.
Hayatında intiharı hiç düşünmeyen bir insan sanırım dünyaya gelmemiştir. Ananla babanla kavga edersin intihar edeyim dersin, arkadaşınla dalaşırsın intihar edeyim desin, altından kalkamayacağın bir dertle karşılaşırsın intihar etmek istersin. Her intihar etmek isteyene hasta derlerse memlekette akıllı adam kalmaz. Sen doktorunu dinle burasını değil.
2 sene atak geçirmemiştim sonra ilacı bıraktım tekrar atak geçirdim. Daha sonra ilacı kullandım 10 ay sonra tekrar atak geçirdim. Kısacası ilaçsız olmuyor. Tedaviye rağmen kısmen düzelen ilaç kullansam da tekrar olma durumu var. Atak geçirir miyim korkusuyla yaşıyorum. Ümidim var, kalbin doğruysa hikayen mutlu biter diye ümit varım.