Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz biri olarak iş bulma zorlukları!?

ilaçlarla çalışmak ayrı bir başarı. babam uzun süre çalıştı ama ben en fazla 1,5 yıl çalışabildim ve 6 yıldır çalışmıyorum. bu biraz da çevrenin etkisine bağlı

@Luci,

Bir kere psikoz olan kolay kolay tamamen düzelmez. İhtimali belki 3% falandır onu da doktorlar riske atmaz, yani sen artık bir akıl hastasısın ve bunun geri dönüşü günümüzde yok belki ileride bir tedavi bulunur o ayrı konu.

@Elijah, bunu sana kim söyledi, doktor 6 ay sonra kademeli mg düşürüp ilaçları bıraktırıcam dedi, sonrasında 2-6 ay aralıklarla çağıracağım dedi.

TR deki Doktorlar da WHO nun dediklerini yapıyor. İlk atakta bir sene sonra baktın hiç atak olmadı devam, eğer olursa 5 sene kullandırtır bıraktırır. Baktın üçüncü de oldu süresiz.

Ekstra olarak araştırma yaptıktan sonra hastalığın ne olduğunu bildiğimden tekrarlamaz dosum, bende halüsinasyon yok, paranoya düşüncesi yaşadım gerçek olmadığından emin olamadım sadece.

Son düzenleme:
@Luci, bize de öyle dediler, 5 yıl ilaç kullan sonra azaltarak bıraktırıcam diye ama bırakınca direkt psikoza giriyoruz.

Psikoz böyle maalesef. Seninki inşallah düzelir.

@Elijah, girip girmemek senin elinde. Bilimsel düşüneceksin. Kanıt arayacaksın, bir konu açmışsın, hastahanedeki yemeklerle ilgili. Kanıtın yoksa o düşünceyi rafa kaldıracaksın.

Ben bir gün öncesinde çok alkollüydüm. Ertesi günde ağır stresli bir durum yaşadım. Şuan o durumda olsam bile psikoza girmem. Çünkü psikozun ne olduğunu ve diğer türlerini araştırdım biliyorum.

@Luci, hadi kolay gelsin kardeşim, umarım başarırsın.

Başarınca muhakkak yaz buraya örnek alalım seni, öğretirsin bize de.

Bir kere piskoz olan düzelmez kısmına asla inanmıyorum bizde yaşadık üç doktorda geçiçi bir durum dedi hastanın geçmişini sorguluyor yaşadıklarını piskoz tanısı koymak bile öyle kolay değil ama hastalık gerçekten piskozsada ilaçsız olmaz bu hastalık şizofreni gibi kimse kimseye bişey öğretemez çünkü bu beyin hastalığı @Elijah acil şifalar diliyorum🙏🏻

@sevgi07, katılıyorum. kimse kimseye bişey öğretemez Derken ne demek istediniz?

Şunu demek istedim bu hastalıklar beyindeki kimyasalların eksikliğinden oluyormuş hatta bir sıvının farklı bir yöne akmasından kaynaklıymış yani bir şizofreni yada piskoz hastalığı ilaçsız nasıl tedavi olunur?Zaten bu hastalıklar ömür boyu süren rahatsızlar malesef tamamen iyileşme diye bir durumda yok bir başkasına hastalığı yendim öğreteyim kısmına ben katılamadım.geçmiş olsun

@Elijah, @sevgi07 arkadaşlar herkesin durumu aynı değildir. Olayın farkında olup ilerlediğinizde aşabileceğiniz bir durum. Doktorla konuştum. Tamamen iyileşen hastalarım var dedi.

@Luci, tamamen iyileştiğini nasıl anlıyorlar bende 3 sene önce atak oldu ondan sonra hiçbir atak yaşamadım ama ilaçlara devam ediyorum

13 yıldır ilaç kullanıyorum ilaçları bırakırsam ses duyma ihtimali var yine

@Luci, İlacı bırakacağınız zamanı sakin olduğunuz bir dönem seçin.Düzeldiğinizde veya uygun zamanda belli kişiler harekete geçip sizi yıpratabilir aklınızda olsun.Atıyorum sene sonu ilacı bırakacaksınız hastahaneye yatmak veya sineye çekmek gibi iki seçeneğiniz olabilir.
Her türlü hastalık duyulmuştur veya ilaçlar yüzünden uyuşturucu kullanır bir haliniz vardır.
@Pickle da bırakıyordu ilaçları üni sonda sorun yaşadı.Bende üni sonda sorun yaşadım.Çok ters durumlara hayatınız perpektifinde düşebilirsiniz.

@NewDay Düzeldiğinizde veya uygun zamanda belli kişiler harekete geçip sizi yıpratabilir aklınızda olsun derken ne demek istedin

@Luci, sorun yaşayabilirsiniz.Kişinin işine gelen önemli olmayan bir nedenden dolayı bile.

@NewDay, kardeş yanlış anlama lütfen ama yazını anlamakta zorlanıyorum hatta çoğu zaman hiç anlamıyorum.

Sebebini bilmiyorum, her zaman mı böyleydi yoksa ilaçlar mı böyle yaptı ama kitap okumak iyi gelebilir nacizane tavsiyem.

Psikiyatrinin eline düşene Allah yardım etsin . Ver ilacı ne hali varsa görsün. Çalış çalışama eeee ne olacak ilaç vermekle bu iş oluyor mu ? Topluma kazandıramadıktan sonra ne olacak?

Başka ülkelerde daha farklı tedavi mi var acaba Norveç gibi

Ozaman siz piskoz hastası değilsiniz tanı konulduysada ilaçsız mümkün değilmiş malesef düşük doz bile olsa kullanılması gerekiyormuş @Luci olsun ilaç kullanalım neolucak toplumda var olduktan sonra kimse anlamadıktan sonra güzel yaşadıktan sonra ilaç kullanmaya takılmak saçma

@sevgi07, ilaç dopamin reseptörlerini bloke ediyor. Onun dışında iş bulma tarafı da sıkıntılı

@Elijah, Valla çok bağlantılı cümlelerdi.Üstünden de geçtim düzenledim.Bir şey ima edilmediğinden sorun oldu sanırım.Ben cevaplayan adama bir şey yapıcakmışım izlenimi oldu.Noktalama işareti otu püsürüde var.

Beş lira için adam bıçaklayan var.Ya suyuna gidecekler ya da bunun sözüne kimse güvenmez deli diyip saldıracaklar.Onu anlatmaya çalışıyorum.

Ben bipolarım bügün welbutrinim 300 çıktı rexapinim 10 düştü atak yolda gibi geliyo daha öncede öyle olmuştu

Üst Alt