İzmir’de yaşıyorum ve atipik psikoz tanım nedeniyle iş bulmakta ciddi zorluklar yaşıyorum. İŞKUR üzerinden engelli iş ilanlarına başvuruyor, insan kaynaklarıyla görüşmeler yapıyorum; ancak her seferinde olumsuz sonuçlanıyor. Belediyenin engelli istihdam birimine de başvurdum fakat engelimden dolayı firmalar bana sıcak bakmıyor. Bu yıl EKPSS’ye giremedim çünkü o dönemde kendimi hayata karşı isteksiz hissediyordum, ancak şu an çalışmaya hazır ve mental olarak uygun durumdayım. Enerjik, verimli ve psikotik semptom göstermeyen biri olmama rağmen iş yerleri beni potansiyel bir tehlike olarak görüyor ve bu durum beni çok yoruyor. Sırf engelimden dolayı etiketlenmekten bıktım; ailemin maddi durumu da iyi değil ve 26 yaşında olmama rağmen onların sırtında yük gibi hissetmek beni daha da yıpratıyor. İŞKUR’a durumumu anlattım fakat “maalesef bu konu ile ilgili biz bir şey yapamayız, firmaların inisiyatifinde” cevabını aldım. Son dönemlerde bu süreç beni oldukça çökertti; İzmir’de bir psikoz hastası olarak iş bulmak için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, tavsiyelere çok ihtiyacım var.