Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikotik özellikli teşhisim ile askerlikten muaf olur muyum?

burak3535

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
rapor 1

rapor 2
Merhabalar abilerim, yarın doktora görüneceğim daha sonra heyete gireceğim büyük ihtimalle bu ilk olacak elimde bu belgeler var ve 1 haftalık atak geçirdiğim dönemde doktorumdan aldığım istirahat raporum var sizce ne olur teşekkürler...

Raporları gördüm,evet genel olarak psikotik özellikli manik/depresif bozukluktan takipli olduğunuz belirtilmiş.

Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir..çok düşük ihtimal bazen olabiliyor erteleme söz konusu olabilir.

@burak3535,

teşekkür ederim abi cevabın için adliyede çalışıyorum bazen küfür eden sesler duyuyorum onu da kulaklık takarak çalışmaya devam ederek çözmeye çalışıyorum inşallah olur doktor son durum bildirir de bipolar yazmayayım geleceğini de etkiler dedi manik atak yoktur yazdı ancak şubattaki manik atağımda durduk yere kredi çekip parayı savurdum ve şuan icralığım. bedelli parasını da orada yemiş oldum umarım dediğiniz gibi olur.

@OğuzHan112,

rapor

abi durum bu o kadar hastalığım var sadece depresif bozukluk yazmış doktor bey 24 aralıkta tekrar geleceksin heyete dedi niye sadece bunu yazdı anlamadım...

Önceki tanıları dikkate almayıp kendi kanaatini kullanıp sizi değerlendirmiş, koyulan tanı diğer tanılara yakın zaten,test istemişler doğru yapamamış olduğun anlaşılıyor.

Seneye bırakılmış,ertelenmiş..söylemiştim ihtimal var diye..bunda sıkıntı edecek bir durum yok,ertelenmiş olsada sizi askere almazlar/için rahat olsun.

@burak3535,

@OğuzHan112,
ben askeri doktorum direkt çürük veririm falan diyordu ama öyle yapmadı abi testi de seslerden dolayı ve stresten dolayı bitiremediğimi söyledim seneye sağlam vermez değil mi tedavilerime hep devam etmem gerekiyor çünkü doktorum öyle demişti @OğuzHan112

depresif bozukluk sadece depresyon değil mi abi

Evet depresyon
Duygu durum bozukluğu tanısı gördüm raporunda.. bunda hem depresif hem mani dönemi görülür,yani depresyon ve manik atak dönemleri olur.. tanılar sabit kalmayıp birbirine yakın tanılar girilerek değişmiş sürekli,

O yüzden şu anki durumunu değerlendirip depresif bozukluk tanısıyla 1 yıl ertlemiş, olabilir bunda bir sıkıntı yok..siz tetavinize düzenli devam edin kontrollere gidin,seneye belki Tekrar bir erteleme..sonrası muafiyet merak etmeyin.

@burak3535,

@OğuzHan112,

Sistemde 6 aylık ve 1 senelik eski piskoz tanım var aralıkta bitiyor heyete girecek sene sonu sistemde geçmişteki tanılarım heyette işe yarar mı6-12 ay atipik psikoz tanım.

Psikotik bozukluk hastasıyım 2 veya 3 defa erteleme aldım sonunda muaf oldum askerlikten

@OğuzHan112,

Askerlik hocam 2 kez erteleme aldım önceki tanım depresyon idi ama gerçek tanıyı girmemiş idi doktor ben de o doktordan ayrıldım simdi tani atipik psikoz 1 senedir oyle ama ilac raporu bitti. Bir anksiyete depresyon bir de iğne icin atipik psikoz tanım var

@erola,
tedaviye devam ettiniz mi hocam ilaç dozunuz arttı mı ben artırmayı düşünüyorum bazen sesler artıyor intihar düşüncesi de oluyor dağa çıkıp intihar edemezsin vs duyuyorum icralık olduğum halde para saçma isteği oluyor ama doktorum manik dönem gözlemlenmedi dedi ona çok bahsetmedim ne desem

@burak3535, yavaş yavaş bazı ilaçlarda doz arttı ben sesler duydum abilify içince geçti bir daha duymadım sosyal fobı ansiyete bozukluğu falanda vardı çoğu geçti şükür

Üst Alt