Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik rahatsızlığı olup sık sık uyumadan sabahlayanlar var mı?

ATA 1881

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
25
19 yaşımdan 26 yaşıma kadar haftada rahat 3-4 gün gece hiç uyumadan ertesi geceye bırakıyordum uyumayı.Şimdi 32 yaşındayım 26 yaşımda psikoza girdim . bundan itibarende bu zamana kadar geceleri hep uyudum. Son birkaç aydır gene sabahlamaya başladım.
Ayrıca 20 yaşımdayken üniversite zamanında bir süre ot denilen maddeyi içtim. Bu otu 20 yaşımdan beri bir kere kullanmadım ayrıca zaten yıllar önce her türlü sarhoşluk veren ne varsa tövbe ettim. Olay şu , psikiyatri doktorum uzun süre uykusuz kalmakta, ot kullanmakta insanı psikoza veya şizofreniye sokuyor demişti. Böyle bana benzeyen başkaları var mı merak ediyorum.

Son düzenleme:
Ne madde nede alkol nede sigara kullandım. Ama son 1 haftadır 4 saat civarında uyku sürem var. Hafiften psikotik atak geçire yazdım. İlacın dozunu arttırınca düzeldim.

Atipik otizm ve anksiyete var. Her gece Serex kullanmadan tek saniye uyuyamam. Bildiğiniz zombiyim diyebilirim.

Bilmem ne zaman içtiğin ot psikoza sokmaz da uykusuzluk sokabilir .

:giggle: Hafta içi günler 21.45 gibi / 700 mg Clonex ve 50 mg Seroquel alıyorum. Mis gibi uyuyorum

Uykusuzluk sorunları olanlara doktorlarıyla görüşüp bu durumu anlatmalarını tavsiye ederi. Belki ilaç değişikliği gerekebilir.

Kronik psikozda genetiğin etkisi bir numaradır . Genetik yaktınlık varsa birde tetikleyen unsurlar varsa ortaya bigün çıkıyor. Çok araştırdım ama depresyon, kaygı ,korku , bazı antibiyotiklerin çok sık kullanılması, hepsini araştırdım ancak hiçbiri genetikte olmadan psikozun olmayacağı düşüncesini gösterdi .
İlaca rağmen uykuda hezeyanlar büyük önem taşır Ve ilaç düzeni önemli yanı gaypten ses veya görüntü varsa bu seni kurcalar .
Kısaca: psikoz a hastalığı genetikte varsa seni bulur tetikleyiciler psikoza girme zamanını etkiler
Uykuyu ilaca antipsikoza rağmen uyuyamıyorsan sesler rahatsız ediyor olabilir . Hezeyan nedir hakim olmak lazım bu bilgiye.
Son deneyimim bu yönde.

Ben hastalığımı dedemden aldım yani genetik. Ama ortaya çıkaran şey aşırı stres faktörüydü. Günlerce uyumadım. Birden cinleri görüp sesler duymaya başladım. Acilen ailemin yanına gidip doktora gözüktüm. O gün bu gündür tedavi görüyorum. Şu an ki teşhisim şizoaffektif. Bipolarken doktorum 5 yıl hiç atak geçirmezsem ilaçları aşamalı bıraktıracağım demişti ama şimdi işler bozuldu. Daha uzun süre ilaç kullanmak zorundayım. Açıkçası sorun değil. Sonuçta tedavisi mümkün.

Üst Alt