Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik hastalıklar gerçekten var mıdır yoksa hepsi uydurma mıdır?

psikolojik hastalıklardan bence hem gerçek olanları var hem uydurma olanları. Ayrıca ben mevcut tedavi şekillerinin pek sorun çözücü olduğuna inanmıyorum.
Arapça kaynaklarda Kuran okumanın ruhsal hastalıklara çare olduğuna dair referanslar var. Sen şimdi hangi psikiyatriste bunu inandırabilirsin ki. Zaten bir psikiyatr bana yüzünden şunu söylemişti: psikiyatristlerin çoğu inançsızdır.

Aynen tedavi günü kurtarıyor ticaret bulaşmış iyileşmemen dahi iyi onlar için anlatabiliyor muyum ?

@kar&yağmur kuran okumakla da olmaz tedavi belki bazısına biraz iyi gelir ama iyileştirmez kötüde gelebilir hastaya göre değişir.

ama işte önümüzde psikiyatri klinikleri / hastane denen bir de realite var
Aynen tedavi günü kurtarıyor ticaret bulaşmış iyileşmemen dahi iyi onlar için anlatabiliyor muyum ?
zaten gerçekten birine karşılıksız iyilik yapmak toplumun istediği bir şey değil galiba. O zaman toplum da sıkıntılı. hoş kimin umrunda.
Aceba gerçekten bildiği bir tedaviyi karşılıksız sunan doktor olur mu. yada bu tür birşey karşılıklı olmak zorunda mı her zaman.
(Doktor, o zaman ben nasıl kazanıcam diye düşünür sanırım)
ve butun bunlar doğru ise o zaman...

neyse ben Allah rızası niyetine yapabildiğim iyiliklerden pişman olmadım ama görebildiğim kadarıyla böyle düşünen az insan var.

bence etik önemli. birisi kendisi talep etmediği sürece ona iyilikte bulunmak hata yani. Ama talep ederse o zaman sevap ve iyilik kazanabilirsiniz benim tecrübe ettiğim ve okuduklarımdan süzerek öğrendiğim şey lerden biri bu.

@kar&yağmur,
Doktorun iyi niyetlisi de vardır iyileştirmek ister falanda ben olaya ilaç firmalarının kar etme isteği üzerinden yorum yaptım ilaç satacak ki kar edecek iyileşirsen kime ilaç satacak gibisinden tabii belki de hala bulunamamıştır kısa zamanda iyileştiren bir ilaç . :unsure:

@kar&yağmur,

Bu sitedeki psikiyatrik hastaların %90'ı inançlıdır. İnanmak psikiyatrik açıdan riski arttıran bir faktördür.

@Sakar_Şakir_60,

Sence sen hasta değil misin mesela? Şizofrenler, psikozu olanlar doktorlar dedi diye mi hasta? :)

@sokr@t,

o konu hakkında aslında intellektüel geliştirimler tarafında benim çok detaylı bilgim var fakat işin birde sağlık uygulamları tarafında ve bazen aslında bu tarafının da bir o kadar geniş diye düşündüğüm bir yığın iş de orda var.
ama en özet formunda şuan tedavi dediğinizde yasal olarak malesef ilaç - tedavi dışında bir sistem yok. Ve bu çok geniş bir bilgi yığını.

ben şunu kendi gözlerimle gördüm. yaşadım yani. bir dedikodu yapıldı. 3-5 kişi bir araya gelerek kişinin hasta olduğuna dair karar verebiliyorlar.

Bence çaresi bulunamamıştır. Bulunsa bir yerlerden patlak verirdi, duyardık yani.

Bence bu ilaçlar beyne etki ediyor AMA ilaçlar direkt beyne ilaç verilmiyor/verilemiyor.

mevcut bilim kommünitesinden ayrıldım ama uzaktan gelen review taleplerini yerine getirerek de olsa bilimsel kategoridede tuzum olsun diyorum.
şunu söyliycektim ben ayrılmadan önce yapılan bazı çalışmalar aslında sorunun kaynağının tam olarak beyin olmadığı belki de kalp olabileceğine dair fikirler de ortaya atılmasına neden olan çalışmalar var.

isterseniz araştırın. ama artık alanım da değil ilgi de duymuyorum. sadece faydalı/işe yarar ve müdahil olabileceğim içeriklere ilgi duyuyorum ben
bana göre mevcut sistemde birçok hata var. kendileri de etkileniyrolar zaten. herkes.

@İçgörüsümaxolan,

var oğlu var illaki. Ama bi bakın kalp nasıl çalışıyor ve hangi birim tarafından yönetiliyor bu halen bence bilinen bir bilgi değil. kabul edilen savlar var ama .
kommuniteden ayrılmadan önce yapılan ve kastetiğim çalışma şunları içeriyordu özetle. (NOT: kommünite kelimesi ile herhangi bir yüksek lisans - doktora veya daha üst düzey çalışma birimlerini (program veya çalışma) kastettim)

kulak ta impuls iletimi eskiden vücudun tamamı ile tersinir bir şekilde işleyen bir şekilde iletim sağlandığı kabul edilmekte idi. Ancak yapılan (o zamanki 2017-2019 yıllarındaydı) son çalışmalar kalpte çift yönlü iletim olduğunu iddia ediyordu. (funny current deniyordu ama tabi kalbin bazı birmlerinde idi sanırım)

benim bildiğim hücre dinlenim modunda iken (hücre dinlenim potansiyeli -82mv dir) hücre (sinir hücresi) uyarıldığında aksiyon potansiyeli durumunda impuls başlıyor.
ancak nasıl ?
mesela tüm vücutta aksiyon potansiyeli Na+ K- ile oluyorsa Kulakta tam tersi şekilde olduğu kabul ediliyordu. Fakat dediğim gibi kalpte ise çift şekilde.

daha sonra tüm komminiteden resmi anlamda ayrıldım. Bir daha bir programa müdahil olur muyum bilmiyorum. mevcut sistemde bir sürü hata var bence. ondan zayıf bir ihtimal. ama yurtdışına gidip yerleşirsem belki orda yeniden deneyebilirim.

özetle: bence mevcut durumda dedikodular ile ortak hatalı algılarda kişinin hasta olarak nitelenmesine imkan tanıyor.

bir insan ben deliyim diye 40 defa söylerse deli oluyormuş :)

Son düzenleme:
@kar&yağmur, kommunite falan sen ne anlatıyorsun ya sorması ayıp . 😃 Neyse en son özetle de dedikodu ve hatalı algılarla kişinin hasta olarak nitelenmesine imkan tanınıyor demişsin bu mudur yazdıklarının özeti .Kim hasta kim değil belli değil mi kişi bilmiyor mu ?:unsure:

kommünitenin ne olduğunu açıkladım (üstte var bkz)
yani özetle başlığa cevabımı söyledim. yazıdklarımın özeti değil tabiiki.

Bir psikiyatrist sanırım. Sosyal fobi diye bir şey çıkardılar. Dsm ye tanı lazım. Utangaç de abi diyor. Sosyal fobiyi dsmye soktular diyordu.

Bütün psikiyatrik hastalıkların semptomları birbirine benziyor hatta aynı ilaçları kullandıkları dahi olabiliyor.O değil de bu psikiyatrik hastalıkların temel organik sebebleri aynı olsa gerek.

Beyne ilaç yoluyla müdehale edemiyorlar sadece semptomları hafifletebiliyorlar bu sebeble de hastalıklar kronik olarak lanse ediliyor.Bence hasta hayatında köklü değişiklik yapmalı.Mesela boğazını kontrol etmeli,egzersiz yapmalı ve beyin egzersizi yapmalı okumak gibi,dil öğrenmek gibi.Ben sınava çalışmaya başladıktan 5-6 ay sonra ciddi derecede iyileşme kaydettim mesela o sebeble beyni çalıştırmalı ve uyku düzenini sağlamalı.

@Staytuned,
Acaba psikiyatristler insanlardan birşeyler saklayabilir lermi?

Yazıyor yazıyor yazıyor ile başlayan gazete dağıtan çocuk gibi.

Çok haklısınız hepsi de faydalı olabilecek aktiviteler/davranışlar. Bende yapabilsem keşke.

ben ilaçların sayesinde halüsinasyonların bazılarını ayırt edebiliyorum uzun süren tedavim sayesinde

Bu sitedeki psikiyatrik hastaların %90'ı inançlıdır. İnanmak psikiyatrik açıdan riski arttıran bir faktördür.
Tebessüm ettiren bir tespit🙂,bu site ile sınırlı ise sözüm yok,genel olarak bakarsak psikiyatri hastalarının çoğu hasta olduktan sonra dine yöneliyor..

Bu tespiti nasıl yaptım? Burada olan psikiyatri hastalarından daha fazla hasta görmem cevap için bence yeterli.bülent abi alem adamsın😊herkesi dinden çıkartalım düzelsinler.😁

@Sakar_Şakir_60,

Evet oldukça şey saklanıyor,aklını hepten karıştıralım aydın,🙂tek bir şey söyleyeyim bu bütün sorularınıza cevap olsun..ilaç baronları şöyle der,öldürme ilaca bağımlı bırak, devamlı ilaç sat ne öldür ne yaşat👍

Üst Alt