Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojiden oran verilmesi için ne kadarlık tedavi süreci gerekli?

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Psikolojiden oran verilmesi için ne kadarlık tedavi süreci gerekli?

Frtongan mesela özelde tedavi oluyoruz psikiyatriden diyelim veya ilaç kullanmiyoruz o zaman oran verilmiyo mu

Hiç ilaç kullanmamış ama psikolojik rahatsızlığı olan biri oran alamaz mi yanı ?

6 yıldır diyabet+hipertansiyon ve psikiyatriden heyete giren bir kişi olarak tecrübe ve birikimlerime dayanarak şunu belirteyim ki en az 6 ay süre gerekiyor. Tabii bu doktordan doktora,hastaneden hastaneye değişim gösterir ama genelde uygulama bu yöndedir. Ayrıca psikiyatrinin manyakça bir uygulaması da var. Tabii bu salak uygulama yine gittiğiniz doktora göre değişir. Diyeli m ki özel sağlık kuruluşunda tedavi görüyorsunuz ilaç raporlarınız vs var ancak rapor için gittiğiniz devlet hastanesi bunları göz önünde bulundurmuyor. Bulunduranlara rastlıyoruz ancak koskoca kumsalda bir kum tanesi kadar .. Sağlık kuruluşu raporu almak istiyorsanız en az 6 ay öncesinden hep aynı doktora gitmeniz gerekiyor.

Hocam benim bir rahatsizligim var tek başına rapor almaya yeterli gormuyolar ama psikiyatriden oran verilen bir rahatsizligim daha var ben ilaç kullanmiyorum kullanmakta istemiyorum rahatsizligimi nasıl ispatlayacagim oran verilmesi için

İlaç içmene gerek yok değerli arkadaşım.. Ama verilen ilaçları mutlaka eczaneden al.. Çünkü rapor için müracaat ettiğinde veya başka bir doktora gittiğinde ilaç kullanım raporu istiyorlar.. Birçok doktor bu belgeye göre değerlendirme yapıyor. Dikkat etmen gereken en önemli husus ise verdikleri ilacı içip içmediğinin kan veya idrar testinden anlaşılması. Nadir de olsa bazı ilaçlar var ki bunları içip bir süre sonra kan testine gönderiyorlar. İlacı içip içmediğin ortaya çıkıyor.. Ama bunu çoğu doktor yapmıyor. Hastasına güveniyor,hastası da doktora .. diyelim :) Geçmiş olsun

Üst Alt