Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatristlerin kıyafet ve tavırları danışanlar için ne anlam ifade ediyor?

[NirvaNa]

Üye
Konular
104
Reaksiyonlar
120
merhabalar bir video izledim türbanlı bir bayan tıp fatultesinde eğtim alırken pskiytari doktorlarına terapi aşamasında nötr gözükün diye eğitim veriliyormuş ve görüş vs hiç bir şeyden bence zaten insan görüşmeye başladığı zaman gelen akatarım oluyor sizce kılık kıyafet vs bunlar empati yapmaya engelmi

Son düzenleme:
Aman kardeşim hiç bu konulara girme. Bu ülke bu tesettür veya adına her ne deniyorsa sözde başörtü mağduriyeti üzerinden neler çekti. Şimdi 28 Şubat'ın sözde mağdurları insanların içtikleri sigaradan tut giydikleri herşeye kadar kendileri karışır oldu. İnsanlar Türkiye Cumhuriyeti nde özgür değil.

Bu konu hakkında bir çok heyezanım oldu. Yıllarca gittiğim doktor başörtülüydü. Bilinçdışı normal kişiliğimizin tersiyse dindar görünenler aslında ateist ama dindar görünmeye çalışıyor olabilir gibi. Bunu destekleyen izlenimlerim de oldu. 4 tane psikiyatri profesörünü tv ye çıkarmışlar, sunucu sorarken kızardı, psikiyatrist ateist ya da eşcinsel nasıl olur diye. Doktorlar gülümsedi ve konu değişti. O an bu düşüncelerim belirginleşti. Psikiyatristlerin hekim kimlikleri normal kişiliklerinin tersi olabilir mi. Bu şekilde hastalara bakarken asıl kişiliklerini hastalıktan koruyor olabilirler mi?

@osmangazi,

böyle bir şşey olabilirmi içgörün olmadığı için böyle düşünüyorsun hissediyorsun

ben inançlıyım ama diğerleri daha iyi bu işte

Eskiden gitmiş olduğum erkek bir pskikolokla beraber çalışan kadın psikolog vardı. Kadın çok açık giyiniyordu. Sebebini söylemişti ama uzun zaman geçti hatırlayamıyorum fakat mantıklı bir açıklaması vardı. Sanırım şefkat yoksunluğuna karşı olacak bir yakınlaşma sebebi oluşturmak içindi

Bizim hastanedeki kadın doktorlar da genelde açık giyinirler ve kılığına kıyafetine özen gösterir parfüm sıkarlar

benim düzenli takibimin yapıldığı üniversite hastanesindeki kadın asistan doktorların bir kısmı part time olarak victoria secrette çalışıyorlar sanırım :) kolidorda yürürken bir tek kanat takmıyorlar.
ama yaklaşım konusunda herhangi bir şikayetim yok hepsi zekiler 3 ay önce bahsettiğim bir şeyi direk sorabiliyorlar.

Konunun sadece başöetüsü ile birebir ilgisi yok.
AKademi ortodoks ve katolik hristiyan hekimlerede haç takmayı yasaklıyor Terapi dışında ne yaparsanız yapın diyor (nötr olun diyor)
Psikiyatr herhangi bir konunun tarafı olamaz.
Olduğu zaman psikaytri kitleleri damgalama kapalı kuruma kapatma bilimi olur (Kliniğin Doğuşu, Deliljğin Tarihi)

Başını örten bir insandan rahatsız olan varsa din düşmanıdır , saçını örtünce ne oluyor doktor , din emretmese, saçını kapatsa bir kadın o zaman sorun etmezlerdi

Dinin emir ve buyrukları inananı bağlar hasta ve hastalık bundan muaftır. Yanlız bu cümledeki din kavramı tüm dinleri kapsar. Kimse islam düşmanlığı yapmıyor. Terapide simge olmamalı.

Bunun sebebi başta psikanaliz metuda olmak üzere hekim hastaya dair pek çok normatif kabul edilmeyen bulgu ike karşılaşabilir. Bunlar seksüel, enseste maruz kalma, ensesti düşleme vb olabilir hekim tüm bu bulguların varlığında dogmaya değil etiğe göre hareket edip tedavisini şekillendirmelidir Hekimin dine ve dini simgelere olan yakınlığı ve zatem temsiliyeti hasta için etiğin yerini dogma ve normların alması anlamına gelir. Bu bilimsel değildir sebebi budur.

Son düzenleme:
dinin emri dünyadaki herkesi bağlar bu süslü laflar Azraili görene kadar , bir insan doktorun başında ki örtüden mi tetiklenecek saçmalık, mini etek gelse doktor o simge olmaz ,baş kapalı olursa dini simge 🤣

@Emrekvk arkadaşım bu bahsettiğim şeyler psikiyatri hastaları için elzem konular.
ÇÜnkü kitleler kapalı kurumlara kapatılma, hukuki kısitlanma vb tehditler altında oldukları için (Fransız İhtilali, Jacobenler, kilise baskısı) mini etek baş örtüsü ikilemiyle alakası olmayan bir durum.

"Psikiyatr terapi / muayene sırasında haç takamaz"
Demek direkt kadına indirgenemez.

Üst Alt