Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik rahatıszlık için engelli raporu alma..?

betelgeuse

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar.. 24 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim. 9 yaşımdan beri tip 1 diyabetim ve insüline bağımlı tedavim var. 11 yaşımdan beridir kronik, nadir ve tedavisi zor bir psikiyatrik rahatsızlık yüzünden de ilaç kullanıyorum. Psikiyatrik durumum tedavi ile kısmen düzelmekte ve çok sık nüksetmekte.
Araştırmalarıma göre tip 1 diyabet için min. %30 hakkım kesin var. İki rahatsızlığım da birbirini olumsuz etkilediğinden (tedavide kullanılan ilaçlar vs) diyabet durumum için %40 da verilebilir diye düşünmekteyim.
Psikiyatrik durumum için de %40 rahat verileceğini düşünmekteyim.
Toplamda %40'ı baya baya geçen bir oranda sağlık raporu çıkartabileceğimi düşünüyorum.
Buraya kadarkiler detaydı :) Aşağıda listelediğim merak ettiğim bazı konular var ve bilgi sahibi olanların yorumları benim için çok değerli.

- psikiyatrik durum için engelli rapor almak ileride herhangi bir yerde 'engel' çıkarır mı? örnek olarak ileride iş başvurusu yaptım diyelim. Mesela kafadan kontaksın denir mi bundan endişeleniyorum :D Ya da ehliyet için? Ehliyet için duruma özel olarak yapılan bir inceleme sonunda ehliyet alıp alamayacağım belirleniyor diye biliyorum. Bu böyle mi?

- başvurumu şuan henüz çalışan olmadığım için sadece engelli kimlik kartı için mi yapmalıyım?

- rahatsızlığım yüzünden okulu baya uzattım ve tüm burslarım kesildi. yurttdan da çıkarıldım. ailemin maddi durumu çok iyi değil. engelli kartım sizce bunları tekrar kazanmak için faydalı olur mu?

- tüm bu saydığım durumları göz önünde bulundurursam bu rapor sizce benim için ne kadar gerekli? ileride çalışmaya başlayacağım zamana ertemeli mi yoksa hemen başvurmam mantıklı mı? çünkü gördüğüm kadarıyla erken emeklilik ve vergi indirimi için genellikle alınıyor.

şimdiden teşekkür ederim.

Oncelikle kamu ya da özel fark etmiyor engelli raporu alıp çalışabilirsin bu hakkın var hatta memurluk bile mümkün ki bu 2500 gl masş demektir en az bence vakir kaybetmedrn rağor al emeklilikte bile işe yarayacak emin ol

ehliyette rapor alsanda almsanda sorun çıkıyor bakıyrlar ilaç kullanıp kullanmadığına

eger komplikasyon yoksa alacağın tip1 30 olur fazla verilmez psikiyatriden madem bayağı bişeler var raporlu ilaç kullanıyorsun 20 de ordan alsan enaz 40 ı rahat kurtarır ilerde bir engel çıkarmaz sana özelde çalışırsan söylemessin olur biter tabi engelli durumundan girersen mecbur söyliceksin çeşitli imkanlardanda faydalanırsın ulaşımdan mesela ençok o işine yarar

Üst Alt