Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik ilaçlar gerçekten işe yarıyor mu?

Konular
7
Reaksiyonlar
27
anksiyete ve sosyal fobiden dolayı içiyorum ama ben hiç bir faydasını görmedim ne yalan söyleyim sanki leblebi yutuyor gibiyim içime ne bir umut,ne bir cesaret hiç biri gelmedi acaba bu ilaçlar kişiden kişiye göre değişiyor mu?

@sokr@t, onu denedim bir süre içmedim, içmeyince de yoksunluk olayı oldu her hareket edişimde elektrik çarpıyormuş gibi oluyordu, ondan tekrar içmeye başladım

@Yalnizbirisi, anladım .yoksunluk dediğin nedir ? Onu pek anlamadım ama her hareket edişinde elektrik çarpıyor gibi olması da ilginç.
İlaçsızlık sana yaramıyor yazdığını kısaca öyle anladım bu dediklerinden demek ki ilaçsız yapamazsın daha kötü olursun gibi gözüküyor .

@sokr@t, haklısınız ama ilaçsızlık benim için değilde galiba beyin için kötü. beyin bu ilaca alışmış bırakınca fiziksel tepki gösteriyormuş buna da yoksunluk deniliyormuş. yani faydasını görmüyorum ama mecburen içiyorum işte. çok garip bir durum.

@Yalnizbirisi,
Geçen sene 2-3 ay dışarıya çıkamadım korkudan. Sadece markete gidiyordum. Şuan 20km öteye gidebiliyorum ilaçlar sayesinde. i
@sokr@t,
Sulinex efexor gibi ilaçlar elektrik çarpıyormuş hissi yapıyor içmeyince.

@Beylane, bende markete falan gidebiliyorum eskiden onuda yapamiyordum o konuda ilac ise yaradi. Ama konu insanlarla konusmaya gelince kaçınmak zorunda kaliyorum. Mesela iş aramak olsun, birisine bir sey sormak olsun, en cok ihtiyacim olan seyler de maalesef etkisini goremiyorum.. Mesela eve tamirci falan geliyor bazen tamircinin yaninda duramiyorum ilac ictigim halde.. 2021 yilindan beri iciyorum.

Hastalık olmadan önce de bu korku var mıydı ? Yani kendini bildin bileli var mı yoksa hastalıkla mı oluştu

İlaçlar pek işe yaramıyor ama bağımlılık yapıyor
Bıraktıktan sonra olduğundan daha da kötü oluyorsun

@Tyler D., evet çocuklukta da çok korkak birisiydim sessiz içine kapanıktım ,kimseye bişey soramazdım falan yani korkular çok öncelere dayanıyor

@Ş!zofren, çok doğru dediniz aynen bağımlılık yapıyor.

Benim de hastalıktan yana bir şikayetim yok şuanki tedavimle ama öğrenme becerimi geliştirme konusunda ne yapacağımı bilemiyorum.Bende eksik olan motivasyon.Yani harekete geçecek yakıt.Bir de ben mutlu olamıyorum naparsam yapayım gaza da gelemiyorum hırslanarak garip bir durum.

Ise yarasalar belli bir sure tedavi gorur, ilacini kullanir, sonra yuzde yuz iyilesirdin, hastalik ortadan kalkardi. Ben hep boyle dusunmusumdur.

Ise yarasalar yine hayatim boyunca kullanirim, bir sorun yok da, bir suru yan etki, ustune ustluk arada ortaya cikan depresyon bana hastaligi gecirmiyor, sadece hafifletiyor dedirtiyor.

@Staytuned, haklısınız motivasyon konusunda size katılıyorum bende de aynı. peki siz ilaç içiyor musunuz?

@Mara doğru dediniz yan etkileri ve zararları çok fazla mesela bir süre içmedim çok kötü durumda oldum, içince de dışarıda etkisi yok. çok garip ilaçlar.

@Yalnizbirisi,

Ben sosyal fobimi sulinex efexor sayesinde yenmiştim. Kişiden kişiye değişiyor demek ki. İlaç içmemezlik etmeyin. Bu ilaçlar ağrı kesici gibi değiller. 5 sene önce bi makale okumuştum. 6 ayda işe yaramazsa tedavi 2 yıla çıkar 2 yılda da değişim olmazsa 5 yıla çıkar. 2 gün içmeyince tedavi otomatik 6 ay uzar diye. O yüzden düzenli içilmesi gerek bu ilaçların. Mümkünse aynı saatte

Üst Alt