Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik ilaç kullanıp sigarayı bırakan var mı?

Merhaba ben baya deniyorum ama yine başlıyor um Neslihan hanım psikiyatri ilaçı kullanıyorum bipolar ım sigara kimseye tavsiye etmem hem cebe zarar hem vücuda birde siniyor üstüme kokusu bunuda hiç sevmiyorum

Ben 30 senedir içiyorum en az sigara ama sağlıklı olmak en iyisi derim yürüyüş tavsiye ederim spora gitmekte olabilir yaşadığın yerde varsa ben alkolden kurtuldum mesela ilaçlarla kötü oluyor du

Ben hastanenin sigara bırakma departmanına başvurdum Nikkitabs diye ilaç verdiler ama başarılı olamadım.İlaç sigara bıraktıktan sonra oluşan yoksunluk belirtilerini hafifletiyor.Ben de azalttım günde yalnızca 6-7 içiyorum darısı bırakmaya.Mühim olan en fazla isteğin olduğu saatlerde içmemek o isteği kırmak sonra canınız pek istemiyor daha doğrusu kuvvetli istemiyor.

Ayrıca şunu söyleyebilirim ki sigara hastalığı daha kötüye götürüyor.Daha depresif stresli oluyorsunuz.

Bir de sigara içerken harcanan zamanı nasıl değerlendireceğinizi planlamanız lazım.Ben yapacak bir şey bulamıyorum dizi,film pek açmıyor.Haber izleyim dersen olumsuz etkiliyor karamsarlaşıyorum.Öyle bir uğraş,hobi olacak ki size kendinizi unutturacak.Psikiyatrik hastalıklarda pek konsantrasyon zayıf olduğu için bahsini ettiğim uğraşlar da pek mümkün olmuyor.Dağılıyorsunuz ister istemez.Mesela kitap okumak uzun süre dikkat gerektiriyor.

@Staytuned,
Katılıyırum hobi lazım benim yaşadığım yerde pek kurs yok en fazla annemden el işi öğrenirim veya resim müzik müzikte bir yerden sonra zihni yoruyor 😅 hiç ilacı bırakmayı düşündünüzMü doktor bişey dedimi ben 12 senedir kullanıyorum ama doktor bırakmamı söylemiyır bu hastalık yapıştı bana lütfen olumlu bir cevap yazın☺️

alkol çok kötü bişey, sigara da çok kötü elbette ama mantıken benim kişisel gözlemime göre psikiyatristler sigaradan çok daha tehlikeli.

çünkü bir bulaştın mı bir kurtulamassın. sigarayı eninde sonunda başka yöntemlerle de bıtrakmanız olasıdır ancak dediğim gibi özellikle türkiyedeki psikiyatrlara göre biz hastalar ölene kadar ilaç kullanmak zorundayız.

diğer notlar: alkol haramdır.
sigara sağlığa zararlıdır.

ben bunların hiçbirisini kullanmıyorum (psikiyatrik ilaç hariç).

Son düzenleme:
Bırakmayı düşündüm ve bıraktım da ama hastalık yeniden nüksetti neden derseniz yine uyumamaya başladım.Uyku bu tarz hastalıklarda çok mühim.Zaten araştırmalara göre normal yani kronik psikiyatrik hastalıkları olmayanlarda dahi uykusuzluk şizofreni benzeri belirtilere sebeb oluyor hatta uykusuzluktan ölüm bile mümkün.Uyuduğumuzda beynimiz vücudu en önemlisi beyni tamir ediyor.Ben de bu bilinçle Abilify depo iğne(aylık) ve uyku için de Ozaprin kullanıyorum,başka ilaç yok.Bu tür hastalıkların temel sebebi beyindeki inflamasyondan ileri geliyor bizim genlerimiz inflamasyon yaratmaya müsait olduğundan beyindeki hormonal dengeyi bozuyor bu da semptomları kötüleştiriyor.

@Neslihan 2016,
neye ikna edeceksiniz. bir tv programında dahi gördüm psikiyatride uzmanlaşmış yani profesör.dr bir psikiyatrist bizdeki hastaların ilaç kullanmadan yaşaması sanırım ya imkansız yada çok zor dedi. Ama iyimser isem çok zor demiştir diyorum işte. Kuvvetle muhtemelen imkansız dedi.

beni tanımayan ve o gün doktorum olmadığı için kendisine ilaç yazdırmayı düşündüğüm bir psikiyatrist ile ayaküstü konuştuğumuzda malesef bana da söyledi. neyse ilacın / ilaçların onları ölene kadar kullanacaksın dedi. kulağımla duydum.

@Staytuned,
geçmiş olsun. Çok takılmanızı önermem ben tanılara teşhislere. Çünkü ülkemizdeki psikiyatristler neye tanı teşhis yazıyorlar ben anlamadım açıkçası. Ben hemen her tanıyı aldım mesela çünkü her psikiyatrist farklı düşünebiliyor. Ama şu bana mantıklı geldi: hayatımın konforu önemli.

Özeldemi aynı şeyi söyliyor

Sormam ayıp değilse kaç yaşındasınız ben 29 12 senedir ilaç kullanıyorum
ben bu tür hassas bilgilerimi paylaşmıyorum. yanlış anlamayınız sizlik bir durum değil. Zaten ben de kendi çapımda bilim veya adına ilim ne dersiniz bilmem bir sürü uğraşım var.
ondan bu tür bilgileri paylaşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum en azından kendim için.
sizin kendi paylaşımınız kendi takdiriniz. Saygı duyarım.

İlaçla bitmiyor ki;doğru beslenme,doğru uyku,egzersiz,iş sahibi olma,sosyalleşme,aktivite bunları düşünebilmek için sağlıklı bir beyin gerekiyor ve sigara alkolden mümkün mertebe uzak durmak gerekiyor ya da abartmamak gerekiyor.

ben farz ve sünnet namaz kılınmasını önerebilirim. Ayrıca Arapça kaynaklar Kuran okumanın Ruhsal hastalıklara deva olduğunu beyan ediyor yani böyle kaynaklar mevcut. ama bunlar Arapça dilinde mevcut.

@kar&yağmur, Tanıyı ilacı reçete edebilmek için giriyorlar mesela benim bir tanım yok.Psikoz ise bir belirti bu depresyon,demans,şizofreni,bipolar,alzaymır olabilir.

@Staytuned,

sanırım bu verdiğiniz ilk bilgi doğru. Çünkü burda bir hastanede doç.dr bir psikiyatr yüzüme söyledi. Dedi ki: bu ilacı size reçete edebilmem için şizofreni yazmam gerekli başka birşey yazarsam alamıyorsunuz.

@Staytuned,

Bence ben kendimi tanıyorsam önce sigarayı bir sene sonrada ilaçları bırakıcam geç değil çünkü kendime güveniyorum sizin dediniz gibi doğru yaşam Sağlık lı yaşam bide atanırsam işim olursa kafamı dağıtacak stresimi kontrol etmeyi öğreniyorum doktorla konuşup ilaçları nasıl azaltır ım olur biter dimi ama matnıtlı ve akıllıca ☺️

@Neslihan 2016, Doktorlar bazen karamsar mesajlar verebiliyorlar size doğrudan ilaçları bırakın diyemem ama inancım şu ki,ilaç desteği ile sağlıklı düşünme noktasında beraber devam etmek gerekiyor bu süreçte ve belki doktorların tetkikler sonucu farkedemediği organik sebeb ortadan kalkar ve ilaçlardan tamamen kurtulursunuz.

Bana boşu boşuna ilaç kullanıyorum gibime geliyor ama hiç ilaçları bırakmadım 12 senedir bir süre sonra insan yeter diyor bırak artık doğru doktorda önemli seni anlayan ve dinleyen ben devlet Hastanesi ne gidiyorum özele gitsem nasıl olur bilmiyorum bir kaç özel doktor araştırdım iyişallah giderim 🙏☺️

@Neslihan 2016,

valla çoğuna katılıyorum fikren (kendim için) ya birde şöyle bir durum var: benim psikiyatristim benim kadar çalışmıyor bence. işkolik bir yapım var sanırım.
yalnız özele gitmek istemiyorum, param var ama gitmek istemiyorum ben.

@kar&yağmur,

Gidersen İstanbul'da NP beyin Hastanesi'nden randevu alırım modist hastanesini önerdiler kime sorduysam ama gel gelelim benim bir işim bile yok

@Neslihan 2016,
hayır. Ben internette olumsuz yorumlar gördüm sanırım.
iş ... Allah'ın takdiri.
mal mülk tamamen Allah'ın takdiri.
ben çok fazla çalışmıştım bir dönem sanırım yani her zamankinden fazla ama olmamıştı işte. onu da tecrübe ettim yani. çok çalışıp hiç para kazanamamak da malesef mümkün. :(

Üst Alt