Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalarda “İnsanlar hakkımda ne düşünüyor” kaygısı..?

Bana kalirsa hayatta kalma icgudusu. Ama psikozda beyin kimyasi dengesiz oluyor ve asiri tepkilerde bulunuyor. Bir tepkimetre dusunun, metrenin sag tarafina kadar giden bir olcu ortaya cikiyor. Normalde ortalarda olmasi lazim. Belki depresyonda da ya da baska hastalikli hallerde de sol tarafa kayiyordur.

Evde çocuğun yanında kavga etmeyin denir. Anne baba çocuğun yanında kavga ettiğinde çocuk bunun kendi yüzünden olduğunu düşünürmüş. Alıngan davranma eylemine bir nevi kavganın çok olduğu ailelerde çocuk küçükken itiliyor.

Ben çoğunlukla ne düşündüğünü algılayamıyorum.Hakaret resmi ve aileiçi akrabalarda olumsuz eleştirildiği için saçmalıyorlar.Durup dururken bizim mangal çok iyi diyor.Aslında siz bizim mangalımızı çaldınız demek istiyor.Sonuç olarak bunu nasıl algılayacaksın.Şiştik diyorlar sen şişmansın demekmiş.

İnsanın bir hamuru var bir düşünme şekli var.Kendinden yola çıktığı içinde bu kolay kolay değişmiyor.O yüzden ani büyük bir değişim beklememek lazım.Yalana alışmaya çalıştım yalan söylemediğim için 1-3 ayda eski halime döndüm.

Mutsuz olmak koymaz bana mesela ama insanların mutsuz olduğumu düşünmesi, bilmesi benim için sözüm ona üzülmeleri, acımaları ya da oh iyi olmuş demeleri koyar o konuda insanların ne düşündüğünü ister istemez otomatikman önemserim daha mutsuz eder bilinmesi.

@Samarra,

Hayatta kalma içgüdüsünden ziyade takıntının zirve yaptığı nokta bu oluyor. Ben de insanlar hakkımda ne düşünüyor değil de susmadıkları için neden susmadı başım çok ağrıyor gibi takıntılar oluşuyor.

Herkeste az çok var aslında insanlar hakkımda ne düşünür ne konuşur düşüncesi ya da çok arsız olmak lazım hiç bunu takmamak için .
Bizimkisi takıntılı olduğumuz için, fazlaca kafamızı meşgul edebiliyordur ya da paranoyaklık gösterebiliyoruzdur belki de kafada kurarak .

Bu nasıl bi psikolog ya yayında gelen mesajları okumaktan başka yaptığı bişey yok

Özgüveni yeterli olan birisi , başkalarının kendisi hakkında ne düşündüğünü pek fazla umursamaz.

Ama tabi ki geribildirimler de önemli Bazen farketmediğimiz ama bizim faydamıza olacak tavsiyeleri duyabiliriz.

@osmangazi,
Konuyu "düşük benlik saygısı" diye yazarak daha güzel tanımladın .

Ama tersi şekilde, narsizm derecesinde yüksek benlik saygısı da çok iyi bir şey değil.

@Descartes, narsistlerde insanların onlar hakkında ne düşündüğü fazlasıyla umursarlar güçlü,zeki.güzel...v.s.. görünmek bilinmek gibi
İçten içe özgüven eksikliği olabilir mi onlarda da acaba diyorum yoksa neden üstün görünmek, bilinmek için bu kadar enerji harcasınlar ,

Üst Alt