Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikiyatrik hastalara hangi tavsiyelerde bulunurdunuz?
@erdemkasap, Bir kaç sene önce gittiğim aynı bölümünde aynı doktor vardı.Vasilik kitlemeye çalışıyor.Bu tip adamlar bir yere geldi.Geldikleri yerde hiç bir şeyleri yoktu.Aldıkları maaşla onu da hiç edip milletin rızkına çöktüler.Saçma sapan yapıları desteklemedik diye oldu bunlar.Konudan bağımsız.
Aynı durumu aile sağlığı doktorunda yaşamıyorum.Altı ayda bir kontrol etme zorunluluğu var ama bir şey diyen olmuyor.+Vitaminler için kan testi yaptırıp vitamin yazdırabilirsiniz aile sağlığında.
Omega'yla tanışalı ve deneyeli 20 yılım geçti benim. işte etil ester formu şöyle; yok trigliserid formu daha iyi falan derken.
Psikozda tüm diğer şartlar (ekonomik özgürlüğü sağlayacak iyi bir iş, oturtulmuş bir ilaç tedavisi ve destekleyici bir sosyal çevre vb.) olumlu şekilde sağlandıktan sonra omega kullanılabilir bence ve ben de kullanıyorum zaten. Ama işlenmiş gıda yemeye devam eden, başka başka fiziksel rahatsızlıkları da olan; (atıyorum obezite sorunu ve hareketsiz bir yaşamı olan, sigara / alkol vb. bağımlılıkları olan biri için ) psikiyatrik engellilerde omega'nın sağlayacağı fayda çok sınırlı kalacaktır sanırım. Omega, yukarda saydığım tüm diğer olumsuz koşullar ortadan kaldırıldıktan sonra ancak işin makyajı olabilir bence.
@ankr, bana sormamışsınız ama bence hiç bir alakası yok. Neden derseniz de omega 3 yağ dediğiniz bir tür doymamış yağ çeşididir.
ve hatırladığım kadarı ile bu omega türünü belirleyici unsur da C atomlarının hidrojene bağlı olmadığı yani karbon (C) atomlarının arasında bulunan çift bağ ların yeri ve sayısı ile ilgili bir durum.
bilimsel açıdan bence bir alaka yok.
doymamış yağların kullanılabilir olanları (yani insan vücuduna zararlı olmayanları kastediyorum mesela trans yağlarda doymamıştır ama zararlıdırlar) daha çok hazır enerji/lipit ihtiyacı olduğunda bu konuda yararı olan şeylerdir.
@friends, 16 yaş ta biri için iş olmaz ama spor gibi aktivetelee ilgileniyor.sosyallik var ders çalışıyor ders içinde odak için vs omega kullanalim oyle ise teşekkür ederim