Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatriden Uzun süreli istirahat raporu almak?

m.frkn

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Merhabalar
Anksiyete ve kaygı bozukluğu tedavisi görüyorum, ilaç kullanıyorum. Aynı hastaneye ise bir yıldır düzenli olarak gidiyorum. (Öncesinde de tedavi geçmişim var)

Panik atak da olmak üzere gündelik hayatta özellikle iş hayatımda anksiyetenin fiziksel ve ruhsal etkilerini ciddi şekilde yaşıyorum. Memurum, öğretmenim devlette.

Geçen yıl hastaneye başvurma sebebim kurumumda yaşadığım sıkıntılar, idari amirimle problemler, mobbing ve en sonda ciddi şekilde yaşadığım nefes darlıkları, kabuslardı.
Şu an yazarken bile tetikleniyorum diyebilirim.

Doktorumdan geçen sene görevlendirme isteyebilmem için rapor rica etmiştim. Sağolsun “iş yeri kaynaklı stresörler nedeniyle iş yeri değişikliği uygundur” şeklinde üçlü heyet raporu düzenlemişti. O raporla görevlendirme istemiştim ve olmuştu da. Bir yıl boyunca okulda, stresten uzak, ilk defa huzurlu bir şekilde çalıştım.

Şimdi bir eğitim yılı süresi doluyor ve haziranda eski kurumuma dönmek zorundayım ve asla istemiyorum bunu. Düşündükçe kalbim sıkışıyor
(Çok detay vermeden yazayım kadromun olduğu kurum okul değil, dolayısıyla yazın da açık, yine meb’e bağlı)

Mayısın sonuna psikiyatriden randevu aldım, kendi doktorum ayrılmış hastaneden farklı bir doktora aldım randevuyu.

Sorum şu ki; ben yaz dönemini kapsayacak şekilde uzun süreli bir istirahat raporu talep etmek istiyorum doktordan. 60 gün veya 90 gün . Yeter ki yaz dönemini kapsasın, sonrasında zaten eylülde tekrar görevlendirme isteyeceğim.

Uzun süreli istirahat alma şansım nedir? Aynı hastaneye düzenli gitmemin bir artısı olur mu? Geçmiş raporlarımı da götürsem ve izah etsem durumumu?

Bunun için prosedür nedir? Var mı aramızda psikiyatriden istirahat heyet raporu alan?
genel sağlık kurulundan geçmek, randevu almak gerekiyor mu yoksa psikiyatrist mi hallediyor ? Süreç nasıl ilerliyor kısacası?

Bir diğer konu memuriyetim konusunda sıkıntı oluşturur mu bu istirahat raporu?

Teşekkürler herkese acil şifalar

Üst Alt