Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikiyatride neden bazı hastalarda iğne tedavisi kullanılır?
@Rodin romanovic, İğne haplardan daha etkili iğnelerin hepsinin hapıda var zaten.
Ama önce hapla başlanır iğneyle değil çünkü hapta fayda görülmezse veya ağır yan etkiler olursa hap bırakılabilir veya dozu ayarlanabilir ama iğnede iğne etkisi geçip kandan atılana kadar beklenmek zorunda.
Bu sebeble hapta uygun ilaç ve doz bulunup emin olunduktan sonra eğer hapın iğne versiyonu varsa ve doktor uygun görürse iğneye geçilebilir.
FAYDALARI
Tedaviye direnen ve hap içmeyen hastalara 15 gün 1 ay veya 3 aylık versiyonları olan depo iğneler yapılır tekrar zamanı gelene kadar hasta ve yakınları rahat eder.
Direk kana karıştığı için daha hızlı ve daha düşük dozda etki sağlanabilir.
Mide veya benzer yerlerde ki yan etkiler daha az olur.
Hergün hap içmekten kurtulunur.
Ama bazen hapta yan etki yaşamayan iğneye geçince yan etki yaşayabiliyor ve bu olursa iğnenin etkisi geçene kadar beklemek mecburi.
Daha hızlı kana karışıyor. Çok ilaç bırakan biri isen veya içmeye dirençli, içiyorsun kafa rahat iğnede. Fakat dezavantaj olarak hapına göre çok etkileri var ben invega hapıda kullandım depo iğnesi xeplionuda, xeplion invegaya göre bende daha çok yan etki bıraktı.
Abilify maintena 400 mg uzun salımlı enjeksiyon 1 flakon iğnesi yazdılar.Etkisi 15 gün falan sürüyor.Gerçekten hapları hep aksatıyordum.Galiba dediğin gibi bu yüzden iğne yazdı. @creatinonofworld,
@samedo99,
İğnenin dezavantajlarından biri de bu.
Çok acil bir yan etki oldu o zaman ona göre ilaç veriyorlardır ek.
Ama kötü etkilediyse çok acil olmadıktan sonra beklemekten başka çare yok etkisinin kandan atılmasını beklemek.