Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatride atak nedir bilmiyorum! Acaba hiç atak geçirmemek mümkün mü?

sosyal fobi genellikle otizme eşlik edebilirmiş ama iletişim zorluğu zaten otizmin kendisinde de mevcutmuş. Anlattıklarınız eşlik eden bir sosyal fobi de olabilirmiş, otizmin kendisinden kaynaklı da olabilirmiş.

Sosyal fobide kişi satır aralarını , mimiklerini anlar ama hata yapar mıyım korkusu olurken, otizmde bu mimik, satır araları esprileri içgüdüsel olarak anlayamazmış.

@osmangazi, organik olmayan psikoz ile Atipik otizm aynı anda olabilirmi pekala.
Tek başına ATİPİK OTİZM olma olasılığı varmıdır?

Bana göre
Şizofreni olma olasılığı %50 den daha AZ
Atipik otizm olma olasılığı %90 daha FAZLA.

Kulağınızla alakalı travma yaşadığınızı söylüyorsunuz. Ondan kaynaklı olsa organik olmayan denmezdi, bu travmanızla alakası yok demek.

@osmangazi, bence hastalıklarımın bütün kökeni o kazaya dayanıyor.
Acılarımın kökeni bu kaza ama askerlik yapınca daha çok depreşmişti.

2006 yılında askerlik bitince bazı insanları kafaya takmaya başlamıştım.

Acılarınızın kökeni bu kaza diyen doktorla organik olmayan psikoz teşhisini koyan doktor, aynı doktor mu?

@Ahmet T, EVET bunun farkında olmayabilirim. Zaten unutkanlık varya insanın hayatını çok etkiliyor.

AMA BENİM BİLDİĞİM HİÇ SERT DÜŞÜŞÜM OLMADI.

@Ahmet T, doğru diyorsun. Şuanki tedavim iyi bana göre.
1 yıldan fazla olmuştur aynı tedaviyle devam.

Atak; psikozun hastanın günlük ve sürekli bir gaypten seslerle oyalanması anlamınada gelir ,aslında psikoz lu kişi aşırı vakit geçirir seslerle ve gerçek hayattan kopar
örneğin; atak veya alevlenme aşamasında hasta sabah kalkmıştır aceleden az bu kahvaltı yapmış çünkü sesler ona gel gidelim çarşıya hemen yoksa kendini göstermezsen seni öldürecekler demiştir. Hasta içindeki sese uyarak dediği ve istediği her şeyi kabul eder bu yandan mit peşinde dediğinde jaygı içinde yoğun bir iç sesle irtibata girer ve çarşıda kahvehaneye girer çay ister ve daha çay gelmeden kısık kaygılı bir sesle abi ben içmiyorum der ve çıkar sesin dediğini yapmış ama oradaki çaycı dansa içmediği için utanmıştır ve sesin seni zehirleyecek sözleriyle devam ederken yoluna utanma,kaygı korku , bunlar hepsi hastanın içinde birikir . Bu hastanın bu anlık psikoz halindeki halı atağa işarettir. Ve ben bundan yıllarca evet gündeğil hafta değil ay da değil yıllarca yaşadım . 3 aydır normalin Allah beni aynı köyü kaygı ve utangaçlıktan korusun örnek benim bir saatlik halimdi ben bundan ve benzeri ni sadece 3 ay önce 3 yıl yaşadım enzoru ilaca rağmen yaşadım ve yan etki artı dediklerim eklendi ve bir ara okadar kaygı korku yaşadım ve okadar sabit kaldım ki artık vücut yanmaya burnumda beynimden gelen sıvıyla akmaya başladı evet alev aldım ve böyle 12 yıl tam 12 yıl pee

2015'den beri atak geçirmedim. O zaman Xeplion başlanmıştı, zamanla Trevicta şimdi de Byannli kullanıyorum. Uyku içinde Rexapin ve Rivoclon kullanıyorum. 11 senedir stabil ve remisyondayım.

Üst Alt